torstai 2. kesäkuuta 2016

Nappi Naapurin kirje Ikinörtille


Hei Sinä Ikinörtti!

Oletko jo kuullut uudenlaisesta karttapohjaisesta sosiaalisesta mediasta Nappi Naapurista?

Nappi Naapurin on kehittänyt Yhteismaa ry ja sen takana pyörii kaksi naista, Pauliina Seppälä ja Tanja Jänicke. Nappi Naapurin idea on se, että toinen ihminen on lähellä. Tämä läheisyys on vähäiselle käytölle jäänyt arkipäivän voimavara, jota Nappi Naapuri haluaa hyödyntää. Ajatus on, että ihmiset alkaisivat tuntea naapureitaan, moikkaamaan rappukäytävässä ja keksimään kivoja juttuja yhdessä. Mitä jos kysyisit naapuriasi kävelyseuraksi, pitäisitte yhdessä puutarhajuhlat, lainaisit silitysrautaa tai kävisit kaupassa yläkerran herralle? Nappi Naapurissa voit pyytää tai tarjota apua, lainata tai vaihtaa tavaroita, etsiä kavereita tai kissanhoitajaa, keskustella tai ilmoittaa tapahtumista.
 

Nappi Naapuri on tehty helppokäyttöiseksi, jotta jokaisen olisi sitä vaivaton käyttää. Alkuun pääsee kun menee osoitteeseen www.nappinaapuri.fi. Oikeasta yläkulmasta löytyy Info, jos haluaa tutkailla asiaa lisää ennen rekisteröitymistä. Vaikka palveluun rekisteröidytään omalla nimellä ja osoitteella, tulee kartalle näkyviin vain etunimesi ja sijaintisi pieneksi punaiseksi palloksi halutun osoitteen kohdalle. Omaan profiiliin voi laittaa nimen, osoitteen (osoite voi olla pelkkä kadun nimi tai muu kuin oikea kotikatu), tarinan, valokuvan ja kiinnostuksen kohteita. Muista myös käydä laittamassa sähköpostimuistutukset päälle, niin saat sähköpostiisi tiedon, kun kartalla tapahtuu!

Nappi Naapurissa on  Suomen laajuisesti jo noin 4000 käyttäjää ja lisää tulee koko ajan. Nappi Naapuri ei toimi ilman käyttäjiään ja heidän aktiivisuuttaan. Uusia viestikuplia ilmestyy tasaiseen tahtiin ja kohtaamisia syntyy hitaasti, mutta varmasti. Jos kartalla ei ole sinua kiinnostava kuplaa, kirjoita se itse! Ethän kuitenkaan lannistu, jos viestiisi ei heti vastata. Se luultavasti johtuu siitä, ettei naapureillasi ole sähköposti-ilmoitusta päällä tai kysyt jotain yhtä omituista kuin minä (ks. kuva alla);)Tiettävästi Napista on jo löytynyt ystävä, lastenvahti, fillarin korjaus-apua, virpojia, koirakavereita sekä lainattava höyrypesuri. 70-vuotiaalla Tuulalla on etsinnässä vaativaa laulutekstiä osaava pianisti, Petri tarjoaa pientä remonttiapua, Helena kysyy vinkkejä Puolan reissuun, Tuija tarjoaa 35 skumppalasia lainaan kesäjuhliin ja Anniina Oulusta haluaisi silittää koiranpentuja.  Mitä sinä haluaisit tehdä naapurustosi hyväksi? Tai naapureidesi kanssa?

Lopuksi haluan vielä todistaa, että Nappi Naapuri todellakin toimii ja kertoa oman kokemukseni. Löysin taannoin kartalta viestikuplan, jossa Krista ilmoitti olevansa kiinnostunut kokkauspiiristä. Vastasin viestiin ja pian keskustelussa oli mukana myös Emma, jonka ehdotuksesta aloimme suunnitella yhteistä sunnuntaibrunssia. Sovimme mitä herkkuja kukakin tuo ja tekee ja löimme päivämäärän lukkoon. Sitten eräänä sateisena sunnuntaiaamuna istuin vieraan ihmisen keittiössä ympärilläni neljä uutta eri ikäistä tuttavaa. Ruoka oli taivaallista ja seura ehkä sitäkin parempaa!

Vohveleita, smoothiet, Dumle-muffinseja, banaanijäätelöä, hedelmiä, feta-pinaattipiirakkaa ja lämmintä couscous-salaattia


Jos rekisteröidyt jo tänään Napin käyttäjäksi, näet Emman uuden viestin Helsingin Ruskeasuon kohdalla. Olemme suunnittelemassa yhteistä Nappi-piknikkiä lähiaikoina! Jos liikut täällä päin ja sinua kiinnostaa tavata uusia ihmisiä hyvän ruuan parissa, niin käy kommentoimassa viestikuplaa! Toki voit napata idean myös toteutettavaksi omille kotikulmillesi!

Kuten sanottu, Nappi tarvii toimiakseen meitä tavallisia käyttäjiä. Rekisteröidy Nappiin ja tee lähiympäristöstäsi mukavampi!

Nähdään Napissa!
Maisa Yhteismaasta


2 kommenttia:

  1. Itse olen ollut palveluun rekisteröityneenä n. vuoden. Käyn siellä muutaman kuukauden välein lähinnä uteliaisuuttani katselemassa mitä löytyy. En tiedä mistä johtuu, mutta rekisteröityneitä siellä löytyy mutta ei muuta (ainakaan minun asuinalueellani). Ehkä me omakotialueella asuvat olemme mielummin yhteyksissä ihan kasvotusten tai eri yhdistysten puitteissa (esim. Omakotiyhdistys). Meillä on myös aktiivinen Facebook-ryhmä omalla alueellamme.

    VastaaPoista
  2. Helsingissä Nappi Naapuri toimii monella alueella jo tosi kivasti, ihmiset laittavat viestikuplia ja niihin tulee vastauksia. Riippuu varmaan vähän alueesta kuinka aktiivisia sen alueen ihmiset ovat tämmöisessä. Mutta varmasti, kun käyttäjiä tulee lisää toimii palvelukin paremmin. Kannattaa olla myös itse aktiivinen. Ehkä se saa muutkin alueen ihmiset innostumaan:)!

    VastaaPoista