maanantai 2. lokakuuta 2017

Opiskele itse


Joku opettajistani on sanonut, että ei ole muunlaisia oppineita kuin itseoppineita. Koulutukset ja tietoiskut ovat vain mahdollisia oppimistilaisuuksia. Tieto ja taito rikastuttavat elämää vasta kun ne on itse omaksunut.


Enter ry haluaa rikastuttaa senioreiden elämää tuomalla tarjolle oppimistilaisuuksia. Uusimpana näistä on julkaistu verkkosivuillemme ”Opiskele itse” -osio. Siihen on koottu linkkejä eri tahoilla tuotettuihin materiaaleihin ja luentotallenteisiin ja se on kaikille avoin.

Laitteet ja tekniikka -osiossa on laitevalintaan ja tarvittavaan tekniikkaan liittyvää materiaalia. Osio keskittyy kysymyksiin, jotka tulevat vastaan uutta tietoteknistä laitetta hankittaessa. Mikä laite vastaa parhaiten tarpeisiini, mikä käyttöjärjestelmä olisi hyvä ja miten se liitetään nettiin. Mistä saan ladattavat sovellukset ja miten tietoturva pitää huomioida.
Opiskele perustietoja tietotekniikasta -osiossa on linkkejä eri tahoilla tuotettuihin oppaisiin. Kun laite on jo olemassa ja alkuun on päästy, niin on aika opiskella nettisurffailua ja muita perustaitoja.
Seniorin digipalvelut -osioon on koottu tietoa tavallisimmista ja käytetyimmistä palveluista. Täältä saa vinkkejä palveluista, jotka voivat helpottaa omaa arkeasi ja tuoda siihen uutta virikettä.
”Opiskele itse” sivustoa ylläpidetään jatkuvasti ja sieltä löytyy myös julkisten tietoiskujen sekä luentojen tallenteet.
Surffaile sivuilla ja tee digitaito-löytöjä: https://www.entersenior.fi/opiskele-itse/

Tuulikki Paturi
hallituksen puheenjohtaja
Enter ry

1 kommentti: