maanantai 6. elokuuta 2018

Nettiä ikä kaikki - siis mitä?

Nettiä ikä kaikki on Ylen koordinoima kampanja, jossa haastetaan kaikki suomalaiset auttamaan niitä, jotka ovat vaarassa pudota digikelkasta.

Tähän on helppo Enterinkin sitoutua! Kampanja onkin lähtenyt liikkeelle yhteistyöstä Digi arkeen -neuvottelukunnan kanssa, jossa olemme jäsenenä.



Pidetään kaikki sukupolvet yhdessä verkossa! -sanotaan kampanjan sivuilla. Nettiä ikä kaikki -kampanjaan kuuluu sekä digitaitojen opastamiseen liittyvä haastekampanja (käynnistyy 13.8.) että kiertue, joka jalkautuu ihmisten pariin usealla paikkakunnalla.

ENTER ry on mukana kiertueen yhteistyökumppanina ja paikan päällä Espoon tapahtumassa Sellon kirjastossa 22.8. monen opastajan voimin. Tervetuloa mukaan tapahtumaan, sinne saa tulla hakemaan opastusta omien laitteiden käyttöön!

Ylen kanavia kannattaa kaikin puolin seurata kampanjan aikana, siellä on monenlaista sisältöä aiheeseen liittyen. Enteriläisiäkin saattaa vilahtaa siellä sun täällä… Digin ilot ja opastuksen saaminen pääsevät varmasti hyvin esiin monille, jotka eivät muuten meitä opastavia tahoja ole löytäneet. Nyt on kyllä sellaista sisältöä, että on taas erittäin tyytyväinen Ylen olemassaoloon. Hyvä aloitus tälle syyskaudelle!

Kiertueella on muitakin yhteistyökumppaneita. Tässä koko porukka Ylen lisäksi: Vanhustyön keskusliitto (SeniorSurf), Väestörekisterikeskus, valtiovarainministeriö  ja Digi arkeen -neuvottelukunta, Suomen kirjastoseura sekä ikäihmisten tietotekniikkayhdistys ENTER ry. Näiden tahojen lisäksi kiertueella on paikallisissa tapahtumissa monia opastusta tarjoavia tahoja, esimerkiksi Mukanetti ry, Savonetti ry, Joen Severi ry, Eläkeliitto ry, Eläkkeensaajien keskusliitto ry ja monia muita mainioita tahoja.

Kampanjan mukaisesti ENTER ry haastaa myös sinut opastamaan jotain läheistäsi digiasioissa. Rennosti ja rauhallisesti, toista kuunnellen ja motivoiden.

Tsemppiä ja intoa!

Tiina Etelämäki
toiminnanjohtaja
ENTER ry


ps. Ympäri Suomea olevat maksuttomat ikäihmisille suunnatut opastuspaikat löytyvät Vanhustyön keskusliiton SeniorSurf-toiminnan sivuilta www.seniorsurf.fi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jos kommentoinnissa on teknisiä ongelmia, lähetä kommenttiteksti sähköpostilla osoitteeseen info@entersenior.fi. Ylläpitäjä lisää kommentin haluamaasi juttuun nimellä tai nimimerkillä, jonka ilmoitat viestissä.