perjantai 7. marraskuuta 2014

LOMA-ASUNTO OMINAISPIIRTEILLÄ?

Mikä me valitaan?
  • Tämä ihastuttava, vuosisatoja vanha, perhe huvila, täynnä ominaispiirteitä, kuten holvikatot ja kiviseinät on asetettu keskuudessa puutarha kauniita palmuja.
  • Double portit johdattavat eristäytynyt laatoitettu piha kehua oma uima-allas, ja puutavaran huvimaja tarjoaa päivällä, tummennetut ulkosalla ruokailutila, jossa nykyaikainen puutarha ja ruokailutila kalusteet vieressä hohtavan vesillä virkistävä uima-allas.
  • Ulkoasu tarjoaa harvinaisen mahdollisuuden hyötyä joistakin itsenäistä asumista ylimääräisiä ruoanlaitto / kylpyhuone facilities ja rentoutumista alueilla tai jopa mahdollistaa pienempien puolueiden levittää ja nauttia ylellisyydestä enemmän tilaa.
Käsittämätöntä robottisuomea pahimmillaan, mutta kuvat ovat kauniita ja houkuttelevia.  Uskaltaisiko valita ja varata loma-asunnon ulkomailta suoraan netistä?  Oma talo tai asunto yhdessä ystäväporukan tai vaikkapa jälkipolven kanssa antaa mahdollisuuden rennompaan oleskeluun kuin hotelliympäristö. Ei aamiaisaikoja, kahvit voi keittää ja sämpylät hakea lähileipomosta ja illallistarvikkeet torilta oman aikataulun ja maun mukaan.  Ja isommalla joukolla kustannuksetkin jäävät edullisemmiksi.

Netissä on useita loma-asuntojen välittäjiä.  Isoja kansainvälisiä ovat esimerkiksi Airbnb, Homeaway ja Interhome.  Kaikilla näillä on myös suomenkieliset sivustot.  Yllä olevat esimerkit osoittavat tosin,
että "suomen" voi välillä laittaa lainausmerkkeihin.  Asiat sivuilta  kuitenkin yleensä selviävät. Haarukoimalla paikkaa, tarvittavia vuodepaikkoja, mukavuuksia, ajankohtaa jne. saa suodatettua vaihtoehtoja.  Edellisten vierailijoiden arvosteluja kannattaa lukea, niistä saa jo kuvan siitä, sopisiko tämä asunto omiin tarpeisiin.  Jos kaikkia tietoja ei löydykään suomenkielisiltä sivuilta (tai robotin kielestä ei saa selvää), kannattaa vielä verrata yksityiskohtia vaikkapa englanninkieliseltä sivustolta.

Sitten vain nettiyhteys sopivien vaihtoehtojen tarjoajiin.  Interhomella on palveluksessaan omat paikallistoimistot tai yhteyshenkilöt, Airbnb:n ja Homeaway:n sivut tarjoavat suoran yhteyden asuntojen omistajiin.  Nämä vastaavat yleensä nopeasti tiedusteluihin.  Kannattaa olla yhteydessä useampiin, niin että saa kuvan sekä asunnosta että mahdollisesta tulevasta vuokraisännästä tai -emännästä.  Sivuilta selviää, mitä vuokraan sisältyy: onko mukana liinavaatteet, lämmitys/ilmastointi, nettiyhteys, loppusiivous jne.  Yksityiskohdat on vielä syytä varmistaa ennen ennakkomaksun suorittamista.  Ennakkomaksu voi sitten olla  esim. 20% kokonaisvuokrasta.

Palveluntarjoajien käytäntö vaihtelee, mutta yleensä majoittaja saa loppumaksun vasta kun vierailija on nähnyt asunnon ja hyväksynyt sen.  Näin ei nettisivuilla voi maalata ihan mitä lomaparatiisia hyvänsä, vaan kuvauksen on vastattava kohtuudella myös todellisia olosuhteita. Paikan päällä maksetaan yleensä myös vakuusmaksu, jonka palautetaan kun lähtöpäivänä kaiken todetaan olevan kunnossa.

Valinta on tehty, ei muuta kuin matkaan!  Perillä vieraat ottaa sydämellisesti vastaan italiaa vuolaasti puhuva mamma (tytär hoiti sähköpostiviestinnän sitä ennen).  Kierros talossa:  makuuhuoneiden, keittiön, liinavaatevaraston, kaasulieden ja pesukoneen ja muiden laitteiden esittely.  Vieraat nyökyttelevät ja esittävät ymmärtäneensä mukamas kaiken.  Grazie, tutto perfetto!  Avaimet luovutetaan uusille asukkaille ja italialainen viikko omassa talossa voi alkaa.

Kati Roiha

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jos kommentoinnissa on teknisiä ongelmia, lähetä kommenttiteksti sähköpostilla osoitteeseen info@entersenior.fi. Ylläpitäjä lisää kommentin haluamaasi juttuun nimellä tai nimimerkillä, jonka ilmoitat viestissä.