keskiviikko 21. lokakuuta 2015

Matkailijan pillerit ja tabletit


Pitääkö tabletit ja pillerit ottaa matkalle mukaan?
 Jos aiot matkustaa erityisesti ulkomaille, niin vastaus on kyllä! On aina syytä varautua perusmurheisiin, joista useimmin kohdattavia ovat erilaiset vatsavaivat. Silloin on syytä olla mukana pillerit sekä ummella olevan että löysän vatsan tarpeisiin. Valitettavan usein on tarvetta myös särky-, kurkku- ja allergiapillereille. Jokaisella meillä on vielä omat tarpeelliset lääkkeemme, jotka on aina muistettava ottaa mukaan.
Mutta sitten ovat ne nykyajan tabletit, iPadit, Samsungit ja muut, joiden mukaan ottamista on tarpeen pohtia. Itse olen sitä mieltä, että isollakaan näytöllä varustettu älykännykkä ei korvaa tabletin tarjoamia mahdollisuuksia. Kännykän on kuitenkin aina oltava mukana erityisesti yhteyksien ottamiseen, kun eteen tulee jokin hätätilanne. Ja kännykkään on ehdottomasti tallennettava kohdepaikkakunnan tarpeelliset numerot avun hankkimiseksi.
No mitä ovat sitten tabletin eli tablettilaitteen hyödyt matkalla? Tässä vaiheessa täytyy toki mainita, että samat asiat löytyvät myös kehittyneistä älykännyköistä. Tabletin käyttäminen rajoittuu liki yksinomaan hotellien ja joidenkin julkisten tilojen tarjoamiin langattomiin verkkoihin. Niiden osalta on tietenkin aina syytä huomioida myös tietoturvan riskitekijät. Monissa maissa on mahdollista hankkia paikallisen operaattorin SIM-kortti laitteeseen, jolloin netin käyttö on mahdollista kortin rajoitusten mukaan. Kännykkäkäytössä paikallinen SIM on erittäin hyvä ratkaisu. Puhelut esimerkiksi matkalla olevan seurueen kesken ovat yleensä hyvin toimivia ja edullisia. 
 Tabletin mahdollisuuksia ovat mm. kartta- ja navigointipalvelut, matkakohteen nähtävyyksien tarkastelu ennakkoon, valokuvien ottaminen, valokuvien lähettäminen, sanomalehtien lukeminen, kirjojen lukeminen, kotimaan tv-ohjelmien katsominen, pelien pelaaminen, sähköpostien lukeminen ja lähettäminen, säätietojen tarkastaminen, kielenkäännösohjelmien käyttäminen, matkapäiväkirjan kirjoittaminen, Somen seuraaminen ja päivittäminen, valuuttakurssin laskeminen, herätyskellona käyttäminen, Skype- tai FaceTime-yhteyksien käyttäminen, nettiradion kuunteleminen, lentoaikataulujen seuraaminen ja muistutukset, matkustusasiakirjojen skannaaminen ja tallentaminen, muistiinpanojen saneleminen, hotellien etsiminen jos olet omatoimimatkalla.
Eli onhan noita mahdollisuuksia! Eikä tuossa ole varmaan läheskään kaikki, mutta kohtuullinen määrä kumminkin. Tuota listaa kun tarkastelee niin käy mielessä, että miten sitä pärjättiin ennen kun ei ollut Floor… eikun tablettilaitteita?
Mutta se on syytä vielä huomioida, että nuo ja monet muut tabletin ominaisuudet ovat käytettävissä myös omassa kodissa!
Eli ota laite aktiiviseen käyttöön ja nauti siitä! Ja jos tarvitset apua niin käy Enter ry:n opastuspaikassa saamassa neuvoja!
Tablettiterveisin!
Markku Ukonaho, Enter ry:n vertaisopastaja
PS. Löydät minut myös osoitteista:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jos kommentoinnissa on teknisiä ongelmia, lähetä kommenttiteksti sähköpostilla osoitteeseen info@entersenior.fi. Ylläpitäjä lisää kommentin haluamaasi juttuun nimellä tai nimimerkillä, jonka ilmoitat viestissä.