torstai 4. kesäkuuta 2020

Tutustu Enterin työntekijöihin - osa 2/2


Ninan 17.5. 2018  kuvaama selfie

Toukokuussa Ikinörtin työntekijähaastattelussa tavattiin opastustoiminnasta vastaavat Nina ja Päivi, ja nyt juttusarja jatkuu toiminnanjohtajien haastattelulla. Ikinörtin kysymyksiin siis vastasivat vs.toiminnanjohtaja Tiina Etelämäki ja toiminnanjohtaja Juulia Andersson.

Tiina Etelämäki

Tiina Etelämäki on työskennellyt Enterissä tammikuusta 2017 ja hänen työsuhteensa Enterissä päättyy elokuun lopussa.

Juulia Andersson

Juulia Andersson on työskennellyt Enterissä helmikuusta 2013. Juulia jäi vanhempainvapaalle alkuvuodesta 2017 ja palaa nyt syyskauden alussa takaisin töihin.

Mitä teet vapaa-ajallasi?

Tiina: Vapaa-aika menee mukavasti perheen parissa, eli seuralaisina ovat mies sekä 8- ja 10-vuotiaat lapset. Pidän käsillä tekemisestä, on mukavaa esimerkiksi ommella sekä puuhata takapihalla kasvien parissa. Nämä ovat harrastuksia, joissa koko ajan voi oppia uutta ja lisää. Tämän kevään aikana olen myös tehnyt oman hapanjuuren ja alkanut leipoa leipiä juureen. On ihanaa, kun oman leipoman leivän tuoksu valtaa kodin.
Monta kesää taas on vierähtänyt perheen veneillessä. On ihanaa vastapainoa arjelle, kun pääsee seikkailemaan autioihin saariin ja nauttimaan Suomen luonnosta.

Juulia: Vapaa-aika kuluu pitkälti perheen kanssa ulkoillessa, puutarhassa hyöriessä tai jotain talon nurkkaa laittaessa. Tykkään myös paljon ruoanlaitosta, ja yrttien lavakasvatukseen olen aivan hurahtanut. Joskus iltaisin on kiva katsella telkkarista eurooppalaisia rikossarjoja tai MasterChef Australiaa.

Mikä on mielestäsi kivoin työtehtäväsi?


Tiina: Kivointa työssäni on sen moninaisuus. Toisaalta saa olla suoraan tekemisissä loppukohderyhmä kanssa ja opastaa senioreita digiasioissa. Samalla saa olla mukana erilaisissa työryhmissä tuomassa ruohonjuuritason ääntä päätösten tueksi. Myös viestintä on mielekästä kuten myös uusien toimintojen kehittäminen ja uuden kokeilu. Parasta on siis, kun pääsee tekemään monipuolisesti kaikkea mahdollista.

Juulia:
Ehdottomasti työn monipuolisuus! Saa mm. tavata erilaisia ihmisiä erilaisista konteksteista, oppia ja opettaa tietotekniikan käyttöä, tehdä hallinnollisia töitä ja kehittää toimintoja. Töistä poissa ollessa eniten on kuitenkin ollut ikävä aktiivisia ja innokkaita enteriläisiä.

Entä tylsin työtehtäväsi?


Tiina:
Tämä onkin vaikea kysymys. Ehkä puuttuvien jäsenmaksujen karhuaminen :D

Juulia
: Opastajien matkakulujen maksatus juuri ennen joulua. Homma on iso ja se vaatii vain raakaa keskittymistä, jottei tule vääriä numeroita tai tiliöintejä. Muutama kymmenen menee kerralla ja sitten alkaa keskittyminen herkästi herpaantumaan.

Mitä uutta haluaisit seuraavaksi opetella tai tehdä? (töissä tai kotona)


Tiina:
Jo viime kesänä lupasin itselleni, että opettelen käyttämään eri laitteiden puheohjausta paremmin. Se opettelu on edelleen hieman kesken. Viime kuukausina olen myös luvannut itselleni, että opettelen olemaan kunnolla läsnä virtuaalisissa tilaisuuksissa. Sekin on oma taitolajinsa!

Juulia: Töihin palatessa odotan mielenkiinnolla muutaman uuden ohjelman opettelua. Kotona kaapissa odottaa kilo punasipuleita hillokkeen tekoa varten, ja kuusenkerkkäsiirappia kiinnostaisi kovasti myös itse tehdä.

Kerro jokin tekniikkaan liittyvä muisto


Tiina: Muistan, kun lapsena olin alakoulun teatterikerhossa. Parasta oli, kun saliin asennettiin oma tekniikkapöytä mm. valoille. Olin onnellinen, kun minä satuin olemaan sillon paikalla ja asentajat opettivat minulle sen käytön. Oli hauska päästä kokeilemaan jotain ihan uutta. Se on myös kerrottava, että olin ensin epäuskoinen älypuhelimia kohtaan. Ensimmäisten puoliälylaitteiden ollessa markkinoilla ihmettelin vain, että mitähän hyötyä noistakin voisi minulle olla. Ensimmäisen oman sellaisen laitteen jälkeen ei enää ollutkaan paluuta vanhaan.

Juulia: Televisiosta tuli Teho-osasto kerran viikossa klo 21-22. Olin iltatöissä ja kaasujalka saattoi olla hieman painava, kun pyrin olemaan kotona ensimmäisellä mainostauolla. Tallentava VHS-nauhuri kyllä oli, mutta se oli epäluotettava. Ja olihan se tallennetta hienompaa katsoa ohjelma juuri sillon, kun se TV:stä tuli. Eipä olisi se Juulia uskonut, että nykyisin kaikki suosikkiohjelmat ovat saatavilla netissä ja niitä katsotaan silloin kun itselle sopii.

Mitä haluaisit tekniikan kehityksessä vielä nähdä?  


Tiina: Olen varma, että teknologia saadaan vielä niin intuitiiviseksi, että sen käyttö sujuu kuin itsestään meiltä kaikilta. Haluaisin nähdä, miten ja milloin se tapahtuu.

Juulia: Odotan ja toivon helppokäyttöisyyden lisääntyvän merkittävästi tietotekniikassa. Vähän toisenlaisena asiana tulee mieleen materiaalitekniikan kehitys: Ystäväni on tutkimusryhmänsä kanssa onnistunut luomaan alumiinioksidista valmistettua lasia, joka voi venyä menemättä rikki. Siitä tehty kännykän näyttö olisi mahtava nähdä!


haastattelu: Ikinörtti koronakeväänä 2020

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jos kommentoinnissa on teknisiä ongelmia, lähetä kommenttiteksti sähköpostilla osoitteeseen info@entersenior.fi. Ylläpitäjä lisää kommentin haluamaasi juttuun nimellä tai nimimerkillä, jonka ilmoitat viestissä.