torstai 26. maaliskuuta 2020

Digiopastusta senioreille etänä

Maailman yhtäkkiä vallinnut poikkeustila on saanut meidätkin Enterissä miettimään uusia järjestelyjä. Olemme perinteisesti tarjonneet digiopastusta senioreille julkisissa paikoissa vierekkäin istuen. Nyt emme pysty näin tekemään. Opastustarve ei ole kuitenkaan hävinnyt mihinkään, joten ratkaisuja pitää etsiä!

Onneksi Enterissä oli jo pilotoitu etäopastamista talven aikana yhdistyksen jäsenistölle. Viime viikolla tiedustelimme vapaaehtoisiltamme, ketkä haluaisivat alkaa opastaa etänä nyt poikkeusaikana. Saimme välittömästi 35 ilmoittautumista! Mahtava määrä innokkaita ja osaavia ihmisiä, tämän porukan kanssa on hieno lähteä taas opettelemaan uutta!

Pystymme siis tarjoamaan etäopastamista Uudenmaan senioreille ainakin toistaiseksi. Tällä hetkellä pystymme opastamaan Windows 10 -koneiden käyttöä. Etäopastusta voi pyytää melkeinpä mihin asiaan tahansa: laitteen ja ohjelmien asetuksiin, ohjelmien käyttöön, tiedostojen siirtoihin, varmuuskopiointiin, pilvipalveluihin, jossain määrin myös päivitysasioihin. Suunnittelemme jatkuvasti myös muita etänä tarjottavia palveluita. Lähiaikoina on tiedossa ainakin tietoiskuja etänä kaikille kiinnostuneille!

Etäopastuksista löytyy lisätietoa sivuiltamme:
www.entersenior.fi/enter-opastaa/etaopastus


Tietopaketti ikäihmisille korona-aikaan

Enterin vapaaehtoiset ovat koonneet senioreille myös tietopaketin korona-ajalle.
www.entersenior.fi/opiskele-itse/tietopaketti-ikaihmisten-avuksi-/

Pakettiin on koottu linkkejä viranomaisten ja muiden luotettavien tahojen koronatiedotuksiin sekä sivustoille, joista ikäihmiset löytävät nopeasti tietoa oman alueensa terveyspalveluista epidemia-aikana Uudellamaalla. Tietopaketista löydät myös vinkkejä ruokaostosten tilaamisesta kotiin, ehdotuksia ajanvietteeksi sekä keinoja virtuaaliseen yhteydenpitoon.

Mahdollisuuksia ja kärsivällisyyttä

Poikkeusaika vaatii meiltä kaikilta uutta ajattelua. Kun kuuluu riskiryhmään ja joutuu olemaan neljän seinän sisällä, vaatii tilanne entistä enemmän mielikuvitusta. Jos tuntuu että sosiaalinen elämä häviää, kannattaa opetella soittamaan videopuheluita tai kokeilla sosiaalista mediaa. Monta asiaa pystyy myös tilaamaan kotiin erilaisten verkkokauppojen kautta, niihin kannattaa tutustua nyt viimeistään. Jos ystävällä ei ole mitään digivälinettä, kirjoita ihan fyysinen kirje. Se varmasti ilahduttaa. Välillä varmasti ärsyttää ja turhauttaa, mutta ainakin Windows 10 -koneiden käytössä me Enterissä voimme auttaa <3


Tiina Etelämäki
toiminnanjohtaja
ENTER ry
entersenior.fi/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti