torstai 13. heinäkuuta 2017

Uusittu Suomi.fi starttasi sähäkästi

Suomi.fi toimii.
Suomi.fi-verkkopalvelu näkyy loppukesän ja syksyn aikana mediassa monilla kanavilla. Se tulee nopeasti osaksi arkeamme ja asiointiamme.

Suomi.fi esittäytyi Porin SuomiAreenan Kansalaistorilla omalla osastollaan.
Suuri ohjelmateltta täyttyi kiinnostuneista, kun palvelusta keskusteltiin teemalla "Suomi on jo ihan digi-digi – Pitääkö olla huolissaan?"

Paneelin tallenteestakin välittyy aurinkoinen ja iloinen tunnelma, johon vaikutti merkittävästi tilaisuuden juontaja Kirsi Alm-Siiran valoisa ja sujuva esiintyminen.
Otsikon perusteella pelotti turhaan, että keskustelu olisi täyttä hupia. Keskustelijoiksi oli onnistuttu valitsemaan henkilöt, joilla on aiheesta sanottavaa, ei turhia fraaseja vaan yllätäviäkin mielipiteitä. Kunta- ja uudistusministeri Anu Vehviläisen puheenvuoroista kävi ilmi, että hän on aidosti innostunut ja perillä asiasta. Näyttelijä, ilmaisutaidon opettaja ja taidemaalari Tuija Piepponen oli karikatyyri tekniikkaa taitamattomasta ja osittain muutosvastaisesta  ikäihmisestä.  Nuoret diginatiivit - näyttelijä, juontaja, muusikko Roope Salminen ja toimitusjohtaja, yrittäjä Miki Kuusi - esittivät raikkaita näkökulmia ja kokemuksia.

Paneeli eteni nopealla tempolla. Se viihdytti, mutta keskustelu oli täyttä asiaa. Siinä nousivat esille digitalisaatioon liitetyt tutut huolenaiheet, mutta se synnytti myös oivalluksia: Tämähän on mielenkiintoinen näkökulma ... tätä voisi käyttää opastuksessa sähköisen asioinnin tarpeellisuuden perustelussa...

Katsele ja kuuntele tallenne - saat tietoa Suomi.fi:stä ja voit testata omia asenteitasi.


Suomi.fi on yksi Enterin syksyn teemoista, jota käsitellään luennoilla, tietoiskuissa ja opastuksissa. Otetaan Suomi.fi haltuun ja levitetään tietoa sen hyödyllisyydestä. Anu Vehviläisen sanoin: "Me emme voi jakaa liikaa tietoa, mistä tässä Suomi.fi:ssä on kysymys. Sitten kun alkaa tulla palautetta sähköpostiin: Älkää toitottako kyllä me tää tiedetään, niin sitten sitä on mennyt riittävästi".SuomiAreenassa vierailivat
Aulikki Uusitalo-Kasvio, Maarit Fred ja Nina Ziessler

1 kommentti:

Jos kommentoinnissa on teknisiä ongelmia, lähetä kommenttiteksti sähköpostilla osoitteeseen info@entersenior.fi. Ylläpitäjä lisää kommentin haluamaasi juttuun nimellä tai nimimerkillä, jonka ilmoitat viestissä.