torstai 21. huhtikuuta 2016

Enteriläisten blogejaBlogi (engl. blog, sanasta weblog) on verkkosivu tai -sivusto, johon yksi tai useampi henkilö tuottaa sisältöä enemmän tai vähemmän säännöllisesti niin, että uudet tekstit, videot, diat tai muu sisältö ovat helposti löydettävissä, ja niin että vanhat tekstit säilyvät luettavina ja muuttumattomina uusista teksteistä huolimatta. Blogin kirjoittaja on bloggari tai bloggaaja. https://fi.wikipedia.org/wiki/Blogi

Ikinörtti kutsui Enterin jäseniä esittelemään blogejaan. Yhdeksän bloggaajaa vastasi kutsuun ja kirjoitti lyhyen kuvauksen sivustoistaan, kolme julkaisee kahta blogia.
Joukosta löytyy erityyppisiä aihepiirejä - kuvauksia digimaailmasta, juttuja harrastuksista ja kulttuuritapahtumista, vertaistukea, sukututkimusta, verkkopedagogiikkaa, tietokonepelaamista, matkakertomuksia, hallittua kaaosta, juttuja ja kuvia pihalta, käsityöaiheita, novelleja naiseudesta, lapsuusmuistoja, vanhan miehen huomioita elämästä ja ympäristöstä. Pari blogeista on kaupallisia sivustoja, yksi julkaisee taiteilijanimellä.

Ikinörtti on lisännyt joitakin kommentteja, muutoin kuvaukset ovat kirjoittajien omia.

Eija Kalliala  Kulttuuri- ja ict-poimintoja  http://eijakalliala.fi/
Blogissani Kulttuuri- ja ict-poimintoja on referaatteja ict-alan seminaareista ja kuvauksia kulttuuritapahtumista.
Aloitin bloggaamisen vuonna 2007, mutta verkkokirjoittamisen jo vuonna 1997. Vanhat verkkotekstini kopioitiin datanomin opinnäytetyönä blogiini. Siksi ensimmäinen blogikirjoitukseni on vuodelta 1997, vaikka blogeja ei vielä silloin tunnettu.

Ikinörtin kommentti: Eija Kalliala on  suomalaisen verkko-oppimisen/-opetuksen
ja sosiaalisen median käytön edelläkävijä. Hänen  blogissaan on laaja koulutusdiojen ja avoimien oppimateriaalien kirjasto. Ikinörtin mielestä aineistoja voi käyttää itseoppimiseen ja  opastamiseen. Huomaa materiaalien CC - Creative Commons Nimeä - Jaa Samoin -lisenssi).

Pirkko Kyttälä

Viimeisin blogini on Vallaton mummeli. Siinä on juttuja ja kuvia pihaltani, juttuja lastenlapsista ja omista lapsistani, joitakin matkakertomuksia, harrastuksistani ym. Tunnistelaatikossa (sivun oikeassa reunassa) on tunnisteluettelo (tägejä) aiheista, joista olen kirjoitellut. Valitsemalla tunnisteen, tulevat kaikki siitä aiheesta kirjoitetut jutut peräkkäin näkyville.

Vanhemmassa blogissa Hallittua kaaosta on nimensä mukaisesti kaaosta vähän hallitsemattomasti kylläkin. Jokunen matkakertomus on kiinnostanut melkoisesti  (mm moniosainen Japanin matka). 

Tässä vanhemmassa blogissa on sivun oikeassa reunassa Mummon mussukat -otsikon alla linkit lapsuusmuistojen teksteihin.  Esittelyjä ja muita mietteitä -otsikon alla on mm pihajuttuja ja matkakertomuksia, käsitöitä yms. 
Kuvat ovat omiani. Vähän hirvittää, kun olen puhelimestani poistanut joitakin albumeita, enkä ole käynyt tarkistamassa, näkyvätkö ne enää blogissa. Virheistä ja puuttuvista kuvista saa ilmoitella, jos kärsivällisyyttä riittää.

Ikinörtti kommentoi:
Vallaton mummeli -jutut keräävät kadehdittavan määrän kommentteja lukijoilta. Ikinörtti on havainnut, että Vallattoman jutut eivät vanhene. Esim. perunablogi vuodelta 2013 on taas ajankohtainen.
Voit tutustua bloggajaan jutussa Ulos kaapista . Siinä on linkki Pellorvo-lehden artikkeliin ja kuviin bloggaajasta.

Vallaton mummeli-blogi toimii myös väylänä blogimaailmaan.  Oikeassa reunassa on Oma blogiluettelo, jossa on linkit lähes viiteenkymmeneen Vallatonta kiinnostavaan blogiin.


 Anssi Lehto Deeblogi deeblogi.fi

Kirjoitan diabetekseen liittyviä vertaistukiblogeja osoitteessa  deeblogi.fi
Blogikirjoituksia on nyt julkaistu 164 kpl. Alustana Wordpress ja vähintään kuva. Kirjoittajina on meitä 14 diabeetikkoa, jotka Diabetesliitto on kouluttanut.

Kategoriat: yleinen, ykköstyyppi, kakkostyyppi ja D-lasten vanhemmat.

Ari Nässi       Nässi & Karhu Sukupuu  http://arinassi-suku.blogspot.fi/
Isännöinti Ari Nässi           http://isannointiarinassi.blogspot.fi/

Pidän pariakin blogia. Sukututkimus-blogiini tosin tulee nykyään päivityksiä harvemmin. Ja sitten on kaupallinen blogini isännöinnistä

Ikinörtti kiinnitti huomiota sukusivuston monipuoliseen ja toimivaan rakenteeseen -  sukujuttujen lisäksi sukupuut, nimihakemistoja, karttoja ja kuvakansioita. 

Tapio Hietamäki
Tapsan tablettitarinoita  http://tapiohietamaki.blogspot.fi/
Blogissani kerron tarinoita ja mietteitä arjen digimaailmasta sekä useista harrastuksistani.

Ikinörtti: Voit tilata Tapsan tarinat sähköpostiisi. Seuraa sähköpostitse –ikkuna löytyy, kun rullaat aivan esillä  olevan sivun alalaitaan. Tilausohje kuten Ikinörtin tilaamisessa.

Mikko Paavola

Kirjoitussivulleni voi kirjoittaa kuka vain pientä maksua vastaan 3 kk jaksoissa.
Esim: A 4 kokoinen juttu 3 kk maksaa 10 €.

Kari Lahti     Senioripelaajat – Senior gamers http://senioripelaajat.blogspot.fi/
Senioripelaajat – Senior gamers -blogissa keskustellaan tietokonepeleistä ja niiden pelaamisesta senioreiden näkökulmasta.
Blogissa on käynnistetty keskustelua, ideointia ja kokemustenvaihtoa mm. seuraavien postausten avulla:

 • Seniorien kokemuksia tietokonepelien pelaamisesta ja erilaisten pelien opettelusta
 • Seniorien kannattaa pelata toiminta-, seikkailu- ja strategiapelejä
 • Mitä hyötyä tietokonepeleistä on senioreille, ikäihmisille ja vanhuksille
 • Senioripelaajien verkosto
 • Senioreiden pelaamista käsitteleviä tutkimuksia, artikkeleita, kirjallisuutta ja muita tietolähteitä
 • Minkälaiset tietokonepelit sopivat senioreille ja minkälaisia pelejä seniorit haluavat pelata?
 • Seniorit toistensa pelikavereina
 • Minkälaiset edellytyksen senioreilla on tietokonepelien pelaamiseen?
Ikinörtin kommentti: Kari Lahti on ykkönen suomalaisen senioripelaamisen edistäjänä. Ennakkotiedot seuraavasta senioripelitapahtumasta vaikuittavat  kiinnostavilta,  kannattaa seurata Karin tulevia bloggauksia.
Markku Ukonaho
Vanhus Stadissa vanhuutta.blogspot.fi
Vanhus Reissussa vanhusreissussa.blogspot.fi 

Blogissa Vanhus Stadissa käsittelen mitä milloinkin mieleen jutkahtavaa, päivisin vastaan tulevaa asiaa. Teksteissäni pureudun useimmiten valitukseen ja voivotteluun tai sitten joskus jopa en! Tekstini on kieliopillisesti kieliasua seuraavaa (en tiedä kenen, mutta ei tuommoista suomenkielen kieliopista kyllä löydy!), perin vapaamuotoista eikä sisällä pisteitä ja pilkkuja oikeilla paikoillaan. Olen jättänyt välimerkkien asettelun lukijoitteni huoleksi. 

Toisen blogini, Vanhus Reissussa perustin 2015 syksyllä kertoakseni kokemuksia Kiinan matkastani. Sisällytin blogiin runsaasti valokuvia ja teksteissä pyrin kuvailemaan historian täyttämällä matkalla kohtaamiani upeita asioita ja kohteita. Tässä blogissani aion joskus palata muihinkin muistojeni matkoihin, kunhan vaan ehdin ja löydän muistot hiusteni alaisesta harmaasta massasta. 

Ikinörtti: Lukija voi tilata päivitykset sähköpostiinsa sivuston oikean reunan Seuraa Vanhuksen juttuja Emalilla - ikkunan kautta. Tilaus toimii kuten Ikinörtin tilaaminen.

Eevi Ek         Naiseksi luotu  http://naiseksiluotu.blogspot.fi/

Nimimerkki Eevi Ek julkaisee blogissaan Naiseksi luotu novelleja naisena olemisen ihanuudesta ja hurjuudesta. Blogin kuvituksena on Eevin maalauksia.

Novelleissa tarkastellaan naisen suhdetta itseensä
 • omiin arvoihin, toiveisiin, tavoitteisiin 
 • muihin ihmisiin: toisiin naisiin, miehiin, lapsiin
 • avioliittoon, vaimouteen, äitiyteen
 • syntymiseen, kasvamiseen, vanhenemiseen
 • Luojaan, luontoon, elämään, kuolemaan.
Ikinörtin kommentti: Eevi on aloittanut bloggaamisen maaliskuulla 2016. Hän julkaisee  pari novellia kuukaudessa. Naiseksi luotu- novelleja on  nyt luettavana viisi. Niitä ei lukaise nopeasti, sillä osaa Eevin novelleista voisi luonnehtia pienoisromaaneiksi.
Voit tilata blogin päivitykset sähköpostiisi sivuston oikeassa reunassa olevan Seuraa sähköpostitse -ikkunan kautta.


Ikinörtin lukijat voivat laittaa kommentteja blogeista tämän jutun kommenttikentän tai esiteltyjen blogien kautta. Hyvät jutut kannattaa laittaa kiertämään - jaa niitä kavereillesi tai osoita tykkäämisesi.

Innostavia lukuhetkiä
Enter Viestintä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jos kommentoinnissa on teknisiä ongelmia, lähetä kommenttiteksti sähköpostilla osoitteeseen info@entersenior.fi. Ylläpitäjä lisää kommentin haluamaasi juttuun nimellä tai nimimerkillä, jonka ilmoitat viestissä.