maanantai 10. joulukuuta 2012

Sosiaalinen media -luentojen palautteista


Oppimisen edellytyksiä on paljon ja yksi tärkeimmistä on omasta toiminnasta saatu palaute. Olen parina päivänä tutkinut Enterin syksyllä 2012 järjestämien  Sosiaalinen media (Some) -luentojen palautteita.
Tehtävä oli kovin mieluisa, sillä palautteen mukaan onnistuimme hienosti saavuttamaan asetettuja tavoitteita. Some-lyhenteet tulivat monelle osallistujalle tutummiksi ja uskallusta lähteä itsekin mukaan some -maailmaan karttui lisää.
Luentosarjamme osiot Johdatus sosiaaliseen  mediaan, Netin yhteisöpalvelut ja Netin medianjakopalvelut eivät toki pelkästään riitä monimuotoisen asian omaksumiseen, mutta hyvän alun tämä varmaan monelle antoi.


Kysyimme osallistujilta myös jatkokoulutustarpeita. Yhteenvetoa saamistamme vastauksista:

 • Sosiaalinen media nousi ehkäpä kohderyhmänkin takia odotetusti listan kärkeen.  Monessa vastauksessa kaivattiin eri osa-alueiden syventämistä ja usein myös omakohtaisen harjoittelumahdollisuuden tarjoamista. 
 • Google+ eri palveluineen nousi listan kärkeen ja hyvänä kakkosena tuli Facebook, jonka turvallisuudesta kaivattiin yhä lisätietoa. 
 • Myös kiinnostus blogien perustamiseen omia harrastuksia varten oli herännyt. 
 • Pilvipalveluista sekä sosiaalisen median hyvistä ja huonoista puolista kaivattiin lisätietoa. 
 • Luentojen etäseurantamahdollisuus oli herättänyt kiinnostuksen seurata muitakin vastaavia tilaisuuksia verkosta.
 • Myös Skype, wikit ja Youtube mainittiin palautteessa. Sosiaalisen median kehittyessä nopeasti toivottiin aiheen ja uutuuksien pitämistä koulutuslistoilla jatkossakin.

 • Tablettilaitteet (mobiililaitteet) ja niiden käyttö olivat seuraavaksi suosituin aihealue.  Myös tablettilaitteille tehtyjen sovellusten esittelyä kaivattiin.  
 • Turvallinen verkkoviestintä ja laitteiden käyttö ulkomailla kiinnostivat myös. 
 • Windows 8:sta toivottiin paljon lisätietoa: miten siihen siirrytään ja mitä hyötyjä ja palveluita se tarjoaa.
 • Tietokoneen käyttö ja käytön aloitus sekä verkkopalvelut olivat nekin koulutusaiheina. Edelleen on tarvetta antaa hankintavinkkejä uudelle tietokoneen hankkijalle sekä käyttövinkkejä laitteiden ja ohjelmien käytöstä jo alkuun päässeille.  Sähköpostin toiminnot ja erilaiset nettiselaimet kaipaavat lisäoppia. 
 • Tietoturva kiinnosti sekin, erityisaiheina toimiminen eri verkoissa kannettavan kanssa sekä ilmaisohjelmien imurointi. 
 • Kuvankäsittely sekä sukututkimus mainittiin myös osaamisen kehittämiskohteina. 
Kyselyn tuloksia käytetään apuna Enterin koulutussuunnittelussa. Kommenttisi vastauksiin tai niiden tulkintaan sekä mahdollisesti puuttuvat koulutustarpeet ovat lämpimästi tervetulleita joko kommenttina tähän blogi-kirjoitukseen tai suoraan allekirjoittaneelle.

Koko palauteraportti  on luettavissa Enterin jäsenhuoneessa.
Luentosarjan toteuttamisesta on julkaistu jo aiemmin juttu Ikinörtti-blogissa.

Lämmin kiitos kaikille vastanneille, ilman teidän aktiivisuuttanne olisimme jatkosuunnittelun suhteen paljon heikommalla pohjalla. Erityiskiitos myös luennot hienosti pitäneelle Juhana Mykrälle.


Helena Venäläinen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti