perjantai 26. huhtikuuta 2013

Pääsenkö rollaattorin kanssa kirjastoon?


Pääkaupunkiseudun Palvelukartasta löytyy monenlaista tietoa eri käyttäjäryhmille - niin senioreille kuin lapsiperheillekin. 

Pääkaupunkiseudun palvelukartta sisältää Helsingin, Espoon, Vantaan ja Kauniaisten noin 9000 toimipisteen ja yli 1 100 kunnallisen palvelun perustiedot.

”Palvelu on tuonut kaupungin lähelle kaupunkilaisia. Se helpottaa tuhansien ihmisten elämää joka päivä”, sanoo Helsingin kaupungin projektipäällikkö Mirjam Heikkinen.  Hän kävi esittelemässä palvelukarttaa enteriläisille  24.4., kevätkokouksemme aluksi. 


Pääkaupunkiseudun Palvelukartta on Helsingin, Espoon, Vantaan ja Kauniaisten yhteinen karttapalvelu, joka kertoo paljon muutakin kuin millaisia julkisia palveluja on tarjolla ja missä palvelut sijaitsevat. Kartalta selviää, kuinka palvelut tavoittaa julkisilla liikennevälineillä, omalla autolla tai pyörätuolilla. Kartan lähes 9 000 toimipistettä sisältää niin päivähoitopaikat ja kirjastot kuin mattolaiturit ja julkiset veistoksetkin.  Kierrätyspisteet, bussipysäkit, kirjastoautopysäkit - kaikki nämä löytyvät palvelusta.

Kaupungissa kulkemista auttavat suunnittelemaan esteettömyystiedot, jotka kertovat autopaikoista, tasoeroista, hissin saavutettavuudesta, opasteista, valaistuksesta ja wc-­tiloista.

Kaikki kartalla esitetty toimipaikkatieto on kaupunkilaisten arvioitavissa ja kommentoitavissa.  Palautetta voi antaa sitä kautta eri toimipisteille ja meille kerrottiin, että palautteisiin vastaamisessa on ryhtiliike menossa.  Vastaaminen ei saa kestää viikkoja!

Kartta on kaupunkilaisen aarreaitta, mutta on myönnettävä että ainakin harvoin sivustolla käyvälle ei ole ihan helppoa availla eri kohtia ja  löytää hakemaansa.  Käyttöliittymä ei ole kovin käyttäjäystävällinen.

Palvelukartta -sivusto on osoitteessa http://www.hel.fi/palvelukartta.  Käy klikkailemassa ja tutustumassa! Voit aloittaa vaikkapa etsimällä, mitä tietoa löytyy vappuna lakin kutreilleen saavasta Havis Amanda -neidosta.

Hauskaa ja aurinkoista vappua!
 

toivottaa
Enter Viestintä

1 kommentti:

  1. Tilaisuus oli todella mielenkiintoinen ja täytyy myöntää, että sivulla liikkuminen vaatii hieman perehtymistä. Kiva kuitenkin, että linkki on nyt kaikkien saatavilla. Ja eikun harjoittelemaan!

    VastaaPoista

Jos kommentoinnissa on teknisiä ongelmia, lähetä kommenttiteksti sähköpostilla osoitteeseen info@entersenior.fi. Ylläpitäjä lisää kommentin haluamaasi juttuun nimellä tai nimimerkillä, jonka ilmoitat viestissä.