keskiviikko 25. huhtikuuta 2018

Kehityksen kaari ULA-radiosta Yle Areenaan - uuden opastajan mietteitä


ENTER ry järjesti opastajilleen tapaamisen maanantaina 12.3.2018 Maunula-talon Metsäpurosalissa. Yhdistys organisoi vapaaehtoisille vuosittain eri aiheista  oppimistilaisuuksia, jotta opastajat pysyvät digitaalisen kehityksen kelkassa.

Kevään opastajatapaamisen aiheina olivat tietosuoja-asetus, uudet digitaaliset oikeudet kansalaisen silmin sekä Ylen digitreenit. Digitreeni-esityksen pitivät Ylen Katja Solla ja Pia Bonnici, tietosuoja-asetuksesta kertoi Open Knowledge Finlandin Teemu Ropponen.

Paikalle saapui kuutisenkymmentä opastajaamme eri puolilta pääkaupunkiseutua ja muuta Uuttamaata. Seminaariin osallistui myös yksi uusista opastajistamme, Enterin ja Helsingin työväenopiston opastajakurssin keväällä käynyt Kaija Tolvanen. Kaija kiteytti tekstimuotoon Maunula-talon seminaarin herättämiä ajatuksiaan viestintävälineiden ja -tapojen muutoksesta nopeatahtisesti kehittyvässä maailmassa:
Ylen Lastentunnilla Markus-setä kertoo radion ULA-mullistuksesta.  Koko perhe oli jo vuosien ajan  kokoontunut  juuri tiettyyn aikaan radion ympärille kuuntelemaan suosikkiohjelmaa ….yhdessä.
Maunulassa Ylen Katja digiloikkaa näppärästi suoraan Areenaan. Enterin väki on kerääntynyt  yhdessä screenin ympärille. Meillä on kansalaisten Yle ja Areena.
Ylen Pia valitsee kevyesti kaukosäätimen ja/tai mobiilin painalluksella Areenasta haluamansa ohjelman ja katselee/kuuntelee sitä milloin ja missä haluaa… 
Me perehdytettävät  Enterin uudehkot kurssilaisetkin digiloikimme Areenan tahdissa opettajan tahtipuikon mukaan. Se on nykyaikaa. Voi että se on mukavaa. 
Mutta kannattaa pitää mielessä: Tarvitaan myös appia, joka innostaa painamaan Enter-nappia.
Kiitos kaikille, myös tietosuoja-Teemulle ja Ninalle, Päiville ja Tiinalle.”


Enteriltä kiitos myös Kaijalle, joka jakoi ajatuksensa meidän muidenkin iloksi!

Kaija Tolvanen - Enterin uusi opastaja
Enterin kommentit kirjoittanut Päivi Savolainen - ENTER ry

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jos kommentoinnissa on teknisiä ongelmia, lähetä kommenttiteksti sähköpostilla osoitteeseen info@entersenior.fi. Ylläpitäjä lisää kommentin haluamaasi juttuun nimellä tai nimimerkillä, jonka ilmoitat viestissä.