tiistai 23. huhtikuuta 2019

Treenivinkkejä keholle ja mielelle verkostaSenioreiden hyvinvointia tukevat verkkosivustot - voitas- ja ikäopisto.fi - tarjoavat tietoa ja tehtäviä voima- ja tasapainoharjoitteluun sekä mielen hyvinvoinnin vahvistamiseen. Sisältöä voi käyttää itsenäisesti tai ohjatessa erilaisia ryhmiä.

Voitas.fi – voima- ja tasapainoharjoittelun liikepankki

Sivustolta löydät satoja jumppaliikkeitä, joilla voit kehittää voimaa, tasapainoa ja liikkuvuutta. Voit hakea joko yksittäisiä jumppaliikkeitä erilaisilla hakukriteereillä tai valita valmiin jumppaohjelman, jolla pääset helposti alkuun. Teetkö tänään keskitasoisen Voitas-ohjelman, kuminauhajumpan vai rollaattorin kanssa tehtävän rollojumpan?

Jokaisesta liikkeestä on sanalliset kuvaukset ja valokuvat, jotka auttavat sinua oikeaan suoritustekniikkaan. Tehtäväkortissa kerrotaan myös, miten kyseisen liikkeen tekeminen helpottaa arjen askareitasi. Voit tulostaa yksittäiset liikkeet ja jumppaohjelmat. Joistakin liikkeistä löytyy myös videoidut versiot.


Voitas.fi liikepankista löytyy satoja yksittäisiä jumppaliikkeitä ja valmiita ohjelmia
Jos rekisteröidyt palvelun käyttäjäksi, sinulla on mahdollisuus itse valita juuri sinulle sopivat verryttely-, voima-, tasapaino- ja venyttelyliikkeet ja tallentaa ne omaksi jumppaohjelmaksi. Rekisteröitymiseen vaaditaan oma sähköpostiosoite, joka toimii käyttäjätunnuksena. Omat jumppaohjelmat luodaan palveluun kirjautumisen jälkeen ”Hae liikkeitä” -sivulta.

Voitas.fi -sivustolta löytyy myös neljä eri tasoista jumppavideota. 30 minuutin videot kannattaa valita oman kunnon mukaan. Videot sopivat myös vertaisohjaajille ryhmäliikunnan suunnitteluun ja ohjaamiseen. 


Kokeile jumpata keskitasoinen voima- ja tasapainoharjoittelujumppa (Voitas), kesto 30 minuuttia.

Ikäopisto.fi – uusi mielen hyvinvoinnin taitopankki

Mielen hyvinvoinnin vahvistaminen on yhtä tärkeää kuin fyysisen kunnon vahvistaminen. Uusi verkkosivusto tuo mielen treenivinkit kaikkien saataville. Ikäopisto sisältää kuunneltavaa ja kokeiltavaa viidestä eri mielen hyvinvoinnin teemasta.  Tehtäviä voi tehdä itse pohdiskellen tai toisten kanssa keskustellen. Sivuston sisällöt sopivat hyvin myös ryhmä- ja vertaistoimintaan.

Sivusto on rakennettu yhdessä ikäasiantuntijoiden kanssa. Ikäihmisen ääni näkyy ja kuuluu myös kuukausittain julkaistavalla Ajan taika -palstalla, jossa he kertovat kokemuksiaan ikääntymisestä ja elämästä.

Ikäopisto on kaikille avoin eikä sen käyttäminen edellytä rekisteröitymistä. Ota siis vinkit käyttöön. Kokeile vaikka Onnistumisen kuorinta -tehtävää tai kuuntele Hengitä hyvää -harjoitusta. Vai tekisitkö itsellesi vahvuusvärssyn tai ilahduttaisit ystävääsi e-kortilla?


Kurkista omaan vahvuusvarastoosi ja tee oma vahvuusvärssysi Ikäopisto.fi -sivustolla
Tervetuloa vahvistamaan omaa mieltä ja kehoa!

Anne Honkanen
viestintäkoordinaattori
Ikäinstituutti

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jos kommentoinnissa on teknisiä ongelmia, lähetä kommenttiteksti sähköpostilla osoitteeseen info@entersenior.fi. Ylläpitäjä lisää kommentin haluamaasi juttuun nimellä tai nimimerkillä, jonka ilmoitat viestissä.