torstai 3. maaliskuuta 2016

Myrskyluodon Maijaa tapaamassa


kuva Lauri Rotko Lahden kaupunginteatteri 

Hiihtolomaviikolla täysi bussilastillinen enteriläisiä matkasi Lahteen katsomaan kaupunginteatterin musikaalia, Annikki Blomqvistin romaanisarjaan perustuvaa ja televisio-sarjastakin tuttua, Myrskyluodon Maijaa.

Myrskyluodon Maija on tosipohjainen kertomus. Kaikki alkaa järjestetystä avioliitosta, joka kehkeytyy aidoksi rakkaudeksi. Tasapäinen avioliitto ei ollut itsestään selvyys aikana jolloin naisen katsottiin luodun miestä varten ja kaikenlainen nuhde, synnintunto, häpeä ja herranpelko hallitsivat ihmisten tunne-elämää. Siksi mielikuva Myrskyluodosta on tummanpuhuva. Näytelmässä on myös paljon iloa, huumoria ja rakkautta.

Musikaalissa on tilaa yhteisölle ja nuorelle energialle, joka käy vuoropuhelua kertojana toimivan vanhan Maijan seestyneen ja lohtua antavan elämänviisauden kanssa.
Myrskyluodon Maija tulee iholle ja jatkaa matkaansa syvemmälle se kutsuu kohtaamaan kaikki tunteet. Ottamaan vastaan ja hyväksymään kaiken mitä elämällä on tarjota. Ei vain nöyränä selviytymään vaan kiitollisena elämään.” ( Jukka Keinonen, ohjaaja ).

Meiltä enteriläisiltä teatteriesitys sai varauksetonta ihailua osakseen. Lavasteet elävine merimaisemineen, aidonlaisesti kulkevine purjeveneineen, sävelmineen ja laulu-, kuoro- ja tanssiesityksineen tekivät katsojiin vaikutuksen.

Ohjelmassa oli muutakin. Matkan johtajamme ja jäsensihteerimme Korkiala-Blomqvistin Eva luki matkalla hauskoja otteita Alzheimer-säätiön ”Atsalea kukkii jälleen”-julkaisusta sekä Positiivarien ”lasten suusta”-sanottua. Perillä nautittiin maukas lounas ravintola Valimossa. Palatessa Helena Venäläinen, Lea Grönlund ja Olli Uotila kertoilivat Enterin lähiaikojen tapahtumista, älypuhelinopastuksesta ja tulevista retkitoiminnasta. Olli keräsi muistikirjaansa retkeläisiltä vielä hyviä vihjeitä tuleviksi kohteiksi.

Kiitos retkeläisiltä jäsentoimintaryhmäläisille järjestelyistä ja onnistuneesta tapahtumasta!

Simo Töyrylä

                                                                                                                                             Simo Töyrylä


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jos kommentoinnissa on teknisiä ongelmia, lähetä kommenttiteksti sähköpostilla osoitteeseen info@entersenior.fi. Ylläpitäjä lisää kommentin haluamaasi juttuun nimellä tai nimimerkillä, jonka ilmoitat viestissä.