perjantai 10. huhtikuuta 2015

Peliopastusta tietokonepeleistä kiinnostuneille senioreillePeliopastukset antavat tietokonepeleistä kiinnostuneille senioreille mahdollisuuden tutustua yleisesittelyä paremmin erilaisiin tietokonepeleihin, kokeilla niitä ja aloittaa sellaisten pelien opettelu, jotka tuntuvat mielenkiintoisilta ja itselle sopivilta. Opastuksia toteutetaan sekä kahdestaan peliopastajien kanssa että pienissä 3...6 seniorin ryhmissä, joissa osanottajat ovat kiinnostuneet samasta pelistä. Opastukset ovat vertaisopastuksia, joten opastajina toimivat opastettaviin peleihin perehtyneet seniorit.

Peliopastuksista kiinnostuneet seniorit voivat ilmoittautua sähköpostiosoitteeseen seniori.pelaajat@gmail.com tai opastusten käynnistyttyä suoraan peliopastajalle. Opastuksen aika ja paikka sovitaan ilmoittautumisen jälkeen peliopastajan kanssa. Pääkaupunkiseudulla mahdollisia opastuspaikkoja ovat esimerkiksi Enterin toimiston kokoustila, Kampin palvelukeskus ja kirjastot. Myös muut opastajien ja opastettavien yhdessä sopimat paikat ovat mahdollisia.

Jos haluat itse toimia seniorien peliopastajana, ilmoittaudu sähköpostilla Enterin toimistoon enter.senior(at)gmail.com. Kerro ilmoittautumisen yhteydessä mihin peliin tai peleihin olet valmis perehdyttämään toisia senioreita.

Itse olen tähän mennessä pelannut eniten Civilization strategiapelejä, XCOM Enemy unknown -peliä ja Mass Effect -peliä. Kaikkia näitä olen valmis esittelemään peliopastuksissa.

Parhaillaan olen opettelemassa Company of heroes -peliä ja Men of war -peliä. Molemmat pelit sijoittuvat toisen maailmansodan tapahtumiin ja niitä voi pelata sekä yksinpeleinä, kaksinpeleinä että moninpeleinä internetin välityksellä. Vaikka näiden pelien opettelu onkin vasta alkuvaiheessa, niin niiden esittely peliopastuksissa on jo mahdollista. Erinomainen vaihtoehto olisi pelaamisen opettelu yhdessä kyseisistä peleistä kiinnostuneiden opastettavien tai paremminkin opettelijoiden kanssa.

Muita kiinnostavalta tuntuvia pelejä, joita olen hieman silmäillyt ja joita aion jossain vaiheessa opetella ovat mm. Empire: Total war, L.A. Noire, The walking dead, South Park: The stick of truth, Far Cry 3, Deus Ex: Human revolution ja Boderlands 2. Myös näistä voin kertoa lisää peliopastuksissa ja esitellä niitä.

Lisätietoja edellä mainituista peleistä on luettavissa esimerkiksi suomenkielisissä peliarvosteluissa, joihin pääsee tämän postauksen lopussa olevista linkeistä.

Mihin tietokonepeleihin sinä haluaisit tutustua ja mitä peliä haluaisit oppia pelaamaan?
Kerro ilmoittautumisen yhteydessä, mihin peliin haluat perehtyä.
Muita pelitoiveita, opastusta koskevia odotuksia, kehittämisideoita ja kysymyksiä voit esittää myös kommentoimalla tätä blogipostausta.

Vastaan myös mielelläni pelejä ja peliopastuksia koskeviin kysymyksiin.
Kari Lahti
Senioripelaaja


Linkkejä pelien arvosteluihin
Civilization V
XCOM Enemy unknown
Mass Effect
Company of heroes
Men of War
Empire: Total war
L.A. Noire
The walking dead
South Park: The stick of truth
Far Cry 3
Deus Ex: Human revolution
Boderlands 2
Edellä olevan peliluettelon nimistä tehdään linkkejä. Linkit alla.

Civilization V
XCOM Enemy unknown
Mass Effect
Company of heroes
Men of War
Empire: Total war

L.A. Noire

The walking dead

South Park: The stick of truth

Far Cry 3

Deus Ex: Human revolution

Boderlands 2

1 kommentti:

 1. Pelikaveritoiminta jatkaa siitä, mihin peliopastuksilla päästään. Kaikki tietokonepelejä pelaavat seniorit voivat toimia toisten senioreiden pelikavereina.

  Pelikaverit voivat pelata yhdessä mm. seuravilla tavoilla
  - Pelaaja pelaa ja pelikaveri katselee pelin kulkua vieressä.
  - Pelaaja selostaa pelikaverille ennen peliä, pelin aikana ja pelin jälkeen pelin kulkua ja toimintaansa eri tilanteissa.
  - Pelaaja pysäyttää pelin sopivissa tilanteissa ja kysyy pelikaverilta ehdotuksia siitä, miten tilanteissa kannattaisi toimia ja edetä.
  - Pelikaverit pelaavat yhdessä samaa peliä keskustellen ja sopien siitä, miten pelissä toimitaan. Tilanteissa, joissa peli voidaan tallentaa, pelaaja voi kokeilla erilaisia pelikaverin ehdottamia toimintatapoja. Tällaisissa tilanteissa pelikaveri voi myös näyttää pelaajalle, miten hän toimisi.
  - Pelikaverit pelaavat samalla laitteella samaa peliä vuorotellen niin, että toinen jatkaa palaamista siitä, mihin pelikaveri pääsi. Pelin voi tallentaa ennen pelaajan vaihtumista. Vaihdon voi tehdä lennossa milloin vain. Sopivia vaihtokohtia ovat vuoropohjaisissa peleissä pelivuoron päättyminen ja muissa peleissä esimerkiksi tietyn ajan kuluminen.
  - Pelikaverit voivat pelata toistensa kanssa moninpelejä joko netissä tai laneissa eli samassa tilassa olevien tietokoneiden paikallisverkossa. Moninpeleissä voidaan pelata kahdestaan toista pelikaveria vastaan tai 2..4 seniorin ryhmänä toista ryhmää vastaan.

  Millä muilla tavoilla seniorit voisivat pelata yhdessä tietokonepelejä ja olla toistensa pelikavereita?

  VastaaPoista