perjantai 20. helmikuuta 2015

Enteriläisten ”Olavi Virta 100 vuotta” -konserttimatka Lahden Sibeliustalolle


Taas kerran saimme nauttia enteriläisten yhteisöllisestä kulttuurimatkasta. Helmikuun 6. päivänä lähdimme Lahden Sibeliustalolle seuraamaan Suomen ehkä kaikkien aikojen suosituimman iskelmäkuninkaamme Olavi Virran 100-vuotisjuhlakonserttia.

Matkalla oli täysi bussilastillinen suurin odotuksin olevia yhdistysläisiä, eikä kenenkään varmaan tarvinnut pettyneenä palata, niin tyytyväiseltä joukko kotiin palatessaan vaikutti.

Matkamme johtaja Eva Korkiala-Blomqvist oli hankkinut meille jo ennakkoon mainion päivän ja konsertin esitteen, mukana olleiden huoleksi jäi vain nauttia matkasta.

Menomatkalla tienvarretkin juhlistivat yöllisen lumisateen jäljiltä juhlamieltä.

Ensimmäinen eikä suinkaan vähäpätöisin osa matkaohjelmaa oli vierailu ja ruokailu perinteikkäällä Hennalan varuskunnan upseerikerholla. Tarjottavat ruoat olivat kerrassaan monipuolisia ja maittavia tunnelmallisen salin antaessa vielä hienostuneen lisämausteen - kuten kuvakin kertoo.


 
Ruokailun aikana kerhoravintolan isäntä kertoi meille talon historiasta, siihen liittyvistä vaiheista sekä talon nykyisestä käytöstä.  Saimme kuulla myös Hennalan nykyään puolustusvoimien käytöstä vapaana olevien tilojen käyttösuunnitelmista.

Seuraavaksi siirryimmekin itse juhlapaikalle. Konserttisali oli maineensa veroinen jo puurakenteiselta arkkitehtuuriltaan. Paikasta avautui mitä hienoimmat näkymät Vesijärvelle, jonka välittömässä rannassa rakennus sijaitsi.

Orkesterina toimi täysmittainen Lahden sinfoniaorkesteri, kapellimestarinaan kokenut ja meidän kaikkien vuosien varrella jostain yhteydestä tuntema Markku Johansson. Solistina ja välispiikkien sujuvana henkilönä toimi Hannu Lehtonen. Hän toi juuri sitä Olavi Virran tyyliä kun vain voi, eli todella nautittavasti. Musiikkia voi kuunnella kotona mitä parhaimmilla hi-fi  -laitteistolla, mutta livenä, elävänä paikan päällä kuultuna sitä ei kyllä mikään voita!


Ohjelmistossa oli juuri niitä Olan kappaleita, joista vuosien aikana olimme tottuneet kuulemaan ja rakastamaan. Raikuvien pitkien aplodien jälkeen saimme kuulla vielä tuon iki-ihanan Kultainen nuoruus-valssin.

Kovin tyytyväisinä hienon kulttuurimatkan nautittuamme iltapäiväauringon loisteessa lähdimme kotimatkalle. Suuri kiitos retkemme onnistumisesta kuuluu ehdottomasti Evalle. Onnistuneen matkan kaikki se työ ja vaiva ja lukemattomat yhteydenotot varauksineen ja sopimuksineen kun eivät meille kaiken ”valmismatkalaisille” näy...

Matkasta nauttinut Simo Töyrylä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti