tiistai 5. tammikuuta 2016

Enter Hyvinkäällä

Päämaja pyysi raportoimaan maakunnan tapahtumista.

Paikallislehti otsikoi viikolla: ”Kytäjällä nähty nuori susi oli jäädä auton alle”. Että sellaista täällä susirajan paremmalla puolella.

No joo. On täältä asiallisempaakin kerrottavaa.
Vuosi 2015 on ollut mahtavaa kasvun aikaa. Toiminta Hyvinkään kirjastossa on jatkunut vanhaan malliin ja keväällä avattiin toinen opastuspaikka Järjestötalo Onnensillassa. Opastuksia on molemmissa paikoissa kerran kuukaudessa siten rytmitettynä, että paikkakunnalla on parin viikon välein mahdollisuus opastukseen. Täällä etäisyydet ovat sitä luokkaa, että molemmat paikat ovat hyvin kaikkien saavutettavissa. Meillä kaikki on lähellä.

Opastajia meillä on puolen tusinaa ja myös kirjaston henkilökuntaa on ollut kiitettävästi mukana. Opastuksissa aiheet lienevät kaikille tuttuja: Kuvien siirtoa tietokoneelle – ja miten ne kuvat löytää siirron jälkeen, sähköpostin käyttöä ja tietysti yleisemmin: ”Mitähän tällä koneella voisi tehdä?” Toki toisinaan myös haastavampia ongelmia. Windows 10 herättää kysymyksiä ja myös hämmennystä. Vakoileeko ne minua?

Lahjaksi saatujen tai ostettujen uusien koneiden käyttäjiä hämmentää valikkojen ja työpöydällä olevien ikonien runsaus, vaikea löytää oleellinen. Miten siivotaan / järjestellään?

SOMEen suhtaudutaan varauksellisemmin kuin ehkä vielä pari vuotta sitten. Uusia käyttäjiä yksityisyyden suoja arvelluttaa ja syynä on todennäköisesti mediassa olleet varoittelut. 


Mukana Palvelutorin kehitystyössä
Opastustoiminnan lisäksi olimme mukana kehittämässä ja kommentoimassa Hyvinkään kaupungin syksyllä lanseeraamaa Ikääntyneiden Palvelutori -palvelua. Palvelu löytyy kaupungin nettisivuilta Sosiaali- ja terveyspalvelujen alta. Sinne pyrittiin kokoamaan ja selkeästi ryhmittelemään ikäihmisiä koskevat asiat. Ikääntyneiden Palvelutorin Vapaaehtoistoiminta-osiossa on tiedot Enterin opastuksista Hyvinkäällä ja linkitys Enterin sivustolle.

Verkostoitumista olemme harrastaneet paitsi Onnensiltaa pyörittävän Vaje ry:n  kanssa myös laajemmin ValikkoVerkostossa. Itselleni on ollut silmiä avartavaa huomata vapaaehtoistoiminnan laajuus ja monimuotoisuus.


Kaikkea hyvää vuodelle 2016!
Ari Nässi
Enterin opastaja Hyvinkäällä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti