perjantai 30. toukokuuta 2014

Pääsemme kesälomalle


Otsikko lienee vähän onnahtava, kun kyseessä ovat enteriläiset. Meillähän on, ainakin suurimmalla osalla, jatkuva loma. Ja rahaakin tulee sen verran kuin on tarvis. Raha on tietysti tärkeä asia, mutta uskoisin meistä monen huomanneen, että elämään saa paljon sisältöä myös muita reittejä pitkin kuin rahan avulla. Yksi tällainen tapa on harrastaa vapaaehtoistoimintaa joko oppimismielessä tai myös opettamis- ja opastusmielessä.

Puheenjohtajana olen katsellut Enter-maailmaa vuoden 2012 alkupuolelta. Näiden reilun kahden vuoden aikana jäsenmäärämme on yli kaksinkertaistunut lähes 500:een jäseneen. Kehityksen taustalla on monta asiaa. Aktiivinen ja yhteistyökykyinen yhdistyksen hallitus täydennettynä joukolla yhdistyksen muita aktiiveja jäseniä on kuitenkin yksi keskeisimmistä.

Toiminnan jäntevöitymiseen on myös vaikuttanut RAY:ltä saamamme rahallinen tuki. Tällä olemme kyenneet parantamaan toimintaedellytyksiämme ja mahdollistamaan toiminnan laajentamisen. Avainsana näissä asioissa on Juulia.

Kaikki tuo viestii vain sitä, että ENTER ry:n piirissä tapahtuvalle toiminnalle on tarvetta. Kunhan vaan kykenemme pitämään toiminnan niillä urilla, joita vapaaehtoinen toiminta vaatii. Aktiivista ja mukavaa yhdessäoloa sekä sopivasti haasteita, joiden avulla havaitsee edelleen oppivansa jotain uutta. Kaukana stressistä ja pakonomaisuudesta. Tärkeintä on, että kaikilla on mukavaa.

ENTER ry:n toiminta perustuu siihen, että jäsenistöstä itse kukin on valmis antamaan oman pienenpanoksensa yhdistyksen toimintaan. Tämä tarkoittaa että osallistumme järjestettyihin tilaisuuksiin, pohdimme mahdollisuuksiamme tuottaa vertaistukea ikätovereillemme tai otamme jonkun pienen roolin erilaisten tilaisuuksien järjestelyissä ja toteutuksissa.

Alkaen jo syksystä 2013, mutta varsinkin kevään 2014 aikana on yhdistyksessämme toimintaan tullut kaksi uudenlaista asiaa:

Olemme käynnistäneet eräänlaiset opintopiirit, joista esimerkkeinä mm Windows 8- ja Lumia-piirit. Näissä aiheista kiinnostuneet ihmiset kokoontuvat yhteen ja pyrkivät aiheen sisällä oppimaan uutta yhteistyöllä ja –keskustelulla. Ja samalla viihtymään toistensa seurassa.

Uudenlaista myös on mm Lasipalatsin kaupunkiverstaassa ja Oulunkylän kirjastossa, että opastusta annetaan paikalle tulleille ihmisille suuremman yhteisen pöydän ääressä. Opastustilanteessa voidaan kysyä neuvoa muilta pöydän ääressä olevilta. Näin saadaan myös positiivista sosiaalista kanssakäyntiä paikalla olevien  kesken. Eräänlainen iltapäivän keskustelukerho, jossa kumminkin opitaan vaikka mitä.
Kännykkäpuolella mm Kampissa tämä toimintatapaa on käytetty jo pitkään ja uskon, että tapaa alkaa yleistyä tietokoneiden opastustilanteissamme.

Elämä ei kaikilta osin ole kohdellut reilusti ja ikäkin jo painaa,
mutta silti täysin purjein kohti kesää
Kesällä toimintamme hiljenee.
Viestikäämme tarvittaessa tärkeistä tapahtumista Facebook- ja Twitter-sivuillamme.
Some on nykyaikaa ja siinähän meidänkin pitää oppia olemaan mukana.

Kiitetään toisiamme mielenkiintoisesta talvi- ja kevätkaudesta.
Nautitaan kesästä ja odotetaan innolla, mitä syksy tuo tullessaan.
Matoa koukkuun ja onnea onkimaan.
Toivottaa tervehtien

Raimo Anttila

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti