tiistai 3. huhtikuuta 2018

Terveyskylästä ensiapua terveysongelmiin

Terveys kiinnostaa ja netti on tulvillaan tietoa, mutta voiko googlaamalla löydettyyn tietoon luottaa? Kriittinen suhtautuminen netin tarjontaan on enemmän kuin suositeltavaa. 

Yksi luotettava ja varsin selkeästi rakennettu terveystietopalvelu löytyy osoitteesta www.terveyskyla.fi
 

Suomalainen Terveyskylä on sairaanhoidon huippuasiantuntijoiden kehittämä ja ylläpitämä käyttäjälle ilmainen palvelu. Projekti saa rahoituksensa sosiaali- ja terveysministeriöiltä. Mukana hanketta kehittämässä ovat Suomen kaikki yliopistolliset sairaanhoitopiirit.

Terveyskylä koostuu ”taloista”, joita on jo yli 20 ja lisää rakennetaan kovalla vauhdilla. Itse olen mukana kommentoimassa loppukesästä avattavaa ikäihmisille suunnattua taloa. Toki moni jo ”rakennetuista” taloista tarjoaa tietoa ja apua kaikenikäisille. Terveyskylästä löytyy esimerkiksi seuraavan nimisiä taloja: Lääketalo, Niveltalo, Reumatalo, Kuntoutumistalo jne.

Terveyskylästä löytyy myös kirjautumisen takana olevia omahoitopalveluita, mutta näihin tarvitaan lääkärin lähete.

Kaikkien talojen rakenne ja visuaalinen ilme on yhtenevä, joten pienen tutustumisen jälkeen Terveyskylä on varsin helppokulkuinen ja selkeä. Kaikkiin tekstisivuihin aukeaa myös mahdollisuus kuunnella sivun sisältö. Kylä toimii kaikilla älylaitteilla kännykästä pöytäkoneisiin.

Tekstimuotoisen sisällön lisäksi taloista löytyy erilaisia testejä kuten vaikka Lääketalon tietovisa: Tulevatko vastauksesi kuin apteekin hyllyltä?

Käy kylässä: www.terveyskyla.fi

Ari Nässi - Enterin opastaja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jos kommentoinnissa on teknisiä ongelmia, lähetä kommenttiteksti sähköpostilla osoitteeseen info@entersenior.fi. Ylläpitäjä lisää kommentin haluamaasi juttuun nimellä tai nimimerkillä, jonka ilmoitat viestissä.