torstai 31. toukokuuta 2018

Enterin suosittu jäsentoiminta luo yhteisöllisyyttä


Enterin Jäsentoimintaryhmän
tehtävänä on suunnitella ja organisoida jäsenkunnalle yhdessäolon hetkiä. Jäsentoiminta muodostuu pääasiassa retkistä ja vierailuista erilaisiin kohteisiin. Jäsentoiminta organisoi myös uusien jäsenten kahvituokiot.

Toimintaryhmän jäseniä ovat Marjatta Ikkala, Eija Kalliala, Paula Kallioniemi, Eva Korkiala-Blomqvist, Saila Oinas, Tarja Toiviainen, Olli Uotila, Tiina Etelämäki, Merja Eloaho (Webropol-ilmoittautumiset), Salme Hanski (vetäjä).

Retkien suunnittelussa noudatamme jäsenistön toivomuksia ja vuosittain jäsenkyselyjen yhteydessä kerättävä retkitoivomuspalaute tutkitaan tarkkaan. Tavoitteena on myös monipuolisuus, jotta mahdollisimman monelle löytyisi jotain.

Aina yhtä suosittuja ovat bussimatkat mm. Lahden ja Tampereen konsertteihin ja teattereihin. Pääkaupunkiseudun taidekohteet, joita viime vuosina on ollut ainakin Ateneum, Reitz ja Kirpilä, ovat löytäneet nopeasti kiinnostuneet jäsenet.

Luontoretkiä toivotaan jatkuvasti joten niitäkin pyritään sijoittamaan ainakin yksi joka vuodelle. Tänä vuonna kohde oli Vallisaari, joka olikin sangen suosittu ja ensimmäiset 60 paikkaa täyttyivät parissa tunnissa. Onneksi pystyimme järjestämään lisää paikkoja.

Virossa käymme muutaman kerran vuodessa, kohteina ovat olleet Tallinna ja Tartto. Pärnua on ehdotettu, mutta vielä ei ole sinne saakka päästy. Myös Tukholmaan on ollut toiveita, pidetään mielessä.

Retkille olisi varmasti vielä enemmän kysyntää, mutta on sovittu, että niitä järjestetään 10 - 12 vuodessa. Suosituimmat retket täyttyvät niin nopeasti, että jo muutaman tunnin kuluttua siitä kun ilmoittautuminen on alkanut, päätyy jonotuslistalle. Yritämme mahdollisuuksien mukaan järjestää lisäretkiä. Esimerkiksi Eduskuntatalossa vieraili keväällä neljä ryhmää, yhteensä 80 henkilöä ja jonoon jäi useita kymmeniä. Syksylle on tarkoitus varata lisäryhmiä.

Tutustumiskäyntimme ovat melko kulttuuripitoisia, mutta pyrimme ottamaan huomioon myös jäsentemme kiinnostuksen tekniikkaan - IT-alan historiaan ja tulevaisuuteen.

Kehittelemme uudentyyppisiä tapaamismuotoja, muun muassa omakustanteisia lounastapaamisia. Jäsenet ovat saaneet sähköpostilla kutsun lounastapaamiseen, jota kokeillaan torstaina 14.6. Toivottu on myös keskustelutuokioita oluttuopin/viinilasin/vesilasin vauhdittamana pubissa - ehkäpä sinnekin jonain päivänä.  


Olen ollut Enterin jäsen ja vertaisopastaja noin kolme vuotta. Retkien järjestämisessä olen ollut mukana vajaa kaksi vuotta ja nyt toimin myös jäsentoimintaryhmän vetäjänä. Ryhmämme jäsenet ovat aktiivisia ja innostuneita ja toimiminen retkien parissa on antoisaa. Menettelytavat ovat selkeät ja vakiintuneet ja jäsenistössä on paljon innokkaita retkeilijöitä. Retkillä on aina mukava tunnelma, iloisia ihmisiä ja helppo tutustua uusiin enteriläisiin. Lisäksi on retken vetäjän kannalta hieno asia, että tämä porukka on aina paikalla ajoissa!

Toukokuussa teimme juuri varsin onnistuneen retken Tarttoon. Tässä muutamia retkeläisten kommentteja:  ‘Retki ylitti odotukset’, ‘Enterin retket ovat aina niin mielenkiintoisia ja hyvin järjestettyjä’, ‘Tutustuin taas moneen uuteen ihmiseen’. Mahdollisuuksien mukaan retkillä saa myös antia tietotekniikasta. Menomatkalla Tapani Kontiala piti kokoushuoneessa esityksen Tietoturvasta ja osallistujia kannustettiin esittämään mieltä askarruttavia kysymyksiä, olihan paikalla myös useita opastajia.
Viron Kansallismuseon vieressä on tämä ylösalaisin oleva talo, sielläkin tuli piipahdettua. Sain kokea miltä tuntuisi jos kylpyamme, WC-pönttö ja vuode ovat katossa. Lattiakin oli aivan vino, siinä talossa en kauaa viihtynyt, seinistä kiinni pidellen horjuin sieltä pois. Kaikkea ne ulkomailla keksivät!


Kun Enterin mahdollisuudet järjestää luontoretkiä ovat kovin rajatut niin vinkkinä, että löytyy monia muitakin yhdistyksiä ja järjestöjä, jotka tekevät suosittuja luontoretkiä. Olin itse keväällä Helsyn (=Helsingin Luonnonsuojeluyhdistys www.helsy.fi) retkellä Hankoon, teemana sotahistoriaa ja luontoa. Varsin antoisa retki ja oli siellä muutama enteriläinenkin. Näille retkille pääsee kuka tahansa, ei tarvitse olla Helsyn jäsen. Tringa järjestää linturetkiä ja Pääkaupunkiseudun muita luontoretkiä löytyy netistä.

Otamme mielellämme vastaan ideoita kohteista joten laittakaa viestejä tulemaan!
Nähdään retkillä!

Salme Hanski  salmehanski(at)gmail.com
Vertaisopastaja ja Jäsentoimintaryhmän vetäjä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jos kommentoinnissa on teknisiä ongelmia, lähetä kommenttiteksti sähköpostilla osoitteeseen info@entersenior.fi. Ylläpitäjä lisää kommentin haluamaasi juttuun nimellä tai nimimerkillä, jonka ilmoitat viestissä.