maanantai 19. marraskuuta 2012

Ikinörtti nuortuuENTER ry on julkaissut Ikinörttiä kymmenen vuotta – aluksi jäsentiedotteena ja viime vuosina verkkolehtenä. Ikinörtti-lehti on välittänyt oivallisesti kuvauksia jäsentapahtumista, retkistä ja vierailuista sekä toiminut hallituksen sanansaattajana. Ikinörtti on elänyt ajassa. Nyt se nuortuu.

Ikinörtin julkaisutahti on käynyt liian hitaaksi vireästi toimiville ikäihmisille.  Neljän kuukauden välein ilmestyvä verkkolehti ei ole kyennyt hoitamaan riittävän joutuisasti tiedotustehtäväänsä, eikä se ole kannustanut yhteisöämme vuorovaikutukseen verkossa. Siksi Ikinörtti on nyt blogi eli verkkopäiväkirja - Enterin äänitorvi ja yksi jäsentemme kommunikointikanavista.

Ikinörtti-blogin idea on seuraava:
Blogiin kirjoittavat ainakin yhdistyksen puheenjohtaja, toimintaryhmien vetäjät ja halukkaat hallituksen jäsenet. Mutta samalla Ikinörtti-blogi on vertaismedia. Se pyrkii edistämään vuorovaikutusta keskuudessamme, joten kaikki yhdistyksen jäsenet ovat tervetulleita tarjoamaan juttujaan ”jäsenkirjoittajina” vieraskynä-periaatteella.

Blogilla ei ole sovittuja ilmestymisaikoja. Sillä on vapaa rytmi sen mukaan, miten meillä on blogattavaa, kerrottavaa, kuvailtavaa, raportoitavaa.  Suoraa kirjoitusoikeutta ei voida jakaa kaikille jäsenille, vaan Ikinörtillä on blogitoimittaja, joka siirtää tarjotut tekstit blogipalvelimelle. Toimittaja on kiinteästi mukana yhdistyksen toiminnassa, etsii ja vinkkaa valppaasti ajankohtaisista aiheista, sekä joskus ottaa yhteyttä havaitessaan jäsenistössä potentiaalisen bloggaajan.  Blogitoimittaja ei puutu varsinaisesti sisältöön, mutta tarkistaa oikeinkirjoituksen, ehdottaa tarvittaessa tiivistetympää muotoilua ja seuraa muun muassa keskustelun asiallisuutta sekä tekijänoikeuksien toteutumista. Ikinörtin bloggaaja on Enter-viestintä. Tietysti kirjoittajan nimi lisätään aina tekstin loppuun.

Blogiin liittyy oleellisesti vuorovaikutuselementti eli mahdollisuus blogin kommentointiin.Lukijana voit jättää mielipiteesi kirjoittajan ja muiden lukijoiden nähtäväksi. Voit halutessasi kommentoida anonyymina ilman rekisteröitymistä. Kommenttiisi vastaavat kirjoittaja, blogitoimittaja
tai toinen lukija ja näin syntyy vuoropuhelua. 
Ikinörtti-blogi on verkossa vapaasti kaikkien luettavissa ja sitä myös markkinoidaan.

Sivun oikeassa reunassa näkyvät Enter-julkaisijan blogit uusimmasta vanhimpaan. Tilaa Ikinörtti suoraan sähköpostiisi sivun alareunassa olevan valintaikkunan kautta. 

Tästä Ikinörtin muutos blogiksi alkaa!  Tule mukaan!

Enter-viestintä -Aulikki-

12 kommenttia:

 1. Tiedoksi: Ikinörtin ulkoasu on vielä vaiheessa.

  VastaaPoista
 2. Alan heti seurata tätä blogia. Hyvältä näyttää, valkoinen tausta on siisti ja sitä on helppo lukea. Onnea blogille!

  VastaaPoista
 3. Hyvä hyvä, vuorovaikutus on hieno asia.

  VastaaPoista
 4. Yes! Hienolta näyttää. Menestystä toivotan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Vallaton mummeli! Vaikutat olevan oikein konkari-bloggaaja - tervetuloa rinkiin.

   Poista
  2. Kiitos, kiitos! Seuraillaan. Missä täällä on "tykkää"-nappula :D

   Tuosta twitteristä en vielä tiedä mitään, enkä oikein viitsi ottaa selvää, mutta kai sekin tässä ajan saatossa selviää.

   Poista
  3. Hei Vallaton mummeli,
   Hain tietoa Viimeiset kommentit -gadgetista. Google vei ihailemaani K50-blogiin, jossa puolestaan kehuttiin Vallaton mummeli-kommentointia. Sainkin sitä kautta hyviä vinkkejä.
   Valitettavasti Recent Comments -gadget on ainakin toistaiseksi poissa käytöstä. Ja niinhän siinä käy, että kommentit jäävät uusien juttujen jalkoihin - kun bloggaustahti kiihtyy.
   luottavaisin mielin Aulikki

   Poista
 5. Hyvä idea ja mukavalla tavalla toteutettu.

  VastaaPoista
 6. Hyvältähän tämä näyttää, mutta varmaankin olisi syytä lisätä linkki tähän böogiin myös jäsenhuoneen etusivulle näyttävästi sekä jäsenhuoneen tietoarkiston ikinörtit sivulle.

  VastaaPoista
 7. Jään innolla odottamaan uusia postauksia!

  VastaaPoista