torstai 7. syyskuuta 2017

Enterille uusia opastuspaikkoja Espooseen

Enterin tietotekniikkaopastukset pyörähtävät syyskuun myötä käyntiin ja kesätauon vetristämät vapaaehtoisemme puhkuvat jälleen intoa päästessään auttamaan ja rohkaisemaan senioriväkeä älylaitteiden, tietotekniikan ja sähköisten palveluiden käytössä. Enterin vapaaehtoisia vertaisopastajia tapaa tänä syksynä jo 60 opastuspaikassa täällä Uudenmaan alueella - kirjastoissa ja palvelukeskuksissa.
Digiasioiden ottaessa yhteiskuntaamme isoin harppauksin haltuunsa etenkin ikäihmiset tarvitsevat apua ja rohkaisua sen harjoitteluun. Vaikka monet sähköiset palvelut on luotu helpottamaan arkeamme, ei riitä, että sanotaan “Ryhtykää käyttämäään sovelluksia”. Täytyy ensin osata käyttää niitä laitteita - täytyy oppia jotain älylaitteiden logiikasta, edes jotain internetin ja tiedonjaon perusperiaatteista, nykymediasta, mediakriittisyydestä sekä ennen kaikkea oppia luottamaan omiin taitoihinsa. Näitä taitoja oppii vain harjoittelemalla ja siihen Enterin opastuksissa pyritään rohkaisemaan. Me uskomme kiireettömään, opastettavan tahdissa etenevään opastukseen.

Meidän onneksemme on myös niitä senioreita, jotka hallitsevat edes osaa tästä kakusta ja ovat valmiina auttamaan. Heitä me Enterissä kutsumme vapaaehtoisiksi vertaisopastajiksi

Viimeisen vuoden aikana toimintaamme on liittynyt useita espoolaisia vapaaehtoistoiminnasta kiinnostuneita ja kevään aikana kävimme neuvotteluja uusista opastuspisteistä Espoonlahden kirjastoihin. Iloksemme voimme nyt kertoa, että tänä syksynä saamme toimintaamme mukaan yhteensä kolme uutta espoolaista opastuspaikkaa: Soukan, Nöykkiön ja Kauklahden kirjastot.
Nöykkiön, Soukan ja Kauklahden kirjastot
Tietotekniikkaopastus sulautuu erinomaisesti kirjastoympäristöön. Monipuolisten lainausmahdollisuuksien lisäksi kirjastot ovat erinomainen kohtaamispaikka. Kirjastoissa järjestetään kasvavassa määrin erilaisia kerhoja - lukupiiriä, peli-iltaa, värityshetkiä, kielikerhoja jne.  

 Opastajat Matti ja Olli Kauklahden kirjastossa

Harri, Jouko ja Hannu opastamassa Soukan kirjastossa
Enter sai jälleen lämpimän vastaanoton Espoonlahden kirjastolta, kun ilmoitin että meillä olisi sopivia vapaaehtoisia tämän alueen kirjastoihin. Soukan kirjasto on jo aiemmin järjestänyt hurjan suosion saanutta mobiililaitekerhoa. Ryhmässä oppiminen ei kuitenkaan sovellu kaikillle, joten nyt heillä on tarjota myös henkilökohtaista Enter-opastusta.


Nyt vain jännitämme miten palvelumme löydetään ja otetaan asiakkaiden keskuudessa vastaan. Opastuksia löytyy sekä ajanvaraukselle että ilman. Vaikka oma asiasi olisi pieni, on ajanvarauksessa se etu, että opastukseen voidaan taata mahdollisimman kiireetön ja rauhallinen ilmapiiri. Ja voihan olla, että jotain muutakin kiinnostavaa sen oman laitteen käyttömahdollisuuksista löytyy!


Ikinörtti heittää lukijoilleen haasteen: vinkkaa kiireettömistä Enter-opastuksista jollekin lähipiirissäsi - tai tule itse!
Kaikki opastuspaikat löytyvät tä
ältä:
https://www.entersenior.fi/enter-opastaa/opastuspaikat/
Nina Ziessler
Vapaaehtoistoiminnan koordinaattori

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti