tiistai 1. syyskuuta 2015

Tervetuloa syksy


Kuva: Marit Henriksson
Syksy on aika, jolloin moni meistä päättää alkaa oppimaan uutta. Aloitetaan opiskeluja, liitytään liikunnallisiin seuroihin tai kuntosaleihin, päätetään että käydään lenkillä jne. Vaihtoehtoja on lukemattomia. Tärkeätä, että on halua kehittää itseään. Se tekee elämästä mielenkiintoista, mahdollistaa yhteisöllisyyttä ja antaa uutta sisältöä arkeen.

Enter ry mahdollistaa paneutumisen tietotekniikan syövereihin monelle eri tavalla. Kehittyminen antaa helpotusta arkeen tuomalla ulottuvillepalveluita ja uusia ajanviettotapoja. Enter ry:n toiminta luo myös mahdollisuuden uusiin yhteisöllisiin kokemuksiin, joista yksi keskeisimpiä on opastustoiminnassa tapahtuva vuorovaikutus ikätovereiden kanssa ja yhteisten ahaa-elämysten saanti.

Yhdistyksemme jäsenistön määrä ylittää näitä aikoja 600 jäsenen rajapyykin. Se osoittaa, että toimintaamme tarvitaan seniorikansalaisten piirissä. Jäsenten lukumäärä ei kuitenkaan ole kovin tärkeä.  Toimintammehan kohdistuu koko senioriväestöön, oli jäsen tai ei.

Jäsenistö on kuitenkin Enter ry:n toiminnan tukipilari. Ilman aktiivista jäsenistöä ei toimintaakaan olisi. Opastukseen, tietoiskuihin ja jäsenretkillemme osallistuu tavalla tai toisella suuri osa jäsenistöstämme. Se pitää toimintamme elossa ja luo yhteisöllisyyttä.
Enteriläisten tavoitteena yhdistyksessä on kehittää omaa osaamistamme tietotekniikan saralla ja tätä kautta saada iloa ja apua arkeemme.

Kehittymisen pohja ja perusta muodostuu tietoiskutoimintamme sekä sähköisen viestinnän ja sosiaalisen median kautta jaettavasta informaatiosta ja opista. Tietoiskuja meillä on vuosittain lähemmäs 100. Sosiaalisen median (lähinnä Facebook ja Twitter) kautta informaatiota ja oppia on saatavilla jatkuvasti enemmän ja niiden suosio Enter ry:n piirissä lisääntyy kovaa vauhtia.
Jäsenistömme piirissä harrastetaan enemmän opastustoimintaa kuin arvaammekaan. Tarkoitan sitä, että saatuamme Enter ry:n piirissä jonkun tiedon jaamme sitä saman tien lähipiiriimme. Tämän opastuksen lajuudesta emme tosin tiedä juuri mitään, koska sitä ei oikein voi tilastoida.

Varsinainen virallinen opastushan tapahtuu meillä yli 40 pisteessä reilun sadan vapaaehtoisen opastajan voimin. Opastettavia tulee tänä vuonna olemaan yli 4000. Uskon, että opastajien keskeisin motiivi mukana olemiselle on halu auttaa ikätovereitaan sekä kokea yhdessä opastettavan kanssa iloisia ratkaisujen hetkiä. Monesti opastuksen jälkeen opastaja jää varmasti miettimään, kuka tilanteesta loppujen lopuksi sai ja oppi enemmän. Monesti se on opastaja, joka sai mukavan turinahetken ja lähes varmasti oppi myös itse jotain uutta.

Syksyn 2015 toimintamme noudattaa jo lähes perinteistä kaavaa. Kohokohdiksi voisi nostaa SeniorSurf päivän 6.10 ja suuren pelipäivän 16.11. Ja tietysti Windows 10.
Siispä kääritään hihat ja aletaan tekemään hyvää jokainen omien mieltymysten ja halujen mukaan. Ja pidetään hauskaa.

Raimo Anttila
ENTER ry hallituksen pj

1 kommentti:

  1. Onnittelut, jos rajapyykki on jo ylitetty! Tosi kiva ja ajankohtainen kirjoitus. Itsellä on ihan samanlainen olo, että nyt haluaa kehittää itseään ja oppia uusia taitoja. Mahtavaa alkanutta syksyä teillekin!

    VastaaPoista