perjantai 28. helmikuuta 2014

Netti ja yli 75-vuotiaat

"Laitteet ja ohjelmat ovat monimutkaisia, tietokoneiden kehityksessä on vaikea pysyä mukana."

Tähän päätelmään monet meistä yhtyvät.  Puhumattakaan niistä yli 75-vuotiaista, jotka eivät ole käyttäneet eivätkä koe tarvitsevansa uutta tietotekniikkaa elämäänsä. 

KÄKÄTE-  ja  LähiVerkko-projektit

KÄKÄTE-projekti (Käyttäjälle kätevä teknologia) ja LähiVerkko-projekti ovat julkistaneet helmikuussa tutkimuksen yli 75-vuotiaiden tietoteknologian käytöstä ja käyttämättömyyden syistä. Tänä päivänä 75 vuotta täyttäneistä kolmannes käyttää nettiä.  Lähes 300 000 senioria Suomessa on siis nettiin siirtyneiden palvelujen ulkopuolella.

Lue lisää tutkimustuloksista tuoreesta lehdistötiedotteesta:  Verkkopalvelut eivät tavoita kaikkia – tarvitaan vaihtoehtoja
Jos haluat perehtyä tarkemmin, katso  Kooste tutkimuksesta

Kyllä vanha koira uusia temppuja oppii - kunhan saa oikeaa opastusta.  Näin kokee 79 % haastatelluista.  Miten tarjota ikääntyneille palveluja ja tietoa siinä muodossa, että tietotekniikka ei ole pelottava mörkö vaan arkipäivän apu?  Siinä on niin julkisia ja muita palveluja tarjoavilla tahoilla, laitevalmistajilla kuin  meillä vertaisopastajillakin haastetta kerrakseen. 

Enter Viestintä

1 kommentti:

  1. Yllättävää, että älypuhelimia internetyhteyksin on vain 4 %:lla (yli 75-vuotiailla), kun Enterin kännykkäopastuksessa on valtaosa nykyään älypuhelimia.

    VastaaPoista

Jos kommentoinnissa on teknisiä ongelmia, lähetä kommenttiteksti sähköpostilla osoitteeseen info@entersenior.fi. Ylläpitäjä lisää kommentin haluamaasi juttuun nimellä tai nimimerkillä, jonka ilmoitat viestissä.