perjantai 20. maaliskuuta 2015

Palvelusivusto Espoon senioreille ja heidän omaisilleen


Niin kuin olet varmaan huomannut, nykypäivänä palvelut, sosiaaliset kanssakäymiset, laskujen maksaminen, ostosten tekeminen sekä viihde ovat siirtyneet pitkälti virtuaalisiksi. Tiedon etsiminen tarpeellisista palveluista voi olla joillekin hyvin monimutkaista kaiken informaation ja teknologian keskellä. 
InnoEspoo-hankkeen aikana on kehitetty innovatiivinen palvelu Espoon senioreille ja heidän omaisilleen. Kehitystyön näkyvin tulos on seniorien ja omaishoitajien arjen selviytymistä tukeva Seniori365.fi -palvelusivusto. Sivustosta hyötyvät muutkin kuin espoolaiset, sillä sieltä löytyy kattavasti erilaista sisältöä. Sivustolla kohtaavat seniorit, heidän omaisensa sekä palveluntarjoajat; yritykset, julkiset ja kolmannen sektorin toimijat ja opiskelijat.
Aina ei tarvitse pärjätä yksin
Apua arjen pyörittämiseen löytyy monelta eri alueelta. Palveluja on tarjolla esimerkiksi siivoukseen, terveyden- ja kunnon hoitamiseen, kodin korjaus- ja huoltotoimenpiteisiin, ravintoon ja turvallisuuteen.  Myös arkea helpottavia ja kotiympäristöä turvalliseksi tekeviä tuotteita on olemassa paljon. Sivusto on rakennettu niin, että eri osa-alueista on muodostettu loogisia kokonaisuuksia, joten palvelut, tuotteet ja aktiviteetit ovat selkeästi löydettävissä.
Palvelu- ja tuotehakemisto on vain yksi osa Seniori365.fi-rakennetta, sivustolla on kattavasti tarpeellista tietoa mm. kotona selviytymiseen, terveystietoa, opastusta verkkopankin käyttöön sekä linkit hyödyllisiin sivuihin. Etusivulta löytyy myös tapahtumakalenteri, johon on kerätty yhteen Espoon kaupungin, kirkon, museo ja kirjaston tapahtumia. On mukava huomata, että Espoossa löytyy tekemistä melkein joka päivälle! 

Yksi sivuston osa on varattu aktiviteeteille, josta löydät linkit sanomalehtiin, televisiokanavien internetkatsomoihin, peleihin ja paljon muuta. Erityisen hyvää aktiviteetti -sivulla ovat useat Laurean fysioterapiaopiskelijoiden osuuskunnan tekemät jumppa, aivojumppa- ja rentoutusvideot, joiden avulla voit ylläpitää toimintakykyä omassa kotiympäristössäsi vaikka päivittäin. Jos laiskottaa tai ulkona sataa tai pyryttää, voit kuntoilla omaan tahtiin kotona hyvin opastettujen videoiden avulla.
Aktiviteetit -sivulta löytyy myös mielenkiintoinen Epooq -palvelu, jossa voi tutkia historiaa ja myös itse kirjoittaa sitä. Siellä voit kertoa vaikka tarinoita lapsuudestasi. Hyvä ruoka, parempi mieli – niinhän se menee, joten aktiviteeteistä löytyy myös linkkejä reseptisivuille.

Seniori365.fi -sivusto haluaa myös tukea omaishoitajien tärkeää työtä. Olemme yhdessä Espoon ja Kauniaisten omaishoitajat ry:n kanssa kehitelleet omaishoitajille alasivuston, jossa on hyödyllistä ja aktivoivaa sisältöä helpottamaan omaishoitajien arkea.
 Laurea ammattikorkeakoulun opiskelijoiden kehittämä ja ylläpitämä Senori365.fi-palvelu lanseerattiin 29.8.2014. Sivusto on kehitetty yhdessä senioreiden kanssa. Erilaisissa tilaisuuksissa ja workshopeissa kysyttiin seniorien arkeen liittyviä tarpeita ja haasteita, joiden pohjalta palvelu kehitettiin hyödyntäen palvelumuotoilun ja innovaatiomallien teoriaa. Sivuston ensisijaisena tarkoituksena on helpottaa ja rikastuttaa senioreiden arkea, mutta myös Espoon alueen yrittäjien työllistyminen, uusien hyvinvointialan yritysten perustaminen ja opiskelijoiden osuuskuntatoiminnan tuleminen ovat osa palveluamme. Palvelua kehitetään koko ajan opiskelijoiden toimesta. Se toimii erinomaisena oppimisympäristönä eri koulutusalojen ja – asteiden opiskelijoille. Opiskelijat tuovat palveluun sisältöä, kehittävät uusia interaktiivisia toimintoja, markkinoivat palvelua sekä uusille palveluntarjoajille että loppukäyttäjille.
Seniori365.fi sai myös kansainvälistä tunnustusta voittamalla Design for All Foundationin Best Practice – palveluinnovaatiopalkinnon. Vain taivas on rajana siinä, mitä kaikkea hyödyllistä tietoa ja toimintaa palveluun voidaan sisällyttää. Toimiva, turvallinen ja aktiivinen arki on senioreiden onnellisuuden ja hyvinvoinnin edellytys. Jos sinulla on kehitysideoita sivuille, voit lähettää sitä osoitteeseen palaute@seniori365.fi
Käy tutustumassa palveluun www.seniori365.fi!
Katso esittelyvideo

Ota yhteyttä
Mirja Lundgren
mirja.e.lundgren(at)laurea.fi
+358 40 571 2514


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti