perjantai 13. lokakuuta 2017

Enterin perinteinen digipelitapahtuma 30.10.

Digitaitojen ja sähköisen asioinnin opettelun vastapainoksi on mukava välillä heittäytyä viihteelle. Enter järjestää lokakuun lopussa jo neljännen kerran senioreiden oman pelitapahtuman. Kampin palvelukeskuksessa pääsee tutustumaan erilaisiin digipelaamisen muotoihin, joita ovat esittelemässä Enterin omat vapaaehtoiset senioriopastajat sekä hyvät yhteistyökumppanit.


Digipelaaminen mielletään monesti nuorten puuhasteluksi. Mutta entäs pasianssit, bridge, shakki, sanaristikot, sudokut ja palapelit? Kyllä pelaaminen kiinnostaa monia senioreitakin ja tässäkin tapauksessa tietotekniikka on vain väline. Oma laite, oli se sitten kännykkä, tabletti tai tietokone, toimii niin yhteydenpidon, sähköisen asioinnin, valokuvien jakamisen kuin pelaamisen välineenä.


Yleensä ihmiset pelaavat ajankuluksi, aivan niin kuin katsovat televisiota tai lukevat lehtiä tai kirjoja. Peleillä voi treenata myös muistia tai näkö- ja havainnointikykyä. Odotustilanteet vaikkapa lääkärin vastaanotolle tai lentokoneessa sujuvat joutuisammin, kun hetken syventyy pelien maailmaan. Lyhytkestoiset pelit, kuten Sanajahti, Candy Crush tai erilaiset pasianssit ovat sopivia tällaisiin tilanteisiin. Joillakin pelaaminen jopa auttaa neulomisen tavoin keskittymään samanaikaisesti kuuntelemaan puheohjelmaa tai musiikkia, toisilla jopa unen saantiin iltaisin.


Kannattaa kuitenkin olla tarkkana, minkälaisia pelejä myöhään iltaisin pelaa. Vaikka Angry Birds on koukuttava monine tasoineen, saattaa sen jälkeen unissakin lennellä lintuja possuja jahtaamassa.

Tervetuloa tutustumaan erilaisiin peleihin Enterin pelitapahtumaan 30.10.2017 klo14 -16 Kampin palvelukeskukseen (os. Salomonkatu 21)

Lisätietoa tapahtumasta Facebookissa: http://bit.ly/2yg9BvA

ENTER ry:n pelitapahtuman suunnittelutoimikunnan puolesta, Nina Ziessler
Juttuun haastateltu Enterin vapaaehtoisia opastajia ja peliesittelijöitä, Leaa ja Tuulikkia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jos kommentoinnissa on teknisiä ongelmia, lähetä kommenttiteksti sähköpostilla osoitteeseen info@entersenior.fi. Ylläpitäjä lisää kommentin haluamaasi juttuun nimellä tai nimimerkillä, jonka ilmoitat viestissä.