perjantai 10. lokakuuta 2014

Ruskan värit talteen

Syksy on väriloiston aikaa luonnossa ja kaupungissa. Eikä tarvitse lähteä kauas - hienoja ruskanäkymiä löytyy Helsingistäkin. Nyt jos koskaan kannattaa suunnata kamera lähiluontoon. Ainakin kännykkäkamera on useimmilla mukana matkassa.


Valokuvausharrastus kannustaa liikkumaan, se tekee hyvää sielulle ja keholle. Muut ulkoiluttavat koiraa, minä kameraa. Usein vielä illalla vedän takin niskaan, kun hehkuva auringonlasku kutsuu ikuistamaan itseään.


Kun lähden kuvausmielellä ulos, yritän katsella tuttujakin maisemia uusin silmin. Kun hakee niihin tuoreita näkökulmia, niin ympäristön kauneus ilahduttaa yhä uudelleen. Kotikaupunkini rannoilla, puistoissa ja lähimetsissä kulkiessani täytyy tuon tuosta kaivaa kamera esiin.

Nämä kuvat on otettu viime syksynä Canon Powershot SX200IS -digipokkarilla, mutta paljon kuvaan myös Samsung Galaxy Mega -kännykälläni. En ole jaksanut perehtyä kameroiden tekniikkaan, vaan käytän helppoja automaattiasetuksia. Kun filmiä ei kulu, voi huoletta räpsiä kaikkea mikä näyttää kiinnostavalta.

Digiaika on tehnyt harrastuksesta entistäkin hauskempaa ja monipuolisempaa. Jaan kuvia samanhenkisille kavereille Facebookissa. Nettiin (esim. Google+) laitetuista Helsinki-näkymistä voi saada kivaa palautetta tuiki tuntemattomilta ihmisiltä eri puolilta maailmaa. Lähitienoon maisemista olen teettänyt suurennoksia tauluiksi kotiini. Ja nyt olen iloinen siitä, että olen saanut näyttää otoksiani juuri sinulle, hyvä lukija.


Marit Henriksson
tuore eläkeläinen ja Enterin jäsen

2 kommenttia:

  1. Kiva kirjoitus ja hienoja kuvia! Ottamiasi kuvia olemme saaneet ihailla myös Enterin nettisivuilla. Kiitos, Marit!

    VastaaPoista
  2. Miten en aiemmin ole huomannut näitä upeita kuvia! Kiitokset!

    VastaaPoista