perjantai 9. lokakuuta 2015

Stig framåt!

Helsinki 19.9.2015
Opastajien Syystapaamisen toinen päivä


Sunnuntaipäivän ohjelmassa luki: Muiden yhdistysten majoittuville vapaaehtoisille esitellään Helsinkiä. Tarkan suunnitelman tiesi vain järjestelytoimikunta. Moni olisi halunnut kuulla, mitä vieraiden päänmenoksi oli keksitty, mutta huulemme olivat sinetöidyt. Vieraita ohjeistettiin saapumaan Hotelli Arthurin eteen sunnuntaina klo 9:50 täsmällisesti ja suositeltiin käymään vessassa, koska reilun tunnin kestävällä kierroksella se ei olisi mahdollista.


Alkujaan olen stadin friidu, mutta elämä on vienyt minut Kehätien toiselle puolelle, susirajalle stadilaisen näkökulmasta. Olen toki käyttänyt paljonkin sporaa, mutta koskaan aikaisemmin en ole kierrellyt stadia raitiovaunulla ilman päämäärää. Vieraillemme oli järjestetty Helsingin kiertoajelu kulttuuriraitiovaunulla.

Pirkko Kyttälä

Hopean värinen raitiovaunu odotti meitä Mikonkadun pysäkillä, pienen kävelymatkan päässä Hotelli Arthurista (samassa talossa on muuten myös Enterin pieni toimisto). Vieraat olivat selvästi helpottuneita, kun ohjelma paljastui. Mikäpä siinä oli ratikassa istuessa, kun puheenjohtajamme esitteli kulkureitin nähtävyyksiä stadilaisittain.

Pirkko Kyttälä
Pirkko Kyttälä
Pirkko Kyttälä
Pirkko Kyttälä

Nuoruuden nostalginen tunnelma palautui mieleen tuttuja kaupunginosia kierrellessä.
Mikonkatu – Varsapuisto – Kruunuhaka – Kauppatori - Kaivari – Viisikulma – Bulevardi – Mansku – Postitalo, ensimmäinen työpaikkani - Auroran sairaala, jossa lapsena olin kahdesti tulirokkopotilaana – Eläintarha – Alppila - Linnanmäki. Rakas Kallio, tuttuakin tutumpi Työväenopisto, Kallion kirkko, jossa pääsin ripille - Karhupuisto - Kallion kirjasto, jonka ahkera asiakas olin lapsena - Kallion kansakoulu, kotikatuni Kolmas Linja - Arenantalo, jossa suoritin leikkikoulun :) - Hakaniemen halli – Pitkäsilta, jota pitkin nuorena neitona kävelin päivittäin työpaikalleni - Kaisaniemi. 

Pirkko Kyttälä
Pirkko Kyttälä
Pirkko Kyttälä
Pirkko Kyttälä
Pirkko Kyttälä

Pirkko Kyttälä

Pirkko Kyttälä

Pirkko Kyttälä
Mukava kierros päättyi takaisin Mikonkadulle. Nautin matkasta täysin siemauksin ja tuntui, että kiertoajelu oli vieraillemmekin mieleen.

Tuhannet kiitokset, että pääsin mukaan! 
Se oli kliffaa. 
Pirkko Kyttälä

Ikinörtti-juttu - Opastajien valtakunnallinen Syystapaaminen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jos kommentoinnissa on teknisiä ongelmia, lähetä kommenttiteksti sähköpostilla osoitteeseen info@entersenior.fi. Ylläpitäjä lisää kommentin haluamaasi juttuun nimellä tai nimimerkillä, jonka ilmoitat viestissä.