perjantai 23. toukokuuta 2014

Havaintoja vuoden ja kahden kuukauden ajalta


Ensimmäisestä työpäivästäni on tätä kirjoittaessani aikaa tasan vuosi ja kaksi kuukautta. Tämän vuoden ja kahden kuukauden aikana yhdistys on kokenut valtavan kasvun: jäsenmäärä on tuplaantunut, vertaisopastusten määrä on lisääntynyt hurjasti ja tilaisuuksia järjestetään enemmän. Tästä huolimatta taustalla on kuitenkin pysynyt koko ajan ajatus "enteriläisyydestä". Sen sisältöä on vaikea täysin tarkasti kuvata, ainakin näin kun itse on sen sisäistänyt. Enteriläisyys on pitkälti tunne siitä, että kuuluu mukavaan joukkoon, jota tietotekniikka jollain tapaa yhdistää.
Enterissä jokainen saa olla oma itsensä: juuri tietotekniikan parissa aloittanut tai vankka ammattilainen. Ja kaikille löytyy oma paikkansa. Halutessaan Enterin huomassa on helppo myös hurahtaa jopa "nörtiksi" asti.

Enterin voima on ollut ja tulee olemaan yhdistyksen innokkaat jäsenet sekä toimintaa pyörittävät vapaaehtoiset ja vertaisopastajat. Yhdistys pyöri kauan pelkästään vapaaehtoisvoimin, mikä on kunnioitettavaa ottaen huomioon sen tervehenkisen kunnianhimon, jota yhdistyksen toimijoilla on aina ollut. Enter on olemassaolonsa aikana pyrkinyt olemaan mukana alan keskusteluissa ja vaikuttamaan seniorien asioihin tässä yhteiskunnassa. Yhtenä viimeaikaisimmista isoista saavutuksista on SeniorSurf -päivän viettämisen aktivointi Suomessa.

Enterin pienessä toimistohuoneessa on useampi laatikollinen historian havinaa. Laatikoiden sisällössä on näkyvillä pala tietotekniikan historiaa sekä se kehityskaari, kun yhdistys on seurannut muuttuvaa tietotekniikkaa tai ollut monesti jopa aallon harjalla jollei jopa sen edellä.
Viimeksi historiakokoelma laajentui, kun entinen puheenjohtaja Maisa Krokfors siivosi omasta kodistaan yhdistykseen liittyviä papereita. Lehtijuttuja, yhteistyökuvioita, kontaktointeja - muun muassa niiden ansiosta Enter on jo teini-ikäinen ja pääkaupunkiseudulla tunnettu.
Toki kaiken toiminnan keskiössä on opastustoiminta sekä tietoiskut, ne ruohonjuuritason asiat, joilla pyritään tukemaan senioreiden elämää tässä tietoyhteiskunnassa. Tuntuu erityisen hyvältä, kun kuulee opastuksen tai tietoiskun jälkeen jonkun vuolaasti kiittelevän siitä, kuinka hän sai hyvää tietoa, avun ongelmaansa tai oppi jotain uutta. Ja mikä parasta: tämä ei yleensä ole yksipuolista vaan yhtä lailla myös opastaja tai tietoiskun pitäjä on oppinut jotain.
Toukokuu vaihtuu pian kesäkuuksi ja Enterinkin toiminta hiljenee. Olemme langoilla taas syyskuusta lähtien eli tarkkailkaa loppukesästä nettisivujen Tapahtumakalenteria sekä kesän aikana päivittyvää listaa opastuspaikoista.

Nautinnollista kesää kaikille Ikinörtin lukijoille!

Juulia Andersson 
ENTER ry:n toiminnan koordinaattori

3 kommenttia:

  1. Enteriläisillä on siis ollut ilo ja onni nauttia vuosi ja kaksi kuukautta tehokkaan ja iloisen enteriläisen - Juulian, työpanoksesta, jonka avulla olemme kunniakkaasti selvinneet lisääntyneestä opastus- ja tietoisku ym. toiminnasta. Hyvää kesää Juulialle!

    VastaaPoista
  2. Olet ollut toimeen tarttuva koordinaatori. Sinun ansiosta moni asia on sujunut hienosti. Olet ollut ystävällinen; puoleesi on "uskaltanut" kääntyä asiassa kuin asisassa. Oli Enterille onni, että saimme sinut! Virkistävää kesää sinulle Juulia! Terv. Auli

    VastaaPoista
  3. Kiitos kauniista kommenteista! On ollut ilo työskennellä teidän kanssanne! Syksyn opastuksia ja tietoiskuja odotellen, Juulia

    VastaaPoista