tiistai 22. joulukuuta 2015

Hyvää Joulua ja Onnellista vuotta 2016


Vaikka meno monessa suhteessa hidastuu ikävuosien karttuessa, niin aina loppumassa oleva vuosi on kulunut nopeasti. Näin tuntuu nyt vuoden 2015 osalta.
Yhdistyksessämme riitti vuoden aikana menoa ja vilskettä. Jäsenmäärämme on vuoden lopussa yli 650. Kasvua oli yli 130 jäsentä. Opastettavia oli vuoden aikana noin 4000 ja vajaassa sadassa tietoiskutilaisuudessa oli kuulijoita reilusti yli 3000. Jäsentoimintamme järjestämille retkillekin osallistui ennätysmäärä jäsenistöä. Kaikki tämä osoittaa, että olemme mukana vireässä ja yhteisöllisessä yhdistyksessä, jonka toiminnasta saamme itsellemme viisautta ja viihdykettä.
Moni asia muuttui vuoden aikana. Nostaisin tässä esille kaksi asiaa. Windows 10 ja tablettitietokoneiden yleistyminen. Molemmat olivat askeleita eteenpäin ja parempaan päin myös seniorin näkökulmasta. Mutta molemmat myös suuntasivat energiastamme suuren osan teknisiin nippeleihin ja säätöihin. Taustalle monesti jäivät sellaisten asioiden opiskelu, jotka helpottaisivat jokapäiväistä elämäämme. Näitähän ovat sähköinen asiointi. tiedonhaku yleensä sekä monenlainen viihde..
Tänä päivänä auton konepeltiä ei kannata enää avata, koska sen alla ei tavallisen ihmisen osaamisella voi tehdä mitään. Pissapojan täyttämistä lukuun ottamatta. Autoa käytetään hyödyksi elossamme. Pannaan avain virtalukkoon, käynnistetään, vaihdetta silmään ja menoksi. Yksinkertaista.
 Samaan tilanteeseen meidän tulisi päästä tietoteknisissä asioissa. Surffailu netissä ja sähköisten palvelujen hyödyntäminen tulisi voida tapahtua ilman täytyy miettiä kuluuko akkuvirtaa, toimiiko paikannus, uhkaavatko virukset,  pitääkö jotain päivittää ja uskallanko ylipäätänsä tietokoneita käyttää. Kaikki edellä mainitut asiat ovat tärkeitä, mutta ne eivät saisi olla esteenä sähköisten palvelujen opettelemisessa ja hyödyntämisessä.
Ikinörtissä aivan äskettäin Markku Ukonaho luetteli hyvän joukon hyödyllisiä sähköisiä palveluita. Niihin voi lisätä osallistumisen itseään kiinnostavan aihepiirin seurantaan ja keskusteluun sosiaalisessa mediassa sekä pienet viihdepalvelut tv:n, videoiden ja pelien parissa. Tuolla paketilla on jo todella pitkällä sähköisten palvelujen käytössä.
Yrittäkäämme siis ensi vuonna lisätä omaa ja ikätovereidemme osaamista siitä, miten saa sähköisestä maailmasta hyötyä ja iloa elämään. Koneet ovat ihmistä varten eikä päinvastoin.
Omalta osaltani neljä vuotta jatkunut hallituksen puheenjohtajakausi päättyy vuoden vaihteessa. On ollut suuri kunnia toimia tässä tehtävässä ja siitä kiitän. Toimintamme jatkuu Tuulikki Paturin johdolla ja varmasti uutta sekä parempaa on tiedossa. Siispä iloisin ja yhteisöllisin mielin kohti vuotta 2016.
Hyvän Joulun toivotuksin
Raimo Anttila

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jos kommentoinnissa on teknisiä ongelmia, lähetä kommenttiteksti sähköpostilla osoitteeseen info@entersenior.fi. Ylläpitäjä lisää kommentin haluamaasi juttuun nimellä tai nimimerkillä, jonka ilmoitat viestissä.