torstai 8. tammikuuta 2015

MITÄ – MISSÄ – MILLOIN

Siivosimme vuodenvaihteessa kirjahyllyä ja poistettaviin lajiteltiin "Mitä missä milloin - kansalaisen vuosikirja 1995 " - teos kahdenkymmenen vuoden takaa.

MMM oli vuosikymmeniä isäni kuten varmaan monen muunkin isän vakiojoululahja.  Isä luki kulloisenkin MMM:n kannesta kanteen.  Näen sieluni silmin hänet keskittyneenä menneen vuoden tapahtumiin. Hän käytti näitä tietoja muistijumpassa eli ratkoessaan ristisanatehtäviä. Mutta MMM ei ollut vain nippelitiedon lähde, vaan se ohjasi isääni hakemaan  lisätietoa sana- ja tietosanakirjoista ja ennen kaikkea muististaan, eletystä ja koetusta. Pohtiessaan tapahtumia hän tuli MMM:n lisäksi kysyneeksi Kuka - Miksi – Millä seurauksella. Tähän perustuu syväoppiminen ja yleistiedon, ehkä myös yleissivistyksen kertyminen.

Luulin, että MMM on ”reliikki” ja luonnostelin mielessäni tätä juttua siitä näkökulmasta. Huomasin vuoden 2015 ensimmäisessä Kuukausiliitteessä  lyhyen jutun MMM:stä ja googlettamalla löysin tiedon, että MMM - kansalaisen vuosikirjaa julkaistaan yhä (kuten myös Yliopiston almanakkaa).

Niin -  Google vs MMM ja muut hakuteokset...
Voin hakea kaikkea mahdollista tietoa Googlesta. Tietoa ei tarvitse painaa mieleen, koska saan tiedon salamana uudelleen ja uudelleen.  Tarvittaessa löydän Wikipediasta taustoja ja sitä asioiden synteesiä, jota isäni muodosti itse ajattelun kautta.

MMM1995 laitettiin takaisin kirjahyllyyn, sillä siinä oli yksi henkilökohtaisesti tärkeä teksti.

Syvällistä tiedonhakuvuotta,
Enter Viestintä - Aulikki

1 kommentti:

  1. Oikeastiko tuota MMM:ää vielä julkaistaan! Tulee lapsuus taas mieleen :)

    VastaaPoista

Jos kommentoinnissa on teknisiä ongelmia, lähetä kommenttiteksti sähköpostilla osoitteeseen info@entersenior.fi. Ylläpitäjä lisää kommentin haluamaasi juttuun nimellä tai nimimerkillä, jonka ilmoitat viestissä.