lauantai 27. elokuuta 2022

Ikinörtti jäsenretkillä - kesä 2022. Osa 1.

Retket Osa 1


Enterin suosittu jäsenetu on Jäsentoimintaryhmän järjestämät retket. Jäsentoiminta muodostuu pääasiassa retkistä ja vierailuista erilaisiin kohteisiin. Kesällä 2022 Enterin jäsenet tekivät retket Haminaan, Riihimäelle sekä Vesilahdelle Laukon kartanoon. Tässä Ikinörtissä tunnelmia sotilasmusiikkifestivaali Hamina Tattoosta heinäkuulta.

Hamina Tattoo

Isänmaallinen olo! Näin päivitin tuoreeltaan Enterin FB-ryhmään paluumatkalla Hamina Tattoosta. Enterin retket ovat yhteisömme hieno lisä, jotka tarjoavat helpon tavan päästä mitä erilaisimpiin paikkoihin ja elämyksiin. Tällä kertaa bussimme suuntasi heinäkuun puolivälissä kohti Haminaa, kohti sotilasmusiikin suurtapahtumaa.

Raatihuoneen torilla

Olipa pää pyörällä kuin Haminan kaupunki tai ei, löysimme itsemme Raatihuoneentorilta sopivasti Tattoo-paraatin alkaessa ja saimme maistiaisia soittokuntien ryhdikkäistä tahdeista. Hornet-hävittäjän jylisevä ylilento musiikin soidessa toi oman sykähdyttävän lisänsä.


Lounas Lounashuone Kerholla sujui talon Upseerikerho-perinteiden tehokkuudella, vaikka meitä ruokailijoita oli bussilasteittain eri puolilta Suomea. Vielä jäi aikaa tutustua näyttelyyn vastapäisellä pihalla, ja siinä tuli naisihmiselle deja-vu! Tämähän on Reserviupseerikoulu, ja tänne on tultu tukka tupeerattuna ja iltamekko pakaasissa kurssijuhlaan poikaystävän kutsumana avecina - yli puoli vuosisataa sitten.

 

Eteenpäin, marssishow oli alkamassa Bastionissa. Vaikuttava 2500 katsojan telttakatos 300-vuotisen linnoituksen suojissa luo näytökselle hienot puitteet. Kahden tunnin vauhdikas marssishow, jossa kaikki mukana olevat sotilassoittokunnat esiintyvät. Säkkipillit Skotlannista, alppitorvet Saksasta, edustussoittokunta Hollannista ja steelpan-rummut Karibianmereltä tuovat kaikuja eri puolilta. Siihen lisänä meidän "omat" Laivaston soittokunta, Puolustusvoimien varusmiessoittokunta ja Rakuunasoittokunta, uljaat ratsukot, kuviomarssit ja komeat univormut - karkkia silmille ja korville! Sotilaallisen tarkkaa äkseerausta, mutta myös lämpöä ja tunteita; Ukrainan auringonkukat loistivat.

Matkasimme kotiin tyytyväisinä ja vaikuttuneina. Bussissa istuessamme ei meillä (eikä kenelläkään muulla) ollut aavistustakaan siitä, että vielä samana iltana Haminaan oli rantautumassa todellinen yllätysvierailija, mursu, jonka kohtaloa saimme sitten surullisin mielin seurata parin päivän ajan. Heinäkuinen retkipäivä jää mieleen.

Kuvat ja Teksti: Kati Roiha


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jos kommentoinnissa on teknisiä ongelmia, lähetä kommenttiteksti sähköpostilla osoitteeseen info@entersenior.fi. Ylläpitäjä lisää kommentin haluamaasi juttuun nimellä tai nimimerkillä, jonka ilmoitat viestissä.