lauantai 10. maaliskuuta 2018

Esittelyssä: Opastuspaikka Kampin palvelukeskus

Kampin palvelukeskus on yksi Enterin opastuspaikka, jossa annetaan kännykkä- ja tablettiopastusta.   Opastukseen otetaan kerralla maksimissaan noin 12 - 14 opastettavaa.

Sijainti ja aukiolajat

Kampin palvelukeskus sijaitsee Helsingin keskustassa osoitteessa Salomonkatu 21 B. Palvelukeskus on auki maanantaista perjantaihin klo 8.00 – 20.00. Viikonloppuisin se on suljettu. Tämä on yksi Enterin lukuisista opastuspaikoista Uudellamaalla.


Opastusajat ja ilmoittautuminen

Opastusta annetaan nykyisin tammi - toukokuussa ja syys - joulukuussa tiistaisin klo 10.00 – 11.30. Opastusta ei ole kuitenkaan kuukauden viimeisenä tiistaina.

Opastettavien pitää ilmoittautua opastuksiin etukäteen joko paikan päällä neuvonnassa (INFO) tai puhelimella numeroon 09 310 44513. Ilmoittautumisen yhteydessä pitää antaa nimi, opastettavan puhelimen/tabletin merkki ja malli sekä oma puhelinnumero.

Kampin palvelukeskuksessa on parina viime vuonna ollut opastusta myös kesä- ja elokuussa. Myös ensi kesänä on opastusta. Näihin opastuksiin ei tarvitse ilmoittautua etukäteen.


Lea Grönlund on toiminut jo useita vuosia innostuneesti Kampin kännykkä- ja tablettiopastuksen vetäjänä. Hän ilmoittaa opastajille sähköpostilla etukäteen opastettavaksi tulevien henkilöiden nimet ja mitä laitteita heillä on. Opastajat ilmoittavat Doodle-ohjelmalla, ketkä ovat tulossa opastajiksi. Yleensä käy niin, että opastettavia ja opastajia on yhtä paljon paikalla. Viime aikoina on käynyt muutaman kerran niinkin, että opastajia on ollut enemmän kuin opastettavia.

Opastus

Opastuksen alussa sekä opastettavat että opastajat kokoontuvat yläkerran kerhohuone Broidiin. Lea pitää lyhyen aloitustilaisuuden, jossa hän kertoo hieman Enterin toiminnasta ja määrittää opastaja- opastettava -parit. Opastettavat voivat ilmoittautuessaan esittää myös toiveensa opastajasta. Yleensä jokainen opastettava saa henkilökohtaisen opastajan 1,5 tunnin ajaksi.


Kun opastusparit on muodostettu, aloitetaan opastus joko yläkerran aulassa tai Broidissa.

Opastajien kokous

Opastuksen jälkeen on vielä opastajien kokous klo 11.30 - 13.00, jossa käsitellään opastuksessa esiin tulleita asioita, ongelmia ja oivalluksia.Tarja Toiviainen on jo usean vuoden ajan pitänyt ansiokkaasti kirjaa opastuksessa esiin tulleista asioista. Kokouksen jälkeen hän julkaisee Facebookin  suljetussa Enterin opastajat-ryhmässä yhteenvedon, jolloin siitä voivat oppia kaikki Enterin opastajat.

Tapsa Hietamäki – Enterin opastaja


Ps. Katso tietoa myös Enterin muista opastuspaikoista

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti