torstai 1. helmikuuta 2018

Mitä mediataitoja seniori tarvitsee?

Mediataidot ovat tänä päivänä laaja kokonaisuus erilaisia taitoja, kiinnostuksen kohteita, uteliaisuutta ja kriittisyyttä sekä tietotekniikkataitoja, medialukutaitoa, osallisuutta yhteiskuntaan… Aikamoinen paketti jokaisen hallittavaksi! Hyvät mediataidot kuitenkin pitää meidät mukana menossa ja auttaa jokapäiväisessä arjessa.

Medialukutaitoa pidetään tavallista lukutaitoa laajempana taitona. Mistä sellaisen taidon sitten saa? No medialukemalla! No ehkä se ei ole oikea sana, mutta periaate kuitenkin selviää. Kuten muitakin taitoja, myös mediataitoja voi oppia ja tietoisesti opetella. Seuraavan kerran kun näkee vaikka lehdessä ajatuksia herättävän mielipidekirjoituksen, voi pohtia sen mahdollisia taustoja ja tarkoitusperiä. Tai kun sosiaalisessa mediassa törmää turhankin hyvään tarjoukseen, pysähtyy hetkeksi miettimään sen todellisuutta. Ja seuraavan kerran kun uppoutuu hyvään yhteiskunnalliseen keskusteluun joko kasvotusten tai verkossa tuttavansa kanssa, voi miettiä mistä nuo kaikki perustelut ja mielipiteet ovatkaan muodostuneet itselle tai toiselle.

ENTER ry on tänä vuonna mukana kansallisessa Mediataitoviikossa, jota koordinoi Kansallinen audiovisuaalinen instituutti KAVI. Kyseessä on mediakasvatuksen teemaviikko, jonka tavoitteena on kehittää lasten, nuorten ja aikuisten mediataitoja. Varsinaisesti Mediataitoviikkoa viikkoa vietetään 5.-11.2.2018, mutta Enter järjestää teemaviikon kunniaksi koko helmikuun aikana useamman kaikille senioreille avoimen tietoiskun tällä teemalla: ‘Mediataidot - Mitä mediataitoja seniori tarvitsee?’. Tervetuloa pohtimaan mediataitoja kanssamme!

Kaikki Enterin tietoiskut löytyvät yhdistyksen Tapahtumakalenterista: www.entersenior.fi/tapahtumakalenteri

ps. Hyviä senioreille suunnattu mediasivistysmateriaaleja löytyy muuten täältä:www.netikas.fi

Medialukuterveisin,
Tiina Etelämäki
toiminnanjohtaja, ENTER ry

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jos kommentoinnissa on teknisiä ongelmia, lähetä kommenttiteksti sähköpostilla osoitteeseen info@entersenior.fi. Ylläpitäjä lisää kommentin haluamaasi juttuun nimellä tai nimimerkillä, jonka ilmoitat viestissä.