perjantai 3. helmikuuta 2017

entersenior.fi uudistui juhlavuoden kunniaksi

Enter tilasi 20-vuotisen olemassaolonsa juhlistamiseksi graafikko Salla Vaseniukselta iloisen bannerin. Saimme värikkään ja eloisan kuvan käytettäväksi toimintamme markkinoimisessa.  Banneria alettiin käyttää Enterin sosiaalisen median kanavilla heti vuoden vaihteessa, mutta sitä ei voinut noin vain istuttaa verkkosivuillemme. Rauhallinen, harmaasävyinen etusivumme ei ollut sopusoinnussa räväkän kuvan kanssa. Niinpä sivustomme ilme joutui remonttiin. Ja suoraan sanottuna - halusimme myös trendikkäämmät sivut. Sivuston uudistaminen suunnitteli ja toteutti Enterin viestintäryhmä.

Yleistä entersenior.fi -sivuista ja niiden käytöstä selaimen kautta 

Otimme käyttöön vaakamallisen ylävalikon lisäksi värikkäät painikkeet, jotka johtavat suoraan keskeisiin sisältöihin. Samalla lyhensimme tekstejä kaikilla sivuilla. Pyrimme etusivuun, jolle on helppoa nostaa houkutuksia - esimerkiksi kuvalinkki jostain tulevasta tapahtumasta. Ei kuitenkaan liian monta houkutusta kerralla, jotta silmäiltävyys säilyy.

Vaakavalikon käyttö saatta vaatia hiukan totuttelu, mutta kokeilutasi huomaat, että se onkin selkeä.

Kun napsautat valikosta Enter opastaa, avautuu alavalikko, jossa on tutut Opastuspaikat hiukan uudistettuna  ja Palautelomake opastuksesta.

Tapahtumakalenteri
- ja Yhteystiedot-sivut ovat entisenkaltaisia.


Etusivun keskiössä ovat värilaatikot eli kuvakkeet, joita voi nimittää litteiksi painikkeiksi. Nämä ovat pikalinkkejä eniten käytetyille sivuille. Napsauta Mikä on Enter ry? niin pääset sivulle Yhdistys. Painike Opastuspaikat  vie suoraan opastuspaikkojen luetteloon ja Tietoiskuja, tapahtumia ja retkiä vie Tapahtumakalenteriin. Alarivin painikkeiden kautta löydät niiden lupaamaa tietoa.

Vasemman reunan Ajankohtaista-palstalle nostetaan tulevia tai tapahtuneita tärkeitä asioita ja sen kautta jaetaan linkkejä materiaaleihin sekä Ikinörtti-blogin tuoreimpaan juttuun. Saamme myös yhä nauttia etusivulla Marit Henrikssonin ja muiden kuvaajien vaihtuvista kuvista.


Alareunan some-kuvakkeet johtavat Enterin Twitteriin, Instagramiin ja Facebookiin.


Tilastojen mukaan sivustollamme katsotaan paljon yhteystietoja. Siksi Yhteystiedot on sijoitettu omalle sivulleen, johon on linkki ylävalikossa. Etusivulle on laitettu erikseen osoite ja oranssissa alatunnisteessa on Enterin sähköpostiosoite ja puhelinnumero.

Bannerin yläpuolella, entisellä paikallaan on linkit Jäsenhuone l Hallitus  ja Hae sivustolta. Hakutoimintoa kannatta käyttää. Jos kenttään kirjoittaa esim. Espoo, listautuvat kaikki sivuston sivut, joissa esiintyy ko. sana .


Em. linkkien välissä on uudenlainen Language. Kun sitä napsauttaa, avautuu vetovalikko: Suomeksi, På svenska ja In English. Näistä voi valita Enterin toimintaa ruotsiksi tai englanniksi esittelevän sivun. Valinta Suomeksi tarvitaan suomenkielisille sivuille palaamiseen.

Näkymät mobiililaitteissa

Kun käytät sivustoa älypuhelimella, näyttää etusivu tältä : Oikeaassa yläkulmassa on kuvake, jossa kolme vaakaviivaa päällekkäin ja teksti Valikko. Napsauttaessasi sitä avautuu pudotusvalikko. Tämä valikko vastaa selaimen ylävalikkoa.
Näkymä on vastaavanlainen selatessasi 10-tuumaisella tabletilla niin, että laite on pystyasennossa. Selailu kyseisen kokoisella tai pienemmällä  tabletilla on sujuvampaa laite vaaka-asennossa.


Älykännykällä taas pystyskaalaus tekee selailusta mukavan helppoa,  kun on isot kuvakkeet. Sivusto skaalautuu siis pystyssä tavallaan samanlaiseksi sekä älykännykkään että tablettiin .Tabletin vaakaskaalaus puolestaan muistuttaa näkymää selaimessa.
Kirjautuminen jäsenhuoneeseen (tämä ohje on vain Enterin jäsenille.) Jos et ole vielä jäsen, napsauta halutessasi etusivun Liity jäseneksi -kuvaketta ja täytä liittymislomake.


Jäsenhuoneeseen kirjautuminen vaihtaa vaakavalikon linkit. Nyt niiden alta löytyykin vain jäsenille ja erityisesti opastajille tarkoitetetut sivut alasivuineen. Kirjaudu ja kokeile! Palaa Etusivulle eli takaisin julkisille sivuille.Lopuksi vielä muistutus jäsenille: Jos olet unohtanut salasanan jäsensivuille, voit tilata uuden.
Gmailin käyttäjät huomatkaa, että uusi salasana saattaa mennä esim. roskapostiin tai Tarjoukset- välilehdelle.Pyrimme pitämään sivut elävinä ja esteettöminä sekä kehittämään niitä tarpeen mukaan. Olemme mm. kokeilleet mahdollisuutta kuunnella sivuston keskeinen sisältö. Sen toteuttamisen suunnittelua jatketaan. 

Toivottavasti koet sivuston helppokäyttöiseksi ja miellyttäväksi! Otamme mielellämme vastaan mielipiteitä ja parannusehdotuksia osoitteeseen enter.tiedotus@gmail.com.

Enter viestintä

2 kommenttia:

 1. Kiitos tekijöille uudesta pirteästä sivustosta. Varsinkin isolta ruudulta katsottuna sivut ovat mielestäni sekä hauskan näköiset että selkeät. Nuo isot "painonapit" vievät kiireisenkin katsojan helposti tärkeimmille sivuille.
  Puhelimella ilme on hieman vaisumpi ja sivun yläosaan jää jostain syystä turha tyhjä tila. Tiedän, että sivujen suunnittelu niin, että ne toimivat hyvin sekä isolla että pienellä ruudulla on todella vaativaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos René kommenteistasi. Havaitsimme tuon mainitsemasi tyhjän tilan ja kysyimme ylläpitäjältä siihen neuvoa. Tänään tuli vastaus: "Mobiililaitteen pystynäkymässä valikkopainikkeen ja ylätunnistekuvan väliin jää tyhjää. Tälle ei voi tehdä toistaiseksi mitään." Vastauksen sana "toistaiseksi" luo toivoa.

   Poista

Jos kommentoinnissa on teknisiä ongelmia, lähetä kommenttiteksti sähköpostilla osoitteeseen info@entersenior.fi. Ylläpitäjä lisää kommentin haluamaasi juttuun nimellä tai nimimerkillä, jonka ilmoitat viestissä.