sunnuntai 7. tammikuuta 2018

Yksinpuhelu aiheesta "Tili"

Tämä Markku Ukonahon monologi esitettiin ENTER ry:n 20-vuotisjuhlassa 17.11.2017

No johan pomppas!
Minä arvasin, kun viime viikolla ostin tämän vempeleen Kikantista, että siinä tarjouksessa täytyy olla jotakin vikaa. Oli se alennus niin iso! Ne on kavereittenkin tabletit maksaneet paljon enemmän. Melkein yhtä paljon kuin puolen vuoden vitamiinit apteekissa.

Katsohan nyt!
Kun aamulla aukaisin tämän, alkoi se heti huutaa tilin perään.
 Ja minulla kun ei ole muuta tiliä kuin viime kuun vaihteessa tullut eläke. Ja ennenkin, kun olin vielä teurastamolla hommissa, vein tilin aina Emmalle kotiin ja sillä ostettiin särvintä, leipää ja makkaraa. Emma se pitää edelleen minun eläkkeestäkin huolta, kun sillä on tuota laskupäätä enemmän kuin minulla.

Ja nyt tämä ruojan rakkine on vailla minulta lisää tiliä.
Mistä minä nyt tähän hätään mitään uutta tiliä hommaan. Emman ja minun tili on edelleen Osuuspankissa  eikä sitä ole sieltä muutettu eikä siirrelty yli 60:een vuoteen. Ne siellä Kikantissa saavat hommata pankista omat tilinsä eikä vängätä viattomilta tabletin ostajilta. Vai onko se tämä Samsunki, joka on vailla tilirahaa? Vai liekö se syntinen se Antroiti? Kavereilla kun on ne iiPatit ja ne ei ole ainakaan puhuneet mistään ylimääräisistä tilihommista.

En kyllä ala millekään!
Anna olla, minä vien tämän takaisin sinne Kikanttiin!
Saavat selvitellä siellä itse niitä tilejään!
Minun ja Emman tiliin ei ole muilla asiaa.
Ehkä kuitenkin käyn ensin kysymässä näitten tilitinkaamisia Enterin opastajalta
                                                                           ***
Tervetuloa Enterin opastuksiin!  Katso kevään 2018 opastuspaikat ja -ajat verkkosivuiltamme https://www.entersenior.fi/enter-opastaa/opastuspaikat/
Tervetuloa  aloittamaan uutta opastuskautta entiset ja uudet opastajat!

1 kommentti:

Jos kommentoinnissa on teknisiä ongelmia, lähetä kommenttiteksti sähköpostilla osoitteeseen info@entersenior.fi. Ylläpitäjä lisää kommentin haluamaasi juttuun nimellä tai nimimerkillä, jonka ilmoitat viestissä.