perjantai 5. huhtikuuta 2013

VERKKOSIVUT UUSIKSI


Yhdistyksemme verkkosivuja  www.entersenior.fi on viime vuosina uusittu pienen pienin askelin.  Tärkeä ja käyttökelpoinen tieto on alkanut hukkua vanhentuneen, varmuuden vuoksi säilytetyn sekaan.  Jo vuosi sitten oli nähtävissä, että mikään pikkupaikkaus ei riitä, vaan sivusto on purettava ja luotava uudelleen. Tämä prosessi on parhaillaan menossa.

Pyrkimyksenä on rakentaa selkeät sivut, joilta haettava tieto löytyy entistä helpommin.  Jäsenhuoneeseen kirjautuminen -  käyttäjätunnuksen ja salasanan kirjoittaminen (saatikka muistaminen!) on aikamoinen kynnys.  Niinpä monia osioita on jo siirretty julkisille sivuille, sieltä löytyy Tapahtumakalenteri, Uutiset ja paljon muuta. 

VeSU-hanke

Enterin uusi esite ja uusi logo julkistettiin viime vuoden puolella ja siitä on ollut tänä keväänä hyvä jatkaa.  Yhteistyössä Metropolia Ammattikorkeakoulun Mediakeskus Valon kanssa Enterin Viestintäryhmä alkoi kartoittaa vaatimuksia uusille sivuille.  Projektille annettiin nimi VeSU (Verkkosivujen suunnittelu) ja tavoitteeksi asetettiin uusien sivujen julkaisukuntoon saattaminen tämän kevään aikana.

Verkkosivujen suunnittelun tukena käytettiin ns. korttilajittelua. Tekniikkaa on kuvattu teoksessa Sinkkonen I. et  al.2009: Helppokäyttöisen verkkopalvelun suunnittelu. Lisätietoa menetelmästä löytyy myös Teemu Pirisen  opinnäytetyöstä (2009). VeSU-projektin vetäjä Helena Venäläinen sovelsi korttilajittelun tarkoitukseemme.

Mitä käyttäjät kaipaavat?

Mitä tietoa verkkosivuilta etsitään ja miten se löytyy?  Saadaksemme vastauksen näihin kysymyksiin  tarvitsimme useamman enteriläisen apua.  Pyysimme neuvoja sekä tavallisten jäsenten että opastajien edustajilta.  Kahteen eri työpajaan tuli kolme kriittistä ja idearikasta silmä- ja käsiparia lajittelemaan ja karsimaan sivujen sisältöä uuteen järjestykseen.
Kiitos Eila, Kaija, Kurt, Tapani, Kaarina ja Sirkka!
 
Verkkosivut joutuvat ankaralle dieetille, se oli molempien työpajojen määräys. 
Turha sisältö ja päällekkäisyydet pois.
Vanha historiatieto piiloon. 
Toki tietoa arkistoidaan niin, että yhdistyksen seuraavat vastuuhenkilöt löytävät tietoa aikaisemmista päätöksistä ja niiden taustoista.

Jäsenhuoneen remontti

Sivut, joiden sisältö ei ole suunnattu vain jäsenille, siirretään julkisille sivuille.  Jäsenhuoneessa säilyy yhdistyksen jäsenkokousten ja hallituksen kokousten pöytäkirjat sekä muut, ei ulkopuolisille tarkoitetut osiot.  Erillinen Opastajat-sivusto jää pois.  Opastajille tarkoitettu materiaali on näin myös muiden kiinnostuneiden jäsenien nähtävissä. 

Linkki kevään kuluessa julkistettavaan materiaalipankkiin tulee selvästi näkyviin, ja siihen toivomme enteriläisten aktiivista osallistumista jatkossa. Hyvät ja hyödylliset linkit muillekin tiedoksi!  Opastajien tuottamaa materiaalia jaetaan sen mukaisesti, miten kunkin tiedoston tekijä haluaa omaa materiaaliaan jaettavaksi.  Tekijänoikeuksia me kaikki kunnioitamme.

Uudet sivut

Sivustomme säilyy Yhdistysavaimen alustalla.  Näin voimme pitää jäsenrekisterimme ja -tiedotteemme edelleen tämän järjestelmän takana, mikä säästää myös kustannuksia.

Ulkonäkö, värimaailma ja kirjasinlajit tulevat muuttumaan, mutta perusteet pysyvät entisinä.  Suunnittelijamme Miia Vallasvuo tekee sivuston uudistamishanketta  opinnäytetyönään ja pyrkii ottamaan huomioon esteettömyysnäkökohdat sivuston rakenteessa.  Kaikkeen uusien oppien mukaiseen ei Yhdistysavain taivu, mutta sivuston käytettävyyttä parannetaan mahdollisuuksien mukaan  ottaen huomioon ikäihmisten vaatimukset.

Kuvassa näkyy luonnos uudesta ilmeestämme.  Tämä ei ole vielä lopullinen versio, vaan ulkoasua hiotaan ja elävöitetään edelleen.  Periaatteet kuitenkin näkyvät: tyhjää tilaa, rauhallisuutta ja selkeyttä.

Enterin uudistetut sivut julkistetaan toukokuussa. Käy siis kevään aikana tarkistamassa www.entersenior.fi!
(Vaihda samalla vielä salasanasi Jäsenhuoneeseen. Näin  tietoliikennegurut kehottavat meitä tekemään säännöllisin väliajoin kaikkiin kirjautumissivuihimme.)


VeSU-työryhmä

3 kommenttia:

 1. Jos sinulla on verkkosivuihin liittyvä toivomus tai ehdotus, laita se kommenttina tähän blogiin. Tai lähetä sähkpostilla osoitteeseen enter.tiedotus@gmail.com
  VeSU-työryhmä

  VastaaPoista
 2. Onkin ensiarvoisen tärkeää, että sivuillamme on vain keskeiset asiat. Koska jos on kaikenmaailman rönsyjä, niin on vaikea löytää etsimäänsä. Ja näyttää sekavaltakin.

  VastaaPoista
 3. Juuri näin! Löysimme työpajoissa aikamoisen määrän poistettavia sivuja ja sisältöjä. On hyvä saada varmistusta, että suunta on oikea.

  VastaaPoista

Jos kommentoinnissa on teknisiä ongelmia, lähetä kommenttiteksti sähköpostilla osoitteeseen info@entersenior.fi. Ylläpitäjä lisää kommentin haluamaasi juttuun nimellä tai nimimerkillä, jonka ilmoitat viestissä.