perjantai 14. syyskuuta 2018

Twiittaavat seniorit

Twitter on suosittu sosiaalisen median palvelu, mutta ikäihmiset eivät ole siellä näkyvästi edustettuina. Twitter on monien keskustelujen näyttämö ja uutisissakin viitataan usein eri henkilöiden twiittauksiin. Pitäisikö seniorien olla aktiivisempia Twitterissä? Ja miten se tapahtuisi käytännössä ?

Twitter elää hetkessä, siellä käsitellään juuri nyt tapahtuvia uutisia ja ilmiöitä. Twitter voi näyttää uuden käyttäjän silmiin kasalta irrallisia lyhyitä viestejä, eikä siitä meinaa saada otetta. Älä huolestu – tämä on normaalia. Anna Twitterille hieman aikaa ja alat saada siitä kiinni. Löydät  kiinnostavia seurattavia ja yhtäkkiä hommassa tuntuukin olevan järkeä.

Twitterissä twiitataan (tviitataan, viserretään) eli jaetaan tekstipohjaisia viestejä, jotka voivat sisältää korkeintaan 280 merkkiä. Viestit liitetään twitter-virrassa keskusteluiksi aihetunnisteiden avulla. Aihetunniste eli hashtag sisältää #-ristikkomerkin eli “risuaidan” ja avainsanan, jonka perusteella saman aihepiirin viestit löytyvät hakutoiminnolla.

Voit seurata Twitterissä keskusteluja esimerkiksi tunnisteella #sote, ilmiöitä #senioripelaajat, yhteisöjä @entersenior, organisaatioita @Yleisradio, yksityishenkilöitä @tapiohietamaki, taiteilijoita @soalmila, mediapersoonia, poliitikkoja, tutkijoita jne.

Twiittaavat seniorit

ENTER ry järjesti syyskuun alussa vapaaehtoisilleen sometyöpajan. Ajatuksena on lisätä Enterin näkyvyyttä sekä samalla kasvattaa ja tukea opastajien osaamista eri sosiaalisen median kanavissa. Näin Enteriin saadaan ns. somelähettiläitä, jotka tuovat viestintäämme erilaisia näkökulmia.

Työpajassa nousi toteutettaviksi loistavia ideoita, ja yksi niistä on “Twiittaavat seniorit”. Kokosimme yhteen listaan tietämiämme twiittaavia senioreita. Nyt heitä pääsee seuraamaan suoraan. Voit itsekin liittyä twiittaajien joukkoon.

Näin löydät listan “Twiittaavat seniorit”
 • Kirjaudu Twitteriin
 • Etsi hakutoiminnolla käyttäjä @entersenior.
 • Yäreunan valikossa oikealla reunassa näkyy kohta ‘Listat’ (kuvassa), paina siitä.
 • Eteen avautuvat kaikki Enterin luomat listat. Paina listaa ‘Twiittaavat seniorit’.
 • Vasempaan reunaan tulee painike ‘Tilaa’, paina siitä.
 • Jatkossa sinulle näkyvät myös tämän listan jäsenten twiitit.
Kerro Enterille itsestäsi (tai kaveristasi)  twiittaavana seniorina, lisäämme sinutkin mielellämme listalle. Parhaiten tämä onnistuu Twitterissä vinkkaamalla @entersenior.

Kirjoittajat:
Tiina Etelämäki @TiinaEtelamaki
Eija Kalliala @eijakalliala 
Aulikki Uusitalo-Kasvio @aukki3
@entersenior

Jos tarvitset ohjeita Twitterin käyttöön, tutustu oppaaseen:
http://jml.kapsi.fi/jussi/2009/08/07/twitter-opas-vasta-alkajille/

3 kommenttia:

 1. Minä ainakin saan Listat näkyviin Twitterissä vain tietokoneella en mobiililaitteilla.

  VastaaPoista
 2. Kun olet Twitterissä Enterin sivulla, valitse mobiilissa oikean yläreunan kolme päällekkäistä pistettä. Sieltä aukeaa valikko. Valite Näytä listat.

  VastaaPoista
 3. Edellä oleva ohje koskee Android-laitteita. Applen laitteilla (iPhone ja iPad)pitää valita ympyrän sisällä oleva rataskuvio. Avautuvasta valikosta valitaan Näytä listat.

  VastaaPoista

Jos kommentoinnissa on teknisiä ongelmia, lähetä kommenttiteksti sähköpostilla osoitteeseen info@entersenior.fi. Ylläpitäjä lisää kommentin haluamaasi juttuun nimellä tai nimimerkillä, jonka ilmoitat viestissä.