torstai 9. helmikuuta 2017

Tiina tutuksiAloitin Enterissä 1.1.2017 vs. toiminnanjohtajana. Työhön perehdytys on ollut pehmeä ja mukava, sillä edeltäjäni jäi äitiyslomalle helmikuun alussa. Yhdessä työskentelyä ja asioihin perehdytystä oli ruhtinaallisesti siis jopa kuukauden päivät. Ja onneksi Nina on työparina toimistolla, hänelle varmasti satelee kysymyksiä minun suunnastani runsaasti lähiviikkoina...

Tulen tähän tehtävään Vanhustyön keskusliiton SeniorSurf-toiminnasta. Jo siellä työskennellessäni tutustuin Enterin tapoihin toimia, sillä mallinsin ikäihmisten tietotekniikkayhdistysten hyvät tavat nettiopastuksen rautamalankamalliksi. Sen avulla ympäri Suomen pystytään käynnistämään opastustoimintaa. Tuotin myös aineistoa opastusten konkreettiseksi tueksi sekä iäkkäiden ihmisten rohkaisemiseksi ja motivoimiseksi tietotekniikan pariin. Seniorit, tietotekniikka ja opastusten sekä opastustoiminnan organisointi ovat siis tulleet tutuksi aiemminkin. 

Positiivisia yllätyksiä kuitenkin edelleen riittää. Vaikka olen kuullutkin Enterin mahtavista vapaaehtoisista ennenkin, todellisuutta en ole ymmärtänyt. Nyt jo kuukaudessa olen päässyt näkemään miten mm. järjestön jäsensihteerin hommat, eri työryhmien vetämiset ja jopa nettisivujen uudistus hoituu täydellisesti osaavien ja sitoutuneiden vapaaehtoisten voimin. Kaikista lukuisista opastuksista sekä luennoista puhumattakaan! Voin vaan nöyrästi tehdä parhaani, jotta mainio toiminta jatkuu edelleen ja vahvistuu vahvistumistaan. Toiminnan tarve ei ainakaan ole vähenemässä päin. 

Koulutukseltani olen kulttuurituottaja yamk. Aikanaan hakeuduin kyseiseen koulutusohjelmaan, sillä kuulosti, että tehtävässä pääsee tekemään kaikkea. Pidän siitä, että saan kehittää toimintoja, suunnitella uutta, tehdä markkinointiviestintää, toimia monipuolisesti erilaisten ihmisten ja toimijoiden kanssa sekä tehdä myös konkreettista ruohonjuuritason työtä. Kyllä minussa myös pieni idealisti elää, sopivat työpaikat ovat tyypillisesti löytyneet järjestöistä. Tässä tehtävässä kaikki tämä tuntuu yhdistyvän mukavasti. 

Työelämän ulkopuolella arki menee mukavasti perheen parissa, johon kuuluu puolison lisäksi 4- ja 6-vuotiaat lapset. Lumiukkojen tekeminen, kuumailmapallojen rakentaminen ja mobiililaitteiden räplääminen ovat siis hyvinkin tuttua puuhaa. Tykkään puuhailla, paikallaan istuminen ei tunnu omimmalta. Liikun, ulkoilen, ompelen ja matkustan kun mahdollista. 

Jotkut ystäväni nauravat, että olen aina eri mieltä kuin muut. Yritän kuitenkin olla eri mieltä kohteliaasti.  Lupaan ainakin yrittää olla mukava ja yhteistyökykyinen sekä jäsenille, opastajille, yhteistyökumppaneille että kaikille muillekin. Olkaa siis rohkeasti yhteydessä. Mukava päästä iloiseen ja osaavaan Enterin porukkaan mukaan!

Tiina Etelämäki
enter.tiina(at)gmail.com

2 kommenttia:

  1. Kivasti kirjoitettu esittely, sana on hallussa, oli kuin "romskua" olisi lukenut. Kiitos esittelystä! Olet ihan ensimmäinen joka näin hienosti itsensä esittelee meille.

    VastaaPoista
  2. Onhan noita esittelyjä täällä muitakin, ainakin Juuliasta, Niinasta ja Tuulikista. Silloin, kun Ikinörtti ilmestyi papaerisena kauan sitten, muistaakseni hallituksen jäsenet ainakin esiteltiin lehdessä ikäänkuin haastatteluna. Ihan kiva idea vaikka uudelleen toteutettunakin.

    VastaaPoista