maanantai 12. syyskuuta 2022

Ikinörtti jäsenretkillä - kesä 2022. Osa 2.

Retket Osa 2

Enterin suosittu jäsenetu on Jäsentoimintaryhmän järjestämät retket. Kesällä 2022 Enterin jäsenet tekivät retket Haminaan, Riihimäelle sekä Vesilahdelle Laukon kartanoon. Tässä Ikinörtissä tunnelmia kuvin Lasimuseosta ja Metsästysmuseosta Riihimäeltä sekä Laukon kartanosta.

Suomen Lasimuseo ja Metsästysmuseo

Vas. Enteriläiset lähdössä kiertokävelylle vanhalle Lasitehtaan tehdasalueelle.
Oik. Lasipuhaltajan patsas. Kuvat: Eija Kalliala

Riihimäen retken teimme kesäkuussa. Suomen Lasimuseossa oli perusnäyttelyn lisäksi meneillään Heikki Orvola - Materiaalien virtuoosi-Ambiente - Timo Sarpanevan painokankaita, sekä Polvesta polveen – Aada Vainio ja Heikki Punkari -näyttelyt. Metsästysmuseossa tutustuimme metsästyksen historiaan ja ajankohtaisnäyttelyihin. Alla pieni kuvakollaasi retkestä.

Kuvia Lasimuseosta. Kuvat: Eija Kalliala

Kuvia Lasimuseosta. Kuvat: Marita Kailovaara
 
Kuvat: Eija Kalliala ja Marita Kailovaara

Metsästysmuseossa. Kuvat: Eija Kalliala

Vas. Muinaissuomalaisten suksia. Oik. Kalliomaalaus kertoo, miten tärkeä hirvi on ollut muinaissuomalaisille. Kuvat: Eija Kalliala

Jaakko Ojanperän trofeekokoelmaa. Kuvat: Eija Kalliala ja Marita Kailovaara

Suurriistanmetsästäjä Jaakko Ojanperän sali sisältää trofeita ja muita metsästysmuistoja yli sadasta eläinlajista ja alalajista Afrikasta, Aasiasta, Pohjois-Amerikasta ja Euroopasta.


Laukon kartano


Kuva: Marita Kailovaara

"Rautakautisesta ja keskiaikaisesta Laukon kylästä muotoutui Laukon kartano 1400-luvun kuluessa, kun suomalainen mahtisuku Kurjet asettui asumaan kauniille järviseudulle. Laukossa historian henki elää satumaisen kauniilla puistoalueella ja viljavassa kulttuurimaisemassa. Laukon kartano avautui 600-vuotisjuhlavuotensa kunniaksi vuonna 2016 ensi kertaa suurelle yleisölle. Muutamassa vuodessa maineikkaasta historiakartanosta on kasvanut yksi Tampereen seudun suosituimpia kesämatkailukohteita." (Laukon kartano)

Enteriläisten kuvat esittelevät komean kartanon maisemia ja monipuolista toimintaa.

Kartanon omistaja Liisa Lagerstam ja Tapani Kokon Pakanakirkko. Enteriläisiä.
Kuvat: Eija Kalliala


Kuvia Pakanakirkosta. Kuvat: Eija Kalliala ja Marita Kailovaara

Vas. Heikki Marilan Apokalypsis-maalauksia.
Oik. Moosa Myllykankaan Häkki Laukon vanhassa kanalassa. Kuvat: Eija Kalliala


Nurkka Laukon kartanon Suomi Filmi -kahvilassa. Kuvat: Else Kruskopf ja Eija Kalliala

Kuvat: Else Kruskopf

Kuva: Eija Kalliala

Kiitos Jäsentoimintaryhmälle retkien järjestämisestä, kuvaajille kiitos kuvista ja kiitos seurasta kaikille mukana olleille! 

Katso tulevat Jäsentapahtumat Enterin sivulta. ENTER ry:n jäseneksi voi liittyä helposti täyttämällä ja lähettämällä jäsenyyslomakkeen. Saat vahvistuksen jäsenyydestäsi sähköpostitse noin viikon sisällä jäsenhakemuksesi jättämisestä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jos kommentoinnissa on teknisiä ongelmia, lähetä kommenttiteksti sähköpostilla osoitteeseen info@entersenior.fi. Ylläpitäjä lisää kommentin haluamaasi juttuun nimellä tai nimimerkillä, jonka ilmoitat viestissä.