keskiviikko 22. kesäkuuta 2016

Tietotekniset kysymykset askarruttavat kesälläkin

Enterin tietotekniikan vertaisopastukset senioreille ovat haluttua aktiviteettia. Tähän asti opastusta on tarjottu viikoittain tammikuusta toukokuuhun ja syyskuusta joulukuuhun pääkaupunkiseudulla ja vähän sen ulkopuolellakin yhteensä jopa 50 opastuspisteessä. Pelkästään Helsingissä opastusta saa 18 kirjastossa ja 10 palvelukeskuksessa. Vilkkaimmat opastuspisteet sijaitsevat Helsingin keskustassa hyvien julkisten yhteyksien päässä, ja sinne myös päätimme perustaa tänä kesänä Enterin ensimmäisen, kerran viikossa toimivan kesäpäivystyksen. Nimittäin Kampin palvelukeskukseen, joka muutenkin tarjoaa senioriväelle monenlaista harrastusmahdollisuutta myös kesällä.

Satunnaisia kyselyitä opastuksesta on edellisinäkin kesinä tullut, mutta lopullinen sysäys idealle tuli itse opastajien suunnalta. Opastaminen ja uusien ihmisten tapaaminen on monelle vapaaehtoisellemme niin sydäntä lähellä oleva harrastus, että ei ollut vaikeuksia saada muutamia opastajia innostumaan satunnaisista kesähommista. Teimme kesäopastuksesta mainoksen ja jaoimme sen Enterin kotisivuilla, muutamalle yhteistyötaholle sekä jäsenistöllemme. Silti oli vaikea ennustaa, kuinka vilkasta opastuksessa kesäkuukausina tulisi olemaan.


Muutaman kesätiistain jälkeen voi todeta, että kesäopastus on otettu riemulla vastaan. Ongelmia ja kysymyksiä laitteiden käytöstä on riittänyt siinä missä muulloinkin. Lomakauteen liittyviä kesäisiä aiheita ovat olleet esim. radio-ohjelmien, e-kirjojen ja muiden hyödyllisten ja hauskojen sovellusten lataaminen, valokuvien siirto ja lähettäminen, karttapalvelut sekä mobiililaitteiden käyttö ja mahdollisuudet ulkomaanmatkoilla. Lisäksi ollaan muistutettu pitämään tunnukset ja salasanat tallessa päivityksiä, latauksia ja uudelleen käynnistyksiä varten, jotka monesti tulevat vastaan silloin, kun niitä vähiten osaa odottaa.

Heinäkuussa on kaikkein aktiivisimpienkin enteriläisten aika ladata akkujaan, paistatella päivää tai kuunnella kesäsateen ropinaa, ihastella kukkien väriloistetta, kuopia kasvimaata ja nauttia sen antimista, istua laiturin nokassa ja uittaa varpaita rantavedessä tai retkeillä kylillä ja kaupungilla. Nauttikaa Suomen kesästä!


Tervetuloa opastukseen taas elokuussa!
Nina Ziessler

Vapaaehtoistoiminnan koordinaattori


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jos kommentoinnissa on teknisiä ongelmia, lähetä kommenttiteksti sähköpostilla osoitteeseen info@entersenior.fi. Ylläpitäjä lisää kommentin haluamaasi juttuun nimellä tai nimimerkillä, jonka ilmoitat viestissä.