keskiviikko 8. toukokuuta 2013

Seniorit surffaamaan!Edellinen Ikinörtti-bloggaus kysyi "ketkä ovat mukana?".  Me enteriläiset toivomme, että mahdollisimman monet meidän ikätovereistamme.
Muiden Pohjoismaiden antaman mallin mukaan Suomessa järjestetään ensi syksynä ensimmäinen kansallinen SeniorSurf-päivä.  Päivää vietetään tiistaina 8.10.2013 vanhustenviikolla, jota koordinoi Vanhustyön keskusliitto.  Viikon teemana tänä vuonna on "Hyviä vuosia - Goda år".

Päivän tarkoituksena on, että mahdollisimman monet kirjastot, palvelutalot, tietotuvat ja muut talot avaavat ovensa ja tarjoavat mahdollisuuden tulla tutustumaan tietotekniikan maailmaan.  Ikäihmiset, jotka eivät vielä ole päässeet tutustumaan internetin mahdollisuuksiin, voivat kokeilla sitä mukavalla ja turvallisella tavalla opastajien seurassa. 

Yhteistyö on voimaa!  On ollut hienoa nähdä, kuinka alkutalvesta ilmaan heittämämme pallo on kasvanut ja kuinka moni taho on jo tähän mennessä innostunut mukaan.  Helsingin kaupunginkirjastot ja kaupungin sosiaali- ja terveysviraston palvelukeskukset ja IT-opastajat kiinnostuivat heti asiasta, ja ensimmäiseen suunnittelukokoukseen meitä osallistui jo monta eri organisaatiota.  Ja Enterin kollegat, Mukanetti, Savonetti ja Joen Severi ovat täysillä ideoimassa oman näköistä SeniorSurf-päiväänsä omille paikkakunnilleen.  Ja lisää mahtuu!

Päivän avulla haluamme kiinnittää huomiota siihen, että iäkkäille tarjotaan mahdollisuus nettiin ja että verkkopalvelujen pitää olla helppokäyttöisiä ja selkeitä.  Meitä on senioriopastuksessa monta toimijaa ja yhteistyöllä saamme ikäihmisten äänen paremmin kuulumaan.

Lisää tietoa päivästä:  www.vtkl.fi/fin/seniorsurf/

SeniorSurf-päivä on täyttä toimintaa Enterin opastajille.  Pitäkää, opastajat, päivä vielä toistaiseksi vapaana, niin että voimme järjestää opastusresurssimme tarkoituksenmukaisesti.  Koordinaattorimme Juulia pitää langat käsissään kirjastojen ja palvelukeskusten ja muiden opastuspisteiden kanssa.  Hän tulee alkusyksystä tiedottamaan ja kyselemään opastajia eri pisteisiin.  Ja uudet, opastuksesta kiinnostuneet jäsenet, tervetuloa mukaan toimintaan SeniorSurf-päivänä!  Ota yhteyttä Juuliaan: enter.juulia (at) gmail.com.

Onko verkko vieras – haluaisitko oppia? Miten käytän tietokonetta, kännykkää tai tablettia? Toivottavasti mahdollisimman moni ikäihminen rohkaistuu viimeistään SeniorSurf-päivänä tulemaan kyselemään ja tutustumaan!

Enter Viestintä - Kati Roiha

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jos kommentoinnissa on teknisiä ongelmia, lähetä kommenttiteksti sähköpostilla osoitteeseen info@entersenior.fi. Ylläpitäjä lisää kommentin haluamaasi juttuun nimellä tai nimimerkillä, jonka ilmoitat viestissä.