torstai 30. maaliskuuta 2017

Kumppanuus siivitti DemokratiapalkintoonSuomi 100 -demokratiaviikkojen päätteeksi järjestetyssä juhlaseminaarissa jaettiin Demokratiapalkinto, joka myönnettiin nyt neljättä kertaa demokratiaa edistäneille, kansalaisyhteiskuntaa edustaville tahoille tai toimijoille. 

Oikeusministeriön myöntämän Demokratiapalkinnon arvo on yhteensä 10 000 euroa, ja vuonna 2017 se jaettiin kolmen toimijan kesken yhteistyössä valtiovarainministeriön, Yleisradion, Suomen Kuntaliiton, Maaseutupolitiikan neuvoston ja Suomen Yrittäjien kanssa.  Oikeus- ja työministeri Jari Lindström jakoi oikeusministeriön Demokratiapalkinnon, jonka teemana oli kumppanuus sekä valtiovarainministeriön koordinoiman Suomen Avoimen hallinnon kumppanuusohjelman Demokratiatunnustuksen.


Enter kumppaneineen yleisöäänestyksen ykkönen
Yksi kolmesta Demokratiapalkinnon saajasta on yhteistyöverkosto  Yhteistyökumppanuus ikääntyneitä opastavien tietotekniikkatoimijoiden välillä. Verkosto voitti yleisöäänestyksellä annettavan palkinnon ylivoimaisesti. Valintaraati valitsi muut kaksi voittajaa: Kumppanuuskeskus Oulusta sekä DaisyLadies ry ja Muistola Turusta.
Demokratiatunnustuksen saivat Espoon keskuksen aluekehittämisryhmä sekä Rikosseuraamuslaitos.


Ikääntyneitä opastavien tietotekniikkatoimijoiden verkoston ydinryhmän muodostavat ENTER ry sekä Senioriverkko (Hely ry); LähiVerkko (Eläkeliitto ja EHYT ry), SeniorSurf (Vanhustyön keskusliitto) ja Verkosta virtaa! (Eläkkeensaajien keskusliitto).


Toimijoita yhdistää ikäihmisten vahva osallistuminen ja huomioiminen kaikessa toiminnassa ja kehittämisessä. Toiminnalla pyritään ehkäisemään ikäihmisten digisyrjäytymistä ja vahvistamaan digitaalista osallisuutta. Kumppanuus ulottuu yli erilaisten organisaatioiden, sillä verkoston osapuolet  tekevät yhteistyötä hankkeidensa kautta myös kuntatoimijoiden kuten kirjastojen, palvelutorien ja muiden opastuspaikkoja tarjoavien tahojen kanssa. 


Yhteistyö ei rajoitu maantieteellisesti  vain tietyille alueille, vaan on osittain valtakunnallista - esimerkkinä yhteiskumppanuuden osapuolet Ikäteknologiakeskus (Valli ry), Eloisa ikä-ohjelma (VTKL), ikäihmisten tietotekniikkayhdistykset Mukanetti, Savonetti, Joen Severi sekä Verkko ja vempaimet haltuun -hanke (Eläkeläiset ry).

Palkinto ei organisaation vaan sen jäsenten, toimijoiden

Demokratiapalkinto - se on suuri kunnianosoitus työlle, jota teemme suurelta osin vapaaehtoisvoimin.  Tämä on kiitos niille, jotka 20-vuotta sitten perustivat ENTER ry:n. He näkivät kauas halutessaan nostaa ikäihmiset mukaan tietoyhteiskuntaan, jota silloin rakennettiin Suomesssa erityisen voimallisesti .
Demokratiapalkinto on kiitos opastajille ja muille Enterissä sekä kumppaniyhdistyksissä ja hankkeissa toimiville vapaaehtoisille ja työntekijöille.  Palkinto kruunaa yhteistyön - tuskin verkostomme toimijoista mikään olisi saanut tätä tunnustusta yksin.


3 kommenttia:

  1. Olen kyllä aika ylpeä. Hienoa kuulua tähän joukkoon. Onnea meille kaikille!

    VastaaPoista
  2. Kuulun joukkoon ja tämä tuli yllätyksenä, joten olemme kiitollisia sekä nöyriä ihmisiä.

    VastaaPoista

Jos kommentoinnissa on teknisiä ongelmia, lähetä kommenttiteksti sähköpostilla osoitteeseen info@entersenior.fi. Ylläpitäjä lisää kommentin haluamaasi juttuun nimellä tai nimimerkillä, jonka ilmoitat viestissä.