keskiviikko 2. toukokuuta 2018

Miksi kaikki eivät tulleetkaan?

Voi sitä harmituksen määrää taas! Enterin opastajaryhmä piti Kampin palvelukeskuksessa ryhmäopastuksen iPhonen ja iPadin käytön saloista. Tilaisuuteen oli tarjolla rajallinen määrä paikkoja. Jonoakin peruutuspaikoille oli. Ja arvatkaa mitä?

Ilmoittautuneista iso joukko oli ilmeisesti kuullut minunkin esiintyvän siellä ja varmaan sen takia jättänyt kokonaan tulematta. Kyllähän minä tiesin sen, että olen monisanainen ja pitkään puhuvaa sorttia. Mutta vaikka kukaan ei jaksaisi minua kuunnella, niin olen kuitenkin harmistunut muiden tilaisuudessa esiintyneiden opastajaystävieni puolesta. Kyllä pitäisi ilmoittautuneen olla paikalla, kun mekin ollaan.

Pidettyjen kahden tilaisuuden osallistujakato oli useita henkilöitä. Järjestelyt vaativat järjestäjiltä aina oman työpanoksensa ja puheenvuoroihinkin  valmistautuminenkin vie aikaa. Kun me kaikki järjestäjät teemme tätä vapaaehtoistyönä, niin aina harmittaa, etteivät kaikki ilmoittautuneet sitten jaksakaan saapua paikalle!

Jonottajillekin on mahdotonta enää ilmoittaa yllättäen vapautuneista paikoista, kun tilaisuus on juuri alkamassa. Poisjääneiden ilmoittautuneiden penkit olivat tyhjinä! Kyllä harmitti! Minusta se ei ole oikein, vaikka joku ei tykkäisi juuri minua kuunnellakaan!

Mutta suurkiitokset kaikille aktiivisille osallistuneille, jotka olivat ilmoittautuneet ja saapuneet paikalle! Heidän osaltaan opastajien työ ei mennyt tälläkään kertaa hukkaan.

Toivottavasti kaikki ilmoittautuneet rohkenevat tulla ensi kerralla kuuntelemaan antoisia esityksiä! Ja minäkin lupaan puhua lyhyemmin. Ehkä.


Markku Ukonaho - vertaisopastaja
Vanhus Stadissa (vanhuutta.blogspot.fi)

6 kommenttia:

 1. Onko ilmoittautumisessa sähköposti tms tunniste mukana ?
  jos on niin pieni muistutus hetki ennen tilaisuutta ja peruutuspyyntö jos ei pääsen osallistumaan !

  VastaaPoista
 2. Olen ikäväkseni huomannut, että sama tauti on levinnyt myös jossain määrin opastuksiin. Myös edellisessä Android-
  tietoiskussa Kampissa ensimmäiseen ryhmään tuli noin puolet ilmoittautuneista paikalle.

  VastaaPoista
 3. Kyllä on noloa, ettei vaivauduta perumaan. Jos ilmoittautujan s-posti /puhelinnumero on tiedossa, niin ehdottomasti hänelle tiukka viesti. Muuten ei varmaan paranna tapojaan.

  VastaaPoista
 4. Meillä Tampereella Tietotorien järjestämillä kursseilla otettiin käyttöön 5€ maksu, jos kurssille ilmoittautunut jättää saapumatta, eikä ilmoita peruutuksestaan ajoissa. Syy oli juuri sama kuin teillä, eli varasijoille jäi henkilöitä nuolemaan näppejään, kun kaikki ilmoittautuneet eivät tulleetkaan paikalle. Edellisenä päivänä lähetetyt muistutusviestit eivät toimineet tarpeeksi hyvin, joten piti kehittää jotain lisää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommenteistanne! Sakkomaksu voisi tuoda tuloksia, mutta myös lisää hallinnollista työtä. Eri keinoja täytyy miettiä. Perumisen tärkeyttä täytyy jatkossa muistuttaa entistä voimakkaammin. Toivottavasti tämäkin teksti ja tarina jää lukijoille ja osallistujille mieleen.

   Poista

Jos kommentoinnissa on teknisiä ongelmia, lähetä kommenttiteksti sähköpostilla osoitteeseen info@entersenior.fi. Ylläpitäjä lisää kommentin haluamaasi juttuun nimellä tai nimimerkillä, jonka ilmoitat viestissä.