perjantai 25. huhtikuuta 2014

Kuitit kuoreen ja postilaatikolle - näin ennen


Posti tuo kuoren varustettuna tekstillä ”Ilmoita verkossa”ja oitis nousee muistumia vuosikymmenien ajalta - kuin rainoja viimeisistä illoista täyttää velvollisuus, laskea työtulot, työnhankkimiskulut, työmatkakulut , selvittää työhuonevähennys...
Lopulta helpotus, kun voi allekirjoittaa veroilmoituksen, tunkea kuitit kuoreen, nuolla kuori kiinni, teipata se varmuuden vuoksi, koska liima ei näytä pitävän, ja sitten rientää pääpostille. Ehdin! Kuoreni mahtui laatikkoon ja viimeisen mahdollisen päivän leima hankittu!


Näitä muistoja ei aika kultaa – eikä tarvitsekaan, sillä verottajalla on uudenlainen, reipas asenne – ainakin veroilmoitukseen.

Jo muutaman vuoden ajan olemme saaneet veroehdotuksen, jota on voinut täydentää lomakkeelle tai verkossa. Nyt Veroilmoitus verkossa -palvelu toimii – jopa niin hyvin että veroilmoitusprosessista voi tehdä elämyksen.

Veroilmoitus verkossa -palvelussa on Demo, jota kannattaa kokeilla, vaikkei olisi mitään täydennettävää.  Palvelun käyttöä voi harjoitella ilman kirjautumista. Demossa annetut tiedot eivät tallennu, vaan häviävät istunnon päättyessä.

Veroilmoitus verkossa – palveluun kirjaudutaan henkilökohtaisilla pankkitunnuksilla, Katso-tunnisteella tai sirullisen henkilökortin avulla. 

Katso-tunniste mahdollistaa  kuolinpesän ja yhtymän veroilmoituksen verkossa. Syventäviä tietoja tunnistautumisesta löytyy Veroilmoitus verkossa – palvelusta.  Tunnustan, että Katso-tunniste antoi sysäyksen tähän juttuun. Hoitaessani vuosikausia kuolinpesän asioita olen manaillut, kun en ole voinut toimittaa sen vähäisiä tietoja verottajalle verkossa. Nyt nolottaa: palvelu on ollut tarjolla – minä olen ollut tietämätön.

Toinen ilonaihe on veroilmoituksen ohjeistus.  Sekä Demon että varsinaisen ilmoituslomakkeen oikeassa reunassa on kuhunkin sivuun liittyvät ohjeet, jotka vielä täydentyvät sivuja avattaessa.  Veroilmoitus verkossa – palveluun on koottu Usein kysyttyjä kysymyksiä.  Silmäilin niiden vastauksia kirjoittaessani tätä juttua. Olen jo täydentänyt  veroehdotukseni, mutta hoksasin usein kysytyistä sattumalta menettelytavan jo seuraavaan veroilmoitukseen. Luulen, että löytämäni tieto on rahan arvoinen. 

Tiesitkö, että voit saada verottajalta verkossa myös henkilökohtaista ohjausta?


Nimittäin suomi.24 –keskustelussa on palsta Kysy veroilmoituksesta
http://keskustelu.suomi24.fi/debate/6044
Verotiimi vastaa palstalla kysymyksiin 3.4.–16.5.2014 maanantaista perjantaihin klo 9-15. Tiimin tavoitteena on antaa vastaus viimeistään seuraavan työpäivän aikana. Keskustelut – siis kysymykset vastauksineen ovat näkyvissä. Luultavasti joku on jo kysynyt sinua askarruttavaa ongelmaa ja voit saada vastauksen pelkästään lukemalla keskusteluja.

Vero.fi-etusivu on saanut iloisen ilmeen värityksellä ja grafiikalla, mutta siinä on vielä pelkistämistä ja selkeyttämistä.  Myös palvelussa liikkumiseen tuntuu olevan turhan monta reittiä ja ne johtavat samantapaisille sivuille.

Kannattaa siis noudattaa ratikkamainoksen ohjetta "Mene suorinta reittiä > vero.fi/veroilmoitus"

 Ps. Voit toimittaa veroilmoituksen myös entiseen tapaan  kuoressa postin välityksellä, mutta älä liitä mukaan kuitteja. Verotoimisto pyytää niitä tarvittaessa.

Enter viestintä - Aulikki

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jos kommentoinnissa on teknisiä ongelmia, lähetä kommenttiteksti sähköpostilla osoitteeseen info@entersenior.fi. Ylläpitäjä lisää kommentin haluamaasi juttuun nimellä tai nimimerkillä, jonka ilmoitat viestissä.