torstai 4. helmikuuta 2016

Enter ry:n hallituksen uusi puheenjohtaja esittäytyy


Olen Tuulikki Paturi ja toimin vuoden 2016 alusta lähtien Enter ry:n hallituksen puheenjohtajana. Olen ollut Enterin jäsen syksystä 2013 lähtien. Saman vuoden lopussa jäin eläkkeelle Haaga-Helia ammattikorkeakoulun johtajan toimesta. Minun vastuullani oli koulutuksen tietohallinto ja siihen liittyvät järjestelmät: opiskelijahallinto, opettajien resurssihallinto, lukujärjestykset sekä tilahallinto. Ennen Haaga-Helian ja sitä edeltäneen Helia ammattikorkeakoulun hallintotehtäviin ajautumista toimin Atk-Instituutissa neljännesvuosisadan ohjelmointitekniikan ja ohjelmointikielten (PL/I, Cobol ja CICS) opettajana. Ohjelmointikielten lyhenteet paljastavat toimintaympäristöksi IBM:n suurkoneet. Olen kirjoittanut aiheista myös oppikirjoja. Koulutukseltani olen filosofian maisteri ja pääaineeni oli tietojenkäsittely Tampereen yliopistossa.
Olen vuodesta 1969 lähtien omistanut opiskelu- ja työurani tietotekniikan kehityksessä mukana pysymiseen alkaen reikäkorteista tämän päivän tekniikkaan. Eläkkeelle jääminen olisikin ollut aikamoinen putous tyhjään ilman Enterin tarjoamaa pehmeätä laskua. Olen voinut täyttää arkeani ja jakaa osaamistani luennoimalla tietotekniikan hyödyntämisestä, toimimalla vertaisopastajana Tikkurilan kirjastossa ja vaikuttamalla Enterin koulutusryhmän jäsenenä. Entistä työsuhdettani olen hyödyntänyt luomalla yhteydet Haaga-Helian tietojenkäsittelyn koulutusohjelman opiskelijoiden ja Enterin välille. Opiskelijat tuottavat 2 kertaa vuodessa 4-6 luennon sarjan meitä kiinnostavista aiheista sekä tarjoavat helpdesk-palvelua osana opintojaan.
Tänä vuonna tavoitteenamme on kasvattaa Enterin jäsenmäärä 100:lla noin 750 henkilöön, opastajien määrää 40:llä 140 henkilöön ja opastuspaikkojen määrää noin 50:een. Tämä joukko kykenee tarjoamaan noin 5000 henkilökohtaista ja maksutonta vertaisopastuskertaa avoimena kaikille pääkaupunkiseudun senioreille. Opastustoiminnan kasvun tueksi palkkaamme uuden opastustoiminnan koordinaattorin. Emme kuitenkaan unohda jäsenistöämme, vaan tarjoamme heillekin noin 80 tietoiskua ja luentoa ajankohtaisista aiheista sekä mahdollisuuden oman osaamisensa jakamiseen luennoijana, opastajana ja opintopiirien jäsenenä. Välillä virkistäydymme järjestämällä retkiä ja vierailuja erilaisiin kohteisiin. Kaikki toiminta on vahvasti lähtöisin jäsenten tarpeista ja aloitteista.
Enterissä minua on erityisesti ilahduttanut sen vireä vapaaehtoistoiminta ja monitaitoinen jäsenistö. Ei ole tapaamiskertaa, jolloin en ole oppinut jotain uutta. Uskon, että tällä joukolla voimme tänäkin vuonna tarjota sekä senioreille yleensä että jäsenistölle erityisesti oivallisen tavan pysyä ajan tasalla tietotekniikan tarjoamista mahdollisuuksista.
Yhteistyötervein
Tuulikki Paturi
hallituksen puheenjohtaja
Enter ry

4 kommenttia:

 1. Tuulikki, olipa mukava lukea työhistoriaasi. Hienoa saada sinun kokemuksella oleva puheenjohtaja Enterin hallitukseen.
  Jk. Itsellä Atk-Instituutin luokka 2, vuonna 1972 pohjana -:)

  VastaaPoista
 2. Hienoa! Onnea ja menestystä toivotan!

  T. Entinen varatilintarkastaja, rahastonhoitaja ja jäsensihteeri :)

  VastaaPoista
 3. Onnittelut järkevästä tavoitteiden asettelusta. Osaamista löytyy. Mukavaa olla joukossa mukana.

  VastaaPoista
 4. Tevetuloa Uusi Akviteetti,Pidän ihmisistä,jotka osallistuvat monenlaisiin tapahtumiin ja kerhoihin, Mens sana in corpore sano Terveisin Uusi jäsen Ritva

  VastaaPoista

Jos kommentoinnissa on teknisiä ongelmia, lähetä kommenttiteksti sähköpostilla osoitteeseen info@entersenior.fi. Ylläpitäjä lisää kommentin haluamaasi juttuun nimellä tai nimimerkillä, jonka ilmoitat viestissä.