perjantai 25. marraskuuta 2016

Seniorin opas tietokoneen, tabletin ja älypuhelimien hankintaan

http://entersenior-fi-bin.directo.fi/@Bin/00e9e6bb7860247a5d18c9c896b7e297/1480062677/application/pdf/2160883/ValintaopasLopullinen.pdf
Paljon - ja ihan aiheesta -  on poristu palveluiden siirtymisestä nettiin, ja siitä miten näiden opettelu vaatii aikaa. Vähintään yhtä paljon ihmetystä ja ponnisteluita vaatii uuden tietoteknisen laitteen valintaprosessi. Älypuhelimeen ja tablettiin on saatavilla monia arkea helpottavia, hyödyllisiä tai pelkästään viihteellisiä sovelluksia ja helposti liikuteltavat läppärit ovat vähitellen syrjäyttämässä pöytäkoneet. Mutta miten tästä viidakosta sitten löytäisi omansa, sen itselle parhaiten soveltuvan ja vieläpä ominaisuuksiltaan käyttökelpoisen laitteen?

Ei ole ihan yhdentekevää, minkälaisella laitteella hoitaa yhteydenpitoa tuttaviin, etsii tietoa netistä, käyttää verkkopankkia, katsoo ohjelmia YleAreenasta tai hallinnoi valokuvia ja kirjoittaa vaikkapa muistelmiaan. Tarve ja käyttötarkoitus kannattaa pitää lähtökohtana laitteen valinnassa. Jotta valittuun tuotteeseen voisi olla tyytyväinen vielä muutaman kuukaudenkin tai jopa vuoden päästä, vaakakupissa painaa muutkin tekijät, kuin pelkkä hintalappu.

Enterin vertaisopastajista koottu työryhmä tarttui tähän haasteeseen ja kokosi parin vuoden takaisen materiaalin pohjalta oppaan tietokoneen, tabletin ja älypuhelimen hankintaan. "Seniorin opas tietokoneen, tabletin ja älypuhelimen hankintaan" on hyödyllistä luettavaa, jos olet aikeissa laitekaupoille.

Oppaan tarkoitus on antaa mahdollisimman selkeitä neuvoja, jotta ensikertalainenkin osaisi kartoittaa, mikä laite kannattaa hankkia ja millä ominaisuuksilla. Jos asiat vähänkään mietityttävät, suositeltavaa on tulla vaikkapa Enterin maksuttomaan vertaisopastukseen  miettimään laitehankintaa vielä tarkemmin!

Teos on lisensoitu Creative Commons (Nimeä-EiKaupallinen 4.0 Kansainvälinen) -lisenssillä. 
Eli saat jakaa  opasta vapaasti  ei-kaupallisessa käytössä kunhan mainitset sen tekijät.  Opas on 20-sivuinen, ja siinä on runsaasti värikuvia, joten sitä ei kannata suinpäin laittaa tulostumaan. Opas löytyy muun hyödyllisen materiaalin lisäksi Enterin sivulta Opiskele itse/ Oppaita eri tilanteisiin

Menestystä laitehankintaan!
Enterin vertaisopastajat

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jos kommentoinnissa on teknisiä ongelmia, lähetä kommenttiteksti sähköpostilla osoitteeseen info@entersenior.fi. Ylläpitäjä lisää kommentin haluamaasi juttuun nimellä tai nimimerkillä, jonka ilmoitat viestissä.