torstai 9. kesäkuuta 2016

Työkaveri tuli taloonKeskiviikko 16.12.2015

Kyttäsin sähköpostia koko päivän tasaisin väliajoin, vaikka aiempina vuosina tieto oli tullut vasta iltapäivällä neljän ja kuuden välissä. Mutta entä jos se tänä vuonna tulisikin aiemmin? Työpäivä oli ohi ja menin kauppaan ruokaostoksille. Maitohyllyn kohdalla sähköpostiin tuli ilmoitus: avustuspäätös on saapunut. Äkkiä, äkkiä... miten sormet menikään tönköiksi, kun piti näppäillä pientä kosketusnäyttöä... 
 
...vastaako RAY tämän vuoden parhaasta joululahjasta ja antaa avustusta työkaverin palkkaamiseen?
Kyllä!
Taisin jopa pomppia maitohyllyn luona (mitä ei ehkä heti minusta uskoisi). No ehkä kukaan ei nähnyt... 


Sen verran olin ollut toiveikas, että työpaikkailmoitus "ENTER ry hakee vapaaehtoistoiminnan koordinaattoria" oli jo valmiina. Onneksi sitä ei tarvinnut laittaa roskakoriin. Ilmoitus julkaistiin perjantaina 18.12. ja hakuaikaa oli kuukausi. 

Hakemuksia tuli noin 140. Niitä lukiessa tuntui siltä kuin yhtäkkiä olisi saanut 140 uutta tuttavaa, melko yksipuolista tuttavaa tosin. Jokaisen hakemuksen kohdalla mietin, tulisiko hän olemaan Se Oikea. Irrelevanttien hakijoiden karsimisen jälkeen jatkoimme hakijoiden karsimista pienellä porukalla. Loppuvaiheessa hakijoita oli noin 10, kaikki päteviä hommaan eli kyse oli vain siitä, kenet näkisimme parhaiten töissä Enterissä. Haastattelujen jälkeen valitsijoiden päätös oli kuitenkin yksimielinen: Ninasta tulee työkaverini!       

Helmikuun loppu
En väitä, että alku olisi ollut helppo. Olin sentään ollut kolme vuotta yksin. Piti perehdyttää Ninaa ja hoitaa samalla omat hommat, samaan syssyyn pistettiin myös taloushallinto uusiksi. Ninan tulon myötä huomasin, kuinka paljon hiljaista tietoa minulla oli. Nina välillä nauroi, miten ihmeessä muistin kaikkien nimet ja opastuspaikkasysteemit. Mutta olihan se ihan mahtava tunne, että meidän vapaaehtoiset saivat viimein ihmisen, joka hoitaa pelkästään heidän asioitaan. 

Kesäkuu 
Nina on hoitanut tonttinsa mallikkaasti ja opastajien nimetkin on erittäin hyvin hallussa näin lyhyessä ajassa ;) Nina katsoo montaa asiaa tuntemattoman näkökulmasta ja kysyy "Miksi tämä on näin?" tai "Voisiko tätä muuttaa?". Kappas, ei minulle ole tullut mieleen, muuta ihmeessä! Olemme hyvä Enter-tiimi: toinen auttaa kun toisen ideat loppuvat ja olemme monessa suhteessa ihmisinä samanlaiset, meidän on helppo tulla toimeen keskenämme. Mitäpä sitä muuta työkaveriltaan voisi toivoa :) 

Tässä kohden kuuluisi olla meistä yhteiskuva, mutta sellaistapa ei vielä ole! Laitetaan se siis työtehtävien listalle ;)

Kiitos Nina tästä keväästä!
Juulia - Enter-tiimin toinen puolikas3 kommenttia:

  1. Olipa mukava kirjoitus! Hyvää jatkoa Enter-tiimille. Odotamme yhteiskuvaa...

    VastaaPoista
  2. Olipa mukava kirjoitus! Hyvää jatkoa Enter-tiimille. Odotamme yhteiskuvaa...

    VastaaPoista
  3. Vähän hitaasti olen viime aikoina blogeja lukenut ja kirjoitellutkin. Vasta nyt löysin tämän hauskan jutun. Olen Ninankin tavannut livenä. Nappiin osui valinta :)

    VastaaPoista