tiistai 10. helmikuuta 2015

Mummolle ja papalle kännykkäkuva postikortiksi


Ulkomaan lomamatkoilla on kautta aikojen ollut tapana muistaa kotimaahaan jääneitä postikortilla. On kierrelty paikkoja, etsitty sopiva kortti, siihen postimerkki ja sitten vielä postilaatikko. Osoitekirjakin piti olla mukana. Hyvällä onnella kortti ehti perille ennen lähettäjän kotiinpaluuta.

Kaiken digitalisoituminen on muuttanut tätäkin kuviota kovasti. Postikortin korvaa nyt kännykällä napattu kuva ja se laitetaan ystävien ja tuttujen ihailtavaksi facebookiin, instagrammiin jne. Mutta miten saan kuvan välitettyä niille mummoille, papoille, isotädeille ja sedille, jotka eivät käytä tietotekniikkaa?  Tähän ongelmaan ikioma Postimme tarjoaa mainion ratkaisun.

Palvelussa  www.posti.fi  on osio Kortit ja kirjeet > Postikortti netistä. Sinne voit ladata ottamasi kuvan, kirjoittaa tervehdyksesi ja vastaanottajan. Posti tulostaa kuvasi ja toimittaa sen perille. Olitpa missä vain, voit siis suunnitella, maksaa ja lähettää korttisi netissä kotimaan postimaksulla. Kortin hinta (alkaen 2,15 €) sisältää postimaksun lisäksi myös sen tulostamisen aidoksi postikortiksi. Kortti maksetaan verkkopankkimaksulla tai luottokortilla. Tarkempia tietoja palvelusta saat sivulta: https://www.posti.fi/henkiloasiakkaat/kortitjakirjeet/kortit/postikorttinetista.html

Kortin voi lähettää myös suoraan älykännykästä mobiilipostikorttina. Lataa ensin itsellesi Postin mobiilisovellus. Se on ladattavissa iPhonelle, iPadille, Androidille ja Windows Phonelle. Nappaa kuva, lataa se sovellukseen, kirjoita tervehdys ja vastaanottaja. Tässäkin tapauksessa Posti tulostaa kuvasi ja toimittaa sen perille. Kortin hinta (alkaen 2,50 €) maksetaan luottokortilla. Tarkempia tietoja palvelusta saat sivulta: https://www.posti.fi/henkiloasiakkaat/kortitjakirjeet/kortit/mobiilipostikortti.html

Lähetitpä korttisi netistä tai kännykästä voit myös valita lähetysajan: heti tai haluttuna päivänä. Palvelussa on myös paljon valmiita kuvia erilaisiin tilanteisiin, jos omaa kuvaa ei ole.   

Jos rekisteröidyt postin asiakkaaksi, saat palvelut edullisempaan hintaan. Tällöin saat käyttöösi myös Muistajan osoitekirjan. Aina kun kirjaat vastaanottajaksi uuden henkilön, hänen osoitetietonsa jäävät talteen. Pikku hiljaa palveluun kertyy osoitekirjasi. Kun seuraavan kerran haluat muistaa ystäviäsi kortilla, on osoite jo valmiina ja ruksaat vain ne henkilöt, joille haluat kortin lähettää. Tämä on mukava ominaisuus erityisesti joulukorttien lähetysaikaan. Myös ystävänpäiväkortit hoituvat näin kätevästi.


Tuulikki Paturi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jos kommentoinnissa on teknisiä ongelmia, lähetä kommenttiteksti sähköpostilla osoitteeseen info@entersenior.fi. Ylläpitäjä lisää kommentin haluamaasi juttuun nimellä tai nimimerkillä, jonka ilmoitat viestissä.