perjantai 24. huhtikuuta 2020

Enteriläisten blogeja 2020


Wikipedian mukaan: “Blogi (engl. blog, sanasta weblog) on verkkosivu tai -sivusto, johon yksi tai useampi henkilö tuottaa sisältöä enemmän tai vähemmän säännöllisesti niin, että uudet tekstit, videot, diat tai muu sisältö ovat helposti löydettävissä (yleensä sivun yläreunassa), ja niin että vanhat tekstit säilyvät luettavina ja muuttumattomina uusista teksteistä huolimatta. Blogin kirjoittaja on bloggari, bloggaaja tai blogisti.


Blogit ovat tämän päivän tiedonjakokanavia, päiväkirjoja, ohjeiden kotipaikkoja ja mitä ikinä halutaankin. Blogeja kirjoitetaan kaikesta mahdollisesta maan ja avaruuden välillä. Joku kertoo kokemuksistaan putkiremontista, toinen jakaa matkakertomuksia ja kolmas keskittyy kulttuurielämyksiin. Myös erilaisiin sairauksiin voi saada vertaistukea blogeja lukemalla. Tekstiblogien lisäksi julkaistaan video-, kuva- ja musiikkiblogeja, jopa koodiblogeja.

Jotkut seuraavat säännöllisesti monia blogeja ja tilaavat uudet postaukset sähköpostiinsa. Hekin jotka eivät tietoisesti lue blogijuttuja, ajautuvat joskus silmäilemään somessa suositeltuja tekstejä tai avaavat vahingossa blogin etsiessään hakukoneilla tietoa tarpeeseen. Blogi saattaa saada näistä satunnaisista vierailijoista seuraajia.

Bloggaaminen ei ole pelkästään nuorten tai keski-ikäisten touhua. Myös monet seniorit bloggaavat - joillakin on nimissään useampi blogi.

Enterin blogipiiri pyysi kevättalvella enteriläisiä ilmoittamaan bloginsa Ikinörtissä julkaistavaan koosteeseen. Saimme tiedot 16 blogista - muutaman enemmän kuin neljä vuotta aiemmin julkaistussa koosteessa. Jotkut bloggaajat ovat jatkaneet aktiivisesti julkaisemista, muutamia blogeja on hiipunut ja uusia on tullut tilalle. Tämä kuvaa bloggaamisen hetkessä elävää luonnetta.

Kooste enteriläisten ilmoittamista blogeista kuvattuna bloggaajien omin sanoin
-listalle lisätty  26.4. Putket tulee...-blogi


Elämää ja kokemuksia
Jukka Tamminen - Asiaa muinaisesta megaliittisista kivitöistä ja sen tarkkusteknologiasta

ENTER ry:n videoblogi
julkaistaan YouTubessa Enterin kanavalla
Enterin videoblogi on säännöllisen epäsäännöllisesti ilmestyvä senioreille suunnattu sarja.

IT arvioita
Jukka Tamminen - Juttuja tietotekniikasta

IT-Dinosaurus Blog
Jukka Tamminen -Englanniksi juttuja oliopohjaisesta sovellustan kehittämisestä

Kirjala
Ilta-Kanerva Kankaanrinta - Kirjallisuusblogi sykähdyttävistä tietokirjoista, osallistuvaa havainnointia reaali- ja digimaailman menosta.

Kolmas ikä - eläkettä ja eliksiiriä
Hopeasurffari - Kirjoitan asioista, jotka ilahduttavat eläkeläisiä tai saavat verenpaineen nousemaan.

Kulttuuri- ja ict-poimintoja
Eija Kalliala - Artikkeleja erilaisista tapahtumista. Joka artikkelin alussa on muutama tekstin sisällöstä muokattu haiku tai muu runo.

Putket tulee...
Psalo -  Lähestyvä putkiremontti huolestuttaa, naurattaa ja saattaa sivuta tietotekniikkaakin.

Ristiin rastiin maailmaa
Jukka Tamminen - Matkakertomuksia

Rödbergsbubblan
tomjohan - Riktar sig till personer som antingen är på väg att pensioneras eller som redan gått i pension.

Tapsan tablettitarinoita
Tapio Hietamäki - Tarinoita ja mietteitä arjen digimaailmasta ja tapahtumista sekä harrastuksistani.

Tigerbloggen
bert - progressiv kultur

Tietotekniikka
Jukka Tamminen - Juttuja tietotekniikasta

Vallaton mummeli

Vallaton mummeli - Kulttuuri, harrastukset, puutarha, matkat, jopa ruokaohjeita ja kaikkea muuta maan ja taivaan väliltä, elämästä. Vanha blogigi Hallitua kaaosta, jossa myös lastenlasten juttuja yms. Sitä en enää päivitä, mutta lukijoita käy yllättäen edelleen.

Vanhus Stadissa   
Vanhus Stadissa - Kirjoitan purskahdellen menneistä, ajankohtaisista, tulevista ja hyvin sekalaisista aiheista. Blogilta puuttuu totaalisesti johtoajatus. Enimmäkseen puran postauksissa kirjoittamisen angstiani.

Ikinörtti
ENTER ry:n blogikokoelma on mukana seniorien digimaailmassa ja
tarkastelee muutakin menoa ikäihmisten vinkkelistä. Ikinörtissä julkaistaan enteriläisten ja kumppaneidemme juttuja.
                                     

Seniorien blogimaailmaan on tullut jäädäkseen blogi Seniorin silmin -Seniorin blogi senioreille
Bloggaaja kokoaa omien juttujensa ohella senioriblogeista listaa, jolle sinäkin voit ilmoittaa oman blogisi. Listalta löytyy mielenkiintoista luettavaa - Enterin blogipiiriltä vahva suositus tutustua niihin. 

Hyödynnä myös laajaa Blogit.fi-listaa, jolta voit hakea blogeja aihealueittain tai noukkia luettavaa Suomen blogien Top10-listalta.

jutun kokosi
Enterin blogipiiri

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jos kommentoinnissa on teknisiä ongelmia, lähetä kommenttiteksti sähköpostilla osoitteeseen info@entersenior.fi. Ylläpitäjä lisää kommentin haluamaasi juttuun nimellä tai nimimerkillä, jonka ilmoitat viestissä.